Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

La Quaresma

587 visualizaciones

Publicado el

La Quaresma. Cicle Superior d'Educació Primària. Repàs i ampliació.

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

La Quaresma

  1. 1. David Borràs Salvadó http://elwikidereli.wikispaces.com LA QUARESMA
  2. 2. Quèés? (I)  La quaresma és un període del calendari litúrgic que dura set setmanes. Comença el dimecres de cendra i acaba el diumenge de rams.  Aquest període serveix per preparar la celebració de la Setmana Santa i la Pasqua.  Són dies de reflexió. Cal pensar en tot allò que no fem bé i demanar perdó. És un temps per millorar com a persones.  Quaresma és una paraula que ve del llatí i que significa “el quarantè dia abans de Pasqua”. Si contem els dies des de dimecres de cendra fins al dissabte sant obtenim 40 dies exactes (sense contar els diumenges).
  3. 3. Quèés? (II)  Antigament durant la quaresma la gent no menjava carn ni ous. Avui en dia només es recomana no menjar-ne tots els divendres de quaresma. Aquesta costum prové dels 40 dies que Jesús va passar al desert preparant-se per la seva vida pública.  Durant el temps de quaresma el mossèn vesteix de color morat.
  4. 4. Dimecresdecendra (I)  És el dimecres anterior al primer diumenge de quaresma.  El mossèn realitza el gest simbòlic de posar cendra al front dels cristians. Aquesta cendra representa la destrucció dels errors passats, els quals han estat cremats.  Mentre el mossèn imposa la cendra diu una d’aquestes expressions: Convertiu-vos i creiu en la bona nova (Mt 1, 15) o Ets pols i a la pols tornaràs (Ge 3, 19).  El dimecres de cendra es celebra en dimecres per remarcar el seu caràcter d’abstinència, ja que això en diumenge no es possible, ja que el diumenge és la Festa del Senyor.
  5. 5. Dimecresdecendra (II)
  6. 6. LaVella Quaresma (I)  La Vella Quaresma és una velleta que representa el temps quaresmal. Es caracteritza per tenir set cames (una per cada setmana de quaresma).  Generalment es representa amb un cistell de verdures i amb un tros de bacallà sec, ja que durant la quaresma no es sol menjar carn.  Cada divendres de quaresma els nens i les nenes tallen una cama a la vella fins que ja no en té cap i s’arriba, així, a la Setmana Santa.  No s’ha de confondre la quaresma amb la Vella Quaresma.
  7. 7. LaVella Quaresma (II)

×