Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Gestió xarxes socials a la infància i adolescència per a pares i mares

3.207 visualizaciones

Publicado el

Gestió xarxes socials a la infància i adolescència per a pares i mares

Publicado en: Educación
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2Q98JRS ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/2Q98JRS ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Sé el primero en recomendar esto

Gestió xarxes socials a la infància i adolescència per a pares i mares

 1. 1. Gestió de les xarxes socials a la infància I adolescència Iris Roch Dissabte 1 de març de 2014 Agrupament Escolta Rudyard Kipling
 2. 2. REFLEXIONEM - Com enviem el nostre CV? - Com trobem gent a qui li agraden les mateixes aficions que nosaltres? - Com ens relacionem amb els amics?
 3. 3. SOM ÉSSERS SOCIALS “Els éssers humans som éssers socials que necessitem viure en grups. Per una bona convivència i per adaptar-nos als diferents grups dels que formem part necessitem saber expressar les nostres emocions i entendre les emocions dels altres. Intuir què senten els nostres amics, els nostres referents, la nostra parella, saber-se posar en el lloc de l’altre facilita enormement el desenvolupament social de les persones. Aconseguir tenir un bon equilibri emocional és la base d’una bona salut mental que també té incidència en el nostre benestar físic.” Institut de Psicologia, font Escola Alys‎
 4. 4. ADAPTACIÓ ALS NOUS TEMPS
 5. 5. CONSEQÜÈNCIES DEL NOU PARADIGMA 1. Desresponsabilització 2. Cultura de la imatge 3. Infoxicació: mitjans, publicitat, internet, xarxes socials, etc. - Preparar l’ús i consum de mitjans: “una acurada educació de la sensibilitat ètica i estètica de l’audiència; una educació crítica de la intel·ligència i de la sensibilitat” Francesc Torralba, font Pacte per a la Infància Gencat
 6. 6. PANORAMA SOCIAL i CULTURAL Font: IHMC Cmap
 7. 7. FACTORS A TENIR EN COMPTE 1. Privacitat 2. Adicció 3. Ciberbulling
 8. 8. 1. Privacitat 1. Detectar perfils falsos i possibles pederastes. Recomanacions
 9. 9. 1. Privacitat 2. Excès d’exhibicionisme 3. Consciència i coherència del futur personal i laboral. Incumpliment de la Llei de menors de 14 anys.
 10. 10. 2. Adicció Segons la OMS, no es pot definir encara l'ús intensiu d'internet com a addicció, encara que sí que indica que aquesta pot facilitar l'aïllament i la confondre el jo real amb el jo virtual, així com la necessitat de tenir només present aquest jo virtual.
 11. 11. 3. Ciberbullying Parlem de Ciberbullying “quan un nen o adolescent és turmentat, amenaçat, assetjat, humiliat, molestat d’una manera o altra, per un altre nen o adolescent mitjançant l’ús d’Internet, tecnologies interactives i digitals o telèfon mòbil” Jordi Collell Escudé, C. (2008). Ciberbullying. L’assetjament a través de la xarxa. Àmbits de Psicopedagogia, 24, tardor 2008, pp 20­23.
 12. 12. PRECAUCIONS - Conèixer i educar a la xarxa: Crear un espai familiar de confiança. - No invadir o “controlar”: Acompanyar i donar eines per gestionar les xarxes adequadament. - Donar autonomia, aprenent on són els límits. - Utilitzar eines de protecció i seguretat: Una de les més utilitzades es Windows Live Protecction Infantil. - Estudiar els perfils i configurar la privacitat. - Informar-nos: Els pares trobarem ajuda per tal de protegir als nostres fills en pàgines web com www.protegeles.com i www.loquehacentushijos.com on rebran consells.
 13. 13. Si voleu proposar-nos de fer un curs o una xerrada, estem a la vostra disposició: hola@cafeisociamedia.cat Seguiu les últimes novetats a la nostra pàgina de Facebook: www.facebook.com/cafeisocialmedia

×