Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Unitat 11. Mesopotàmia i Egipte

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 18 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio

Similares a Unitat 11. Mesopotàmia i Egipte (20)

Más de Cristian Domínguez Bolaños (17)

Anuncio

Más reciente (20)

Unitat 11. Mesopotàmia i Egipte

 1. 1. MESOPOTÀMIA I EGIPTEMESOPOTÀMIA I EGIPTE
 2. 2. 1. Mesopotàmia, terra entre rius1. Mesopotàmia, terra entre rius Significa terra entre dos rius. És un territori que es situa entre els rius Eufrates i Tigris. Està situada entre els actuals estats de Turquía, Síria i Iraq.
 3. 3. 1. Mesopotàmia, terra entre rius1. Mesopotàmia, terra entre rius Els nombrsos rius de la zona l’han fet molt fèrtil. És un lloc ideal pels conreus. La proximitat amb el mar (Golf Pèrsic) va facilitar els contactes comercials amb altres pobles. GRAN ACTIVITAT COMERCIAL
 4. 4. 1. Mesopotàmia, terra entre rius1. Mesopotàmia, terra entre rius La societat mesopotàmica estava jerarquitzada: ◦ Esclaus: a causa dels deutes o per la guerra. ◦ Camperols i ramaders: la gran majoria de la població. ◦ Artesans i comerciants. ◦ Sacerdots i funcionaris. ◦ Rei: màxima autoritat amb un poder d’origen diví. El seu poder es basava en el control que exercia sobre l’exèrcit.
 5. 5. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica Com es va organitzar políticament Mesopotàmia? ◦ S’organitzà al voltant de ciutats-estats independents que controlaven el territori dels seus voltants. El centre d’aquestes ciutats estava ocupat per uns edificis molt grans: els ziggurat; santuaris que representaven el poder polític, econòmic i religiós de la ciutat.
 6. 6. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica
 7. 7. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica Al llarg del temps, les ciutats-estats van començar a lluitar entre elles per engrandir els seus territoris i aconseguir més recursos. Apareixen els primers IMPERIS. El primer va ser l’Imperi Babilònic, que aconseguiria el seu màxim esplender amb Hammurabi (codi de lleis  Codi d’Hammurabi)
 8. 8. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica https://www.youtube.com/watch?v=v-DJthyI1Zc
 9. 9. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica Els altres grans imperis que es van formar a Mesopotàmia van ser: ◦ L’Imperi hitita ◦ L’ Imperi persa. Aquest imperi va aconseguir controlar un territori molt gran que anava des d’Egipte fins l’Índia.
 10. 10. 2. La cultura mesopotàmica2. La cultura mesopotàmica CULTURA, ART I PENSAMENT ◦ A partir del 3000 a.C, apareix a Mesopotàmia l’escriptura cuneïforme. ◦ Va crear el primer calendari, per fixar les tasques agrícoles. ◦ Va crear un sistema de numeració, pesos i mesures per facilitar els intercanvis comercials. ◦ Va desenvolupar l’arquitectura urbana: palaus, temples, ziggurats, etc… ◦ Van aparèixer religions politeistes.
 11. 11. 3. Egipte, el país del Nil3. Egipte, el país del Nil ◦ Està situat al llarg del riu Nil, entre els deserts de Líbia i Aràbia. ◦ Egipte estava dividit en dues parts: Alt Egipte i Baix Egipte.
 12. 12. 3. Egipte, el país del Nil3. Egipte, el país del Nil ◦ Al igual que la societat mesopotàmica, la societat egípcia també estava dividida:  Classe dirigent  Faraó: era un déu vivent, senyor de terres i persones.  Nobles.  Sacerdots  Escribes: funcionaris que sabien llegir i escriure. Tenien molts privilegis.  Resta de la població  Camperols: pagaven molts tributs.  Artesans i Comerciants.  Esclaus: a causa dels deutes o per la guerra.
 13. 13. 3. Egipte, el país del Nil3. Egipte, el país del Nil ◦ L’economia d’Egipte depenia de les crescudes del riu Nil. ◦ Durant els estius el Nil inundava les terres i les fertilitzava. Això afavoria l’agricultura. ◦ Els productes que no tenia (fusta, resines o joies) els aconseguia mitjançant el comerç amb altres pobles.
 14. 14. 3. Egipte, el país del Nil3. Egipte, el país del Nil ◦ Com es va organitzar políticament Egipte al llarg de la seva història?  Del 3000 a.C fins l’ocupació romana al segle I a.C, Egipte es va dividir en diversos regnes o imperis.  El faraó era fill de Ra. Tenia el poder absolut, militar i religiós. El faraons més famosos va ser Ramsés II i Tutankamón.
 15. 15. 4. La cultura egípcia4. La cultura egípcia ◦ Els egipcis utilitzaven l’escriptura jeroglífica per representar objectes i idees. ◦ Amb la momificació van fer molts avanços en la medicina. Els egipcis embalsamaven els cadàvers i els hi extreien totes les vísceres. Els egipcis consideraven la mort com un pas entre les dues vides. ◦ La religió era politeista, amb Ra com a déu més important. Altres déus van ser: Osiris, Horus, Anubis, Amón, etc. https://www.youtube.com/watch?v=GlB7jrttscM https://www.educaixa.com/-/dioses-y-diosas-del-antiguo-egipto
 16. 16. 4. La cultura egípcia4. La cultura egípcia Dins de l’art, el més destacat van ser les construccions funeràries anomenades PIRÀMIDES i els temples, com els de Karnak o Luxor.
 17. 17. 4. La cultura egípcia4. La cultura egípcia
 18. 18. 4. La cultura egípcia4. La cultura egípcia

×