Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

L´origen dels aliments

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Tema2 els aliments
Tema2 els aliments
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 9 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio
Anuncio

Más reciente (20)

L´origen dels aliments

  1. 1. FET PER : ALBA A.G RAQUEL S.N
  2. 2.  Els aliments provenen de les plantes directament o després d´una manufacturació. Molts d´aquets aliments es cultiven especialment per alimentar persones i animals. Entres aquests aliments trobem les fruites, les verdures, els cereals, els llegums, els olis vegetals….
  3. 3.  Els aliments provenen directament dels animals o després d´un procés de transformació. Molts d´aquests animals es crien especialment per ser consumits per l ´home; segueixen un control veterinari. Pertanyen a aquests grup la carn, el peix, els ous, la llet, el formatge, la mantega…
  4. 4.  Són l´aigua, la sal i altres minerals.
  5. 5.  Els aliments es poden classificar segons la seva funció, és a dir, segons el que aporten el nostre cos.
  6. 6.  Tenim els aliments constructors, o plàstics, que col·laboren en el creixement i el manteniment dels teixits com la pell. Pertanyen a aquest grup d´aliments la carn, el peix, la llet i els seus derivats i els ous.
  7. 7.  Els aliments energetics son els que ens proporcionen l´energia que ens permet caminar, correr, mantenir les funcions del cos… en formen part el pa, l´arròs, els llegums, la xocolata, la mel, el greixos com la mantega o l´oli.
  8. 8.  Els aliments reguladors o protectors són els que ens faciliten la bona regulació de les funcions del cos i ens protegeixen de les malalties; ens proporcionen vitamines i minerals. Són, entre altres, les fruites, les hortalisses i les verdures.

×