Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

L’e-social. Estratègia de digitalització dels serveis socials a Catalunya

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 7 Anuncio

L’e-social. Estratègia de digitalització dels serveis socials a Catalunya

Descargar para leer sin conexión

Josep Maria Forné, Director General de Serveis Socials, Generalitat de Catalunya

Josep Maria Forné, Director General de Serveis Socials, Generalitat de Catalunya

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a L’e-social. Estratègia de digitalització dels serveis socials a Catalunya (20)

Más de Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch (20)

Anuncio

L’e-social. Estratègia de digitalització dels serveis socials a Catalunya

  1. 1. DIGITALITZACIÓ, SERVEIS PÚBLICS I ACCIÓ SOCIAL Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) Abril 22
  2. 2. Primer bloc: diagnosi de la situació de la digitalització a l’acció social i grans reptes a abordar Diagnòstic: 1. Els sistemes d’informació de la Xarxa Pública de Serveis Socials han d’esdevenir un instrument clau per millorar l’apoderament de la ciutadania, el procés d’atenció i intervenció social, la planificació i l’avaluació, la capacitat de gestió i la presa de decisions fonamentades en dades fiables, validades i permanents. 2. Els actuals sistemes d’informació social s’han anat desenvolupant per donar resposta a les necessitats concretes de diferents equips, però sense una visió conjunta i coordinada, fet que ha configurat uns sistemes d’informació atomitzats, centrats en procediments administratius i amb poca interoperabilitat entre ells. 3. És una prioritat compartida entre experts, professionals i entitats, la necessitat de disposar d’un sistema d’informació integrat, fiable, actualitzat, centrat en les persones i en les intervencions dels serveis socials i que permeti, alhora, compartir dades amb altres administracions. Fet que facilitaria la presa de decisions documentada.
  3. 3. Reptes: 1. Les noves tecnologies són imprescindibles per la modernització de l’administració i l’increment de la seva eficiencia. 2. Els tràmits condicionen els serveis prestats als ciutadans. Cal fer evolucioar aquests tràmiits d’acord amb la digilitalització del serveis socials per facilitar i aportar el màxim valor a la ciutadania i no a l’ inrevés. 3. Les noves tecnologies permeten la recollida i explotació de grans quantitats d’informació que ha de ser aprofitada per a guiar la presa de decisions estratègiques 4. La transformació digital no és només un canvi tecnològic, també és un canvi de cultura a través de la tecnología.
  4. 4. Segon bloc: Les estratègies de digitalització de l’acció social de les administracions Reptes fins al 2024 1. Crear i implantar l’eSocial, una plataforma de sistemes d’informació integrada, centrada en la ciutadania i orientada a gestionar de manera intel·ligent les dades disponibles. 2. Oferir als serveis socials una única aplicació per a la intervenció social de l’atenció primària de serveis socials que permeti avançar en l’estandardització i homogeneïtzació de processos, l’anàlisi de les dades i l’avaluació de les polítiques. Crear el w social (peça de l’e-social) 3. Interoperabilitat amb sistemes d’informació propis per facilitar a les professionals dels serveis socials la informació necessària per garantir una atenció de qualitat a la ciutadania i evitar que les persones usuàries hagin de ser diagnosticades diverses vegades. 4. Interoperabilitat amb Salut per garantir l’atenció integrada social i sanitària, en què es garanteixi l’accés a la informació rellevant dels sistemes socials i de salut abans que es desenvolupi totalment la plataforma eSocial, que permetrà accedir de manera natural i més detallada a aquestes dades i avançar cap a la visió 360°
  5. 5. 5 4. eSOCIAL eSocial és la plataforma que agrupa un conjunt de sistemes d’informació que transformaran de forma transversal tots els àmbits del Departament. eSocial assumirà, progressivament, les funcionalitats de les aplicacions existents en el Departament aportant màxima homogeneïtzació i eficiència i promourà una transformació més enllà de l’àmbit tecnològic. eSocial obrirà nous canals de comunicació cap a altres entitats i/o administracions i es construirà potenciant noves tecnologies i usabilitat vers a la ciutadania i a les persones professionals. Mon Local Tercer Sector eSocial dSocial tSocial preSocial sSocial vSocial ecoSocial hSocial pSocial wSocial lSocial plaSocial uSocial Generalitat Proveïdors Altres Administracions DSO Ciutadania Projecte en curs No analitzat eSocial pot constituir-se com la llavor pel futur Sistema Català de Serveis Socials (SCSS)
  6. 6. Tercer bloc: Oportunitats i amenaces de les estratègies desenvolupades per cada administració Oportunitats 1. Estandardització i homogeneïtzació de processos. 2. Prendre decisions en base a dades que són comparables, actualitzades i derivades de l’atenció directa. (qualitat de les dades) 3. Automatitzar els processos que burocratitzen els serveis socials (informes de vulnerabilitat pobresa energètica, desnonament) per garantir que les professionals puguin destinar més temps a l'atenció a la ciutadania. 4. Construir la història social que un cop construïda podrà compartir-se amb altres sistemes de l'estat de benestar com salut, i així, avançar en l'AISS Amenaces 1. Bretxa digital: incorporar suport de l’atenció directa a la tramitació atesa. 2. Protecció de dades sigui limitant en la compartició d'informació de màxima protecció que no permeti a les treballadores compartir dades que faciliten l'atenció. 3. Acompanyar la modernització de tecnologies i evolució de processos amb un canvi cultural a l'Administració i el seu personal.
  7. 7. https://dretssocials.gencat.cat

×