Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Geavanceerd zoeken
EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale
bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Br...
EhBIB Search opent standaard in de modus eenvoudig zoeken.
Klik op [Geavanceerd zoeken] om het scherm geavanceerd
zoeken t...
Bij geavanceerd zoeken wordt gezocht naar het voorkomen van
zoektermen in specifieke onderdelen (velden) van een record.
V...
Typ een zoekterm in het eerste zoekveld en selecteer het veld
waarin deze zoekterm moet voorkomen. Kies [TX] om in alle
ve...
Typ bijkomende zoektermen in de volgende velden en combineer
velden door gebruik te maken van de Boleaanse operatoren AND,...
In dit voorbeeld werd gezocht naar publicaties waarin “Desiderius
Erasmus” en “Reformation” voorkomen of waarin “Humanism”...
MEER WETEN?
Raadpleeg de EBSCO Support website
• Handleiding “Geavanceerd Zoeken”:
http://support.ebsco.com/knowledge_base...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Eh bib search_geavanceerd_zoeken

1.208 visualizaciones

Publicado el

EhBIB Search (Ebsco Discovery Service) Advanced Search Tutorial

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Eh bib search_geavanceerd_zoeken

  1. 1. Geavanceerd zoeken EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brussel via één enkele interface. In deze tutorial kijken we naar het geavanceerd zoeken. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die geavanceerd zoeken biedt, kan je meer gerichte zoekopdrachten formuleren.
  2. 2. EhBIB Search opent standaard in de modus eenvoudig zoeken. Klik op [Geavanceerd zoeken] om het scherm geavanceerd zoeken te openen.
  3. 3. Bij geavanceerd zoeken wordt gezocht naar het voorkomen van zoektermen in specifieke onderdelen (velden) van een record. Verschillende velden kunnen door middel van Boleaanse operatoren gecombineerd worden. Bij het geavanceerd zoeken worden de zoekopties standaard geopend. Zie de presentatie “Eenvoudig zoeken” voor toelichting.
  4. 4. Typ een zoekterm in het eerste zoekveld en selecteer het veld waarin deze zoekterm moet voorkomen. Kies [TX] om in alle velden (inclusief de volledige tekst van een publicatie) te zoeken. [TI], [SU] of [AB] zoekt naar de zoekterm in de titel (Title), de trefwoorden (Subject Terms) of de samenvatting (Abstract) van een publicatie. [AU] of [SO] selecteren beperkt de zoekopdracht tot publicaties van een bepaalde auteur (Author) of in een bepaald tijdschrift of boek (Journal Title/Source). Indien het ISBN of ISSN van een boek of tijdschrift gekend is, kan je deze velden selecteren om de zoekopdracht tot een bepaald boek of tijdschrift te beperken.
  5. 5. Typ bijkomende zoektermen in de volgende velden en combineer velden door gebruik te maken van de Boleaanse operatoren AND, OR en NOT. Extra zoekvelden kunnen toegevoegd worden door op [+] te klikken (tot een maximum van 12). Klik op [Zoekopdracht] om te zoeken.
  6. 6. In dit voorbeeld werd gezocht naar publicaties waarin “Desiderius Erasmus” en “Reformation” voorkomen of waarin “Humanism” voorkomt. De eerste term mag in elk veld voorkomen (hier komt de term o.a. voor in de samenvatting), de tweede en de derde term moeten (ook) in het trefwoordenveld voorkomen.
  7. 7. MEER WETEN? Raadpleeg de EBSCO Support website • Handleiding “Geavanceerd Zoeken”: http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=3821 • Boleaanse operatoren: http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=3883 • Veldcodes: http://support.ebsco.com/knowledge_base/detail.php?id=3198

×