Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 15 Anuncio

Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia

Descargar para leer sin conexión

Presentació del treball dut a terme pel grup bibliomèdia sobre Competència informacional i biblioteques escolars.

Presentació del treball dut a terme pel grup bibliomèdia sobre Competència informacional i biblioteques escolars.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Similares a Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia (20)

Más de COBDC (13)

Anuncio

Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia

 1. 1. La Biblioteca escolar i la competència informacional Reflexions i propostes del grup Bibliomèdia de la Federació de MRP 6 de març de 2013
 2. 2. BIBLIOMÈDIA: Qui som? El Grup Bibliomèdia, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, està format per persones vinculades al món de l’educació (escoles, instituts, biblioteques, serveis educatius, etc.) convençudes de què la biblioteca escolar és imprescindible per a la formació dels nois i noies. Què fem? Treballem per a l’establiment de la biblioteca escolar en els centres educatius, perquè estigui atesa per un professional format i amb una dedicació horària adequada. Com funcionem? Mitjançant plans de treball anuals ens marquem els objectius que volem assolir i establim la manera de dur-los a terme a partir del treball telemàtic i de tres trobades presencials -generalment una per trimestre– durant el curs.
 3. 3. PLA DE TREBALL 2010-2012 TEMA: “LA BIBLIOTECA ESCOLAR I LA COMPETÈNCIA INFORMACIONAL” JUSTIFICACIÓ: La nova dimensió de la informació, l’entorn digital i les eines tecnològiques fan que, ara més que mai, l’alumnat dels nostres centres educatius necessiti que la biblioteca i el professorat, treballin activament per posar al seu l’abast les estratègies d’aprenentatge que conduiran el seu futur. La biblioteca escolar ha de redefinir les seves funcions per integrar-se a les noves realitats educatives.  
 4. 4. PLA DE TREBALL 2010-2012 Objectius: Reflexionar i definir el paper de la BE en relació a la competència informacional i els entorns virtuals d’aprenentatge. 2010-2011 Reflexionar i definir el perfil i funcions de la persona responsable de la biblioteca escolar. Redactar un document que pugui ser de referència pels centres educatius.
 5. 5. PLA DE TREBALL 2010-2012 Objectius: Fer difusió del document elaborat durant el curs 2010-11. 2011-2012 Recollir experiències de pràctiques reeixides que puguin servir de model als centres educatiu. Crear un espai web per mostrar les experiències recollides.
 6. 6. EL DOCUMENT 1. Marc actual •  Marc conceptual •  Situació actual de les biblioteques escolars 2. Model de BE en l’àmbit de la competència informacional 3. La persona responsable de la BE •  Perfil de la persona responsable de la BE •  Funcions de les persones responsables de la BE • Funcions en general • Funcions en relació a la competència informacional • Funcions de la comissió Biblioteca/TAC
 7. 7. Amb el treball realitzat hem constatat que: •  La biblioteca escolar –i ara amb la seva actualització 2.0– resulta imprescindible en qualsevol centre educatiu que vulgui treballar la competència informacional. •  D e s e n v o l u p a r a c t i v i t a t s d e c o m p e t è n c i a informacional planteja al bibliotecari escolar nous reptes tecnològics, però sobretot metodològics. •  La biblioteca i l'àrea TIC dels centres tenen aspectes curriculars comuns que els han de dur a treballar conjuntament.
 8. 8. Als centres es realitzen activitats educatives relacionades amb la competència informacional.   Recull i difusió d’experiències Model d’èxit de d'ús per a La biblioteca escolar és un element competència la indispensable pel seu informacional i pràctica treball.   biblioteca educativa escolar   Biblioteca i àrea TIC convergeixen en l’àmbit de la competència informacional  
 9. 9. Recollida d’experiències: •  Hi participa la biblioteca escolar. •  Està publicada a la xarxa. •  Tracta alguna o vàries de les fases de la CI. •  Diversitat de nivell educatius. •  Diversitat d’àmbits curriculars.
 10. 10. Bibliomèdia C info aula Nou espai a la xarxa:
 11. 11. Experiències i recursos: Model teòric:
 12. 12. Classificació i recuperació de les experiències des del diigo de Bibliomèdia: Podeu fer la cerca utilitzant com a primer filtre Les experiències estan "Experiències i recursos per totes etiquetades a la CI" . Utilitzeu després altres filtres: nivell educatiu, àmbit de treball... segons el vostre interès.
 13. 13. Si ens voleu fer arribar la vostra experiència teniu a la vostra disposició un formulari:
 14. 14. Bibliomèdia a la xarxa social   Mail: grupbibliomedia@gmail.com Google groups: grupbibliomedia@googlegroups.com Bloc: http://grupbibliomedia.blogspot.com.es/ Twitter: https://twitter.com/grupbibliomedia @grupbibliomedia Hastags que seguim: #bibliotecaescolar #cinfoa Scoop.it: http://www.scoop.it/t/grupbibliomedia

×