Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Els Mors i Cristians.pdf

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 7 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Más reciente (20)

Anuncio

Els Mors i Cristians.pdf

  1. 1. Els Mors i Cristians David i Tony ASSIGNATURA: Paseo historic i literatura 30/11/2022
  2. 2. Indéx • Els Almohades • Els Caballers i Dames del Cid
  3. 3. Els almohades • Els almohades van sorgir en l'actual Marroc en el segle XII Muhámmad Ibn Túmart va fundar un moviment religiós amb el suport d'un grup de tribus Berbers de l'Alt Atles del Marroc, organitzant el derrocament dels almoràvits, d'origen cenhegí. Posteriorment, Abd al-Mumin i la seva família, berbers cenetes, van prendre el control i van eliminar als ziríes i hammadíes del Magreb central i oriental. Els almohades van ser enderrocats per les dinasties berbers dels meriníes, els ziyánidas i els háfsidas del Magreb.
  4. 4. La seva història es compon de tres fases principals: una d'expansió (1117-1163) que va durar fins a la mort del primer califa; una altra d'apogeu (1163-1199); i una tercera de decadència (1199-1268) fins a la seva desaparició, primer en al- Ándalus (1229) i després al Magreb (1268)
  5. 5. Els Almohades
  6. 6. Els Cavallers i Dames del Cid • Rodrigo Díaz de Vivari també conegut com el Cid campeador, va arribar a ser líder militar castellà que va arribar a dominar en el front de la península Ibèrica a la fi del segle XI com a senyoriu de manera autònoma.
  7. 7. Els Cavallers i Dames del Cid

×