Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia

3.133 visualizaciones

Publicado el

Presentació del treball dut a terme pel grup bibliomèdia sobre Competència informacional i biblioteques escolars.

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Mbatalle d bundo- ci i be-bibliomedia

 1. 1. La Biblioteca escolar i lacompetència informacional Reflexions i propostes del grup Bibliomèdia de la Federació de MRP 6 de març de 2013
 2. 2. BIBLIOMÈDIA:Qui som?El Grup Bibliomèdia, de la Federació deMoviments de Renovació Pedagògica deCatalunya, està format per personesvinculades al món de l’educació (escoles,instituts, biblioteques, serveis educatius,etc.) convençudes de què la bibliotecaescolar és imprescindible per a la formaciódels nois i noies.Què fem?Treballem per a l’establiment de la bibliotecaescolar en els centres educatius, perquèestigui atesa per un professional format iamb una dedicació horària adequada.Com funcionem?Mitjançant plans de treball anuals ensmarquem els objectius que volem assolir iestablim la manera de dur-los a terme apartir del treball telemàtic i de tres trobadespresencials -generalment una per trimestre–durant el curs.
 3. 3. PLA DE TREBALL 2010-2012TEMA:“LA BIBLIOTECA ESCOLAR I LA COMPETÈNCIA INFORMACIONAL”JUSTIFICACIÓ:La nova dimensió de la informació, l’entorn digital i les einestecnològiques fan que, ara més que mai, l’alumnat dels nostres centreseducatius necessiti que la biblioteca i el professorat, treballin activamentper posar al seu l’abast les estratègies d’aprenentatge que conduiran elseu futur.La biblioteca escolar ha de redefinir les seves funcions perintegrar-se a les noves realitats educatives.  
 4. 4. PLA DE TREBALL 2010-2012Objectius: Reflexionar i definir el paper de la BE en relació a la competència informacional i els entorns virtuals d’aprenentatge. 2010-2011 Reflexionar i definir el perfil i funcions de la persona responsable de la biblioteca escolar. Redactar un document que pugui ser de referència pels centres educatius.
 5. 5. PLA DE TREBALL 2010-2012Objectius: Fer difusió del document elaborat durant el curs 2010-11. 2011-2012 Recollir experiències de pràctiques reeixides que puguin servir de model als centres educatiu. Crear un espai web per mostrar les experiències recollides.
 6. 6. EL DOCUMENT1. Marc actual•  Marc conceptual•  Situació actual de les biblioteques escolars2. Model de BE en l’àmbit de la competènciainformacional3. La persona responsable de la BE•  Perfil de la persona responsable de la BE•  Funcions de les persones responsables de la BE • Funcions en general • Funcions en relació a la competència informacional • Funcions de la comissió Biblioteca/TAC
 7. 7. Amb el treball realitzat hem constatatque: •  La biblioteca escolar –i ara amb la seva actualització 2.0– resulta imprescindible en qualsevol centre educatiu que vulgui treballar la competència informacional. •  D e s e n v o l u p a r a c t i v i t a t s d e c o m p e t è n c i a informacional planteja al bibliotecari escolar nous reptes tecnològics, però sobretot metodològics. •  La biblioteca i làrea TIC dels centres tenen aspectes curriculars comuns que els han de dur a treballar conjuntament.
 8. 8. Als centres es realitzen activitats educatives relacionades amb la competència informacional.   Recull i difusió d’experiències Model d’èxit de dús per a La biblioteca escolar és un element competència laindispensable pel seu informacional i pràctica treball.   biblioteca educativa escolar   Biblioteca i àrea TICconvergeixen en l’àmbit de la competència informacional  
 9. 9. Recollida d’experiències: •  Hi participa la biblioteca escolar. •  Està publicada a la xarxa. •  Tracta alguna o vàries de les fases de la CI. •  Diversitat de nivell educatius. •  Diversitat d’àmbits curriculars.
 10. 10. Bibliomèdia C info aula Nou espai a la xarxa:
 11. 11. Experiències i recursos: Model teòric:
 12. 12. Classificació i recuperació de les experiències des del diigo de Bibliomèdia: Podeu fer la cerca utilitzant com a primer filtreLes experiències estan "Experiències i recursos pertotes etiquetades a la CI" . Utilitzeu després altres filtres: nivell educatiu, àmbit de treball... segons el vostre interès.
 13. 13. Si ens voleu fer arribar la vostra experiènciateniu a la vostra disposició un formulari:
 14. 14. Bibliomèdia a la xarxa social   Mail: grupbibliomedia@gmail.com Google groups: grupbibliomedia@googlegroups.com Bloc: http://grupbibliomedia.blogspot.com.es/ Twitter: https://twitter.com/grupbibliomedia @grupbibliomedia Hastags que seguim: #bibliotecaescolar #cinfoa Scoop.it: http://www.scoop.it/t/grupbibliomedia

×