Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Centrul de Resurse pentru ONG-uri

1.154 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Centrul de Resurse pentru ONG-uri

 1. 1. Centrul de Resurse pentru ONG-urile de mediuUn proiect Realizat cu sprijinul
 2. 2. Cuprins 1 Analiza context 5 Etapa 1 - Hub 2 Scurta descriere 6 Etapa 2 - Evenimente 3 Scop 7 Contact 4 Obiective
 3. 3. Analiza context De ce un Centru de resurse pentru ONG-urile de mediu?• Societatea civilă este în continuă dezvoltare;• Funcţionarea ONG-urilor de mediu din ţară SPATIU depinde de cele mai multe ori de un spaţiu de lucru adecvat. Aceasta, de [cele mai] multe ori, lipseste. • Companiile, ONG-urile de mediu si DIALOG instituţiile publice au dificultaţi in a comunica eficient intre ele; - Cooperarea şi comunicarea chiar si între ONG-uri este redusă. Proiectele lor sunt disparate si impactul, astfel, redus.
 4. 4. Scurta descriere Centrul de Resurse pentru ONG-uri de mediu ESTE o un spaŃiu de lucru adecvat în care ONG-urile de mediu sa-şi deruleze proiectele; o un loc de întâlnire si dialog intre parteneri: o faciliteaza comunicarea si cooperarea ONG-urilor de mediu; o stimuleaza dezvoltarea de reŃele noi si dialogul cu autorităŃile publice, media, mediul de afaceri.
 5. 5. SCOP Accesul gratuit al ONG-urilor de mediu la un spatiu de lucru in care isi pot desfasura proiectele si se pot intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri, experti, vedete, autorităţi publice, prin intermediului evenimentelor CRO.
 6. 6. Obiective Organizarea C.R.O. in doua etape majore:Etapa 1:Lansarea Centrului o ca suport logistic (locatie, utilitati, telecom, etc) o ca un HUB de ONG-uri de mediu Etapa 2: Dezvoltare de continut o Realizare de evenimente proprii o Dezvoltare continua de resurse pt ONG-uri (idei de proiecte, grant-uri, instrumente de management, training-uri, etc).
 7. 7. Etapa 1 Suport logistic 26 pupitre + scaune Internet wireless White board*, 40-45 locuri asezate Proiector flip chart*, 15 dulapioare Televizor avizier* depozitare cu cheie *Notă: nu sunt incluse consumabilele necesare utilizării acestora (file flip chart, carioci, markere, etc.)
 8. 8. EtapaSCOP 1 Suport logistic Grivitei Titulescu Bloc verde Program (propus): CRO • L-V 9:00 – 22:00 • S-D 9:00 – 16:00 Acces: • Metrou: magistralele 1 si 4, statia Basarab, iesirea D – Calea Grivitei (5 minute distanŃă) • Tramvai: liniile 34, 42, 46 (statia Banu Manta) • Autobuz: liniile 105 (statia Titulescu), 282 (statia Basarab), 182, 205 (statia Petru Rares) • Troleibuz: liniile 65, 86, 97 (statia Titulescu)
 9. 9. EtapaSCOP 1 HUB de ONG-uri de mediu Oferirea spatiului catre cel putin 10 ONG-uri de mediu, cu proiecte importante in domeniu; Lansarea oficiala a Centrului de Resurse (20 octombrie 2011); Identificarea partenerilor din mediul de afaceri sau diplomatic, interesati in sustinerea acestui centru de resurse.
 10. 10. EtapaSCOP 2 Realizarea de evenimente proprii ale CRO Organizarea de evenimente periodice pe teme de actualitate, cu participanti si invitati cu interese in domeniile dezbatute. Exemple: 1. Luna apelor - Dezbatere privind importanŃa protejării apelor, a conservării mediului subacvatic. • Starea actuala, perspective, riscuri • Analize si recomandari ale expertilor • De ce este importantă apa şi cum să o conservam. • Ce se întâmplă când apa este prea puŃină? • Animale şi plante afectate de deşertificare. • Cum putem acŃiona?
 11. 11. EtapaSCOP 2 Realizarea de evenimente proprii ale CRO 2. Luna colectarii selective Colectarea selectivă a deşeurilor, modalităŃi de a comunica acest lucru; cei trei R pe înŃelesul tuturor; artă, nu gunoi. 3. Luna Spatiilor Verzi DiscuŃie pe tema importanŃei spaŃiilor verzi, reconversie urbană, interzicerea construcŃiilor în parcuri.
 12. 12. EtapaSCOP 2 Realizarea de evenimente proprii ale CRO 4. Luna Atmosferei DiscuŃie privind rezervaŃia biosferei Deltei Dunării; stratul de ozon, importanŃa acestuia, cât a fost şi este afectat de poluare, ce putem face pentru protejarea acestuia. 5. Luna Habitatului, Biodiversitatii, Prevenirii dezastrelor naturale Habitatul, biodiversitate, dezastre naturale, cât de cunoscuŃi sunt aceşti termeni? Cu ce ne ajută sau ne influenŃează? Cum putem preveni accidente care pot distruge mediul înconjurător. Roşia montană, Delta Dunării.
 13. 13. Cu ce poti contribui Dotari pentru Centru: - Consumabile; - Statii de lucru, echipamente multimedia; - Carti, publicatii, reviste, - Acces la documentare, baze de date; Expertiza: - Idei si colaborare pe subiecte tehnice relevante; - Studii, cercetari, best practice-uri; - Traininguri; - Instrumente de management, servicii IT; Sprijin financiar.
 14. 14. Daca esti ONG Verde Si… • Ai proiecte in domeniul protectiei mediului; • Vrei sa schimbi lumea dar nu ai un spatiu adecvat in care sa iti dezvolti proiectele; • Vrei sa lucrezi in Centrul de Resurse pentru ONG-urile de Mediu; Da-ne un telefon sau un email, ne intalnim sa ne cunoastem si vedem cum te putem ajuta! ☺
 15. 15. Contact Contact: Luiza Barburiceanu Manager de Proiect luiza@ecoteca.ro 0728 - 20 40 60

×