Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Proiect speciala 2013

inv prescolar

 • Inicia sesión para ver los comentarios

Proiect speciala 2013

 1. 1. INSPECŢIE SPECIALĂ PENTRU OBŢINEREA GRADULUI DIDACTIC I Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel ,Chitila,Ilfov
 2. 2. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov PROIECT DE ACTIVITATE INTEGRATA DATA: 28.01.2013 GRUPA: Mijlocie B TEMA ANUALĂ: „Cand,cum si de ce se intampla?” SUBTEMA: „Vietuitoarele si povestile lor” TEMA ZILEI: „Iedul cu trei capre” TIPUL ACTIVITĂŢII: activitate de consolidare şi verificare de cunoştinţe; SCOPUL:Verificarea cunostintelor copiilor referitoare animalele de la noi din tara si identificarea lor din povestea”” Iedul cu trei capre”  ADP:  Salutul  Prezenta  Calendarul naturii  Gimnastica de dimineata  Noutatea zilei  Activitatea de grup  ALA 1:  Joc de rol:  „Iedul, cofetar”  Joc de masa  ”Animale domestice si salbatice”-puzzle  Arta:  ”Costumul popular al caprei”  DOMENII EXPERIENTIALE:  Domeniul Stiinta:  Joc didactic: · ”Saculetul fermecat”  Domeniul Om si Societate · Lipire: · Animale domestice si animale salbatice  ALA 2:  Joc de miscare:  „Lupul si animalele”
 3. 3. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov Scenariul zilei ADP Intalnirea de dimineata se incepe cu salutul. Copiii, imbracati in costume populare sunt anuntati ca vor fi pentru o zi,actori.Vor interpreta rolul de iezi,iar educatoarea capra-mama: -Bună dimineaţa, dragi iezisori! Fiecare copil salută strângând mâna copilului de lângă el. Ultimul copil va saluta educatoarea, care la rândul ei va saluta copiii: ,,Bună dimineaţa ,dragi copii !”. Se va face prezenţa. Copiii se vor uita la panoul cu fotografii observand ce copii lipsesc. Se notează absenţii. Se completeaza calendarul naturii. Vremea noi o studiem xŞi-n calendar noi notăm De –i ninsoare sau e soare Vrem sa stim acuma oare? Se va stabili împreună cu copiii data, ziua săptămânii,luna si anul in care ne aflam apoi aspectele vremii din acea dimineaţă, îmbrăcămintea adecvată pentru acea zi . Gimnastica de inviorare: „Ca sa fiu copil voinic Eu fac sport inca de mic, Merg in pas alergator, Sar apoi intr-un picior, Ma opresc,respir usor, Intind bratele sa zbor. Un,doi,un,doi, Faceti toti la el ca noi! Asta-i doar un inceput! Ia priviti cat am crescut! Apoi,pe covor ne asezam Si cuminti noi ascultam. Noutatea zilei se prezintă scrisoarea de la IEDUL din” Iedul cu trei capre” prin care se anunţă ca au primit o cutie in care sunt 2 plicuri cu probe ,ce le au de rezolvat pe parcursul intregi zile . Motto-ul zilnic al proiectului tematic:
 4. 4. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov „ Suntem veseli si cantam, Nu e greu sa invatam; Dar noi vrem sa ne jucam Si din joaca sa-nvatam!” Copii se aseaza pe covor, in semicerc si in cadrul activitatii de grup vor asculta diferite onomatopee ale animalelor,iar prescolarii vor recunoaste vocea animalului Tranziţia spre centre se va realiza cu ajutorul versurilor imitand mi șcările din cântec(euritmie) ”Bat din palme, clap , clap, clap, Din picioare, trap, trap, trap, Ne-nvârtim, ne răsucim Și spre centre noi pornim!” ALA Educatoarea deschide primul plic (prima proba),aratand copiilor o plansa cu imaginea unei camere taranesti in care se afla si personaje acoperite. Iedul cel alintat si alte sase personaje-animal acoperite cu cate o cifra (la 1-se descopera iedul;2- cele trei capre,3-vulpea,4-ursul si 5-lupul).Se descopera cifra 1 ca o captare a atentiei copiilor,iedul care a sosit sa fie prezent la activitatea lor din care va invata multe lucruri. La prima proba vor avea posibilitatea de a alege intre sectoarele: Joc de rol, Joc de masa si Arta rezolvand sarcinile date pe aceste centre de interes . Copiii se așează la centre și se familiarizează cu materialele pregătite. La centrul de interes Joc de rol – copii vor pregatii prajituri din foietaj si le vor orna cu ajutorul bombonelelor marunte,ei il ajuta pe ied ,dovededind caprelor ca este harnic. Activitatea va continua la colţul Arta unde se cere copiilor să decoreze,coloreze costumele populare ale caprelor. La centrul de interes Joc de masa se vor imbina piese pentru a realiza puzzle-uri cu animale salbatice si domestice. După ce lucrează pe cele trei centre se va face evaluarea rezultatelor activităţii cu ajutorul metodei „Turul galeriei”si se va descoperii ce este sub a doua cifra(cele trei capre) După terminarea activităţii pe centre, copiii vor face curat la locul de joacă „Am lucrat şi la centre fac curat!” şi apoi vor merge la baie: „Cate –un Iezisor la baie singurel in rand merge” (exersarea mersului - în coloană câte unul). La întoarcere se vor aşeza în semicerc, pe scăunele.
 5. 5. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov ADE DS: Se deschide al doilea plic in care se cere copiilor sa se joace un joc numit „Saculetul fermecat „ unde au de parcurs doua variante: prima este numirea animalului si locul unde traieste ,iar a doua varianta este denumirea animalului si a puilor sai ,foloaselor pe care le aduce omului (printre ele vor fi si poezii)La incheierea activitatii se descopera cifrele 3 si 4,descoperind ursul si vulpea. DOS: Educatoarea le cere copiilor sa ii faca o surpriza Iedului cel alintat,realizand cate un tablou cu animale domestice si salbatice pentru a i-l da in dar,ca sa isi aminteasca de ei. Se arata doua modele. Se vor executa câteva exerciţii de încălzire a musculaturii mici a mâinilor Se va de semnalul de începere a lucrului. Se vor da indicaţii individuale şi colective dacă va fi cazul de către educatoare. Activitatea se va desfăşura pe un fond muzical. Înainte de expirarea timpul alocat acestei activităţi le voi atrage atenţia copiilor să încerce să-şi finalizeze lucrările. Voi cere unui copil,doi să explice modul în care a realizat lucrarea. Se va aprecia activitatea , ca rezultat al muncii tuturor copiilor. Se vor aprecia lucrările sub aspect estetic, scoţându-se în evidenţă corectitudinea executării şi modalităţiile de lucru. Se descopera a cincea cifra ,descoperind lupul si vor preciza titlul povestii. Toi copiii ies din sala de grupa intonand cântecul „Ratustele mele”. ALA 2 Joc de mişcare „Lupul si animalele” Se prezintă copiilor materialele necesare desfăşurării jocului . Se anunţă jocul„Lupul si animalele” şi se explică regulile acestuia. Copii vor fi animale şi scăunelele vor reprezenta adapostul lor. Se va da drumul la casetofon iar ei vor începe să danseze, respectând ritmul melodiei. Când melodia se opreşte, va trebui să fuga şi să se aşeze pe un scaun sa nu fie prins de lup care iese din vagauna sa pentru a prinde animalele si a le manca.Copilul prins se va transforma in lup.Jocul se va repeta de cateva ori.
 6. 6. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov Rutina: Servirea pranzului. TEMA ANUALĂ: „Cand,cum si de ce se intampla?” SUBTEMA: „Vietuitoarele si povestile lor” TIPUL ACTIVITĂŢII: activitate de verificare a cunoştinţelor CATEGORIA ACTIVITĂŢII: ALA 1  Joc de rol: „Iedul, cofetar”  Joc de masa”Animale domestice si salbatice”-puzzle  Arta:”Costumul popular al caprei” SCOPUL: Perfecţionarea unor priceperi si deprinderi de manipulare a materialelor puse la dispoziţie, în vederea realizării unor lucrări. OBIECTIVE OPERATIONALE : ARTA:  sa coloreze corect costumele populare respectand conturul;  sa decoreze cu semne grafice, tinand cont de culorile de pe costumele populare romanesti(albastru,negru si rosu);  sa pastreze un aspect ingrijit al lucrarii; JOC DE ROL  să mânuiască obiectele şi materialele de lucru specifice cofetarilor;  sa realizeze prajituri din foietaj cu ajutorul deferitelor forme;  sa orneze prajituri fiind atent la păstrarea ordinii şi a curăţeniei;  sa respecte regulile de igiena şi de comportare civilizată; JOC DE MASA  să urmărească cu atenţie explicaţiile educatoarei;
 7. 7. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov  să reconstituie din părţi întregul, în succesiunea logică a imaginii;  să denumeaca animalele reconstituite; STRATEGII DIDACTICE a) Metode si procedee Observarea, conversaţia, explicaţia, exercitiul,expunerea. b) Mijloace de invatamant Joc de rol-foietaj,bomboane mici,diferite forme; Arta –coli,carioci,creioane colorate,imagini costume populare; Joc de masa- Puzzle cu animale domestice si salbatice. c) Forme de realizare: pe grupuri, individuală EVALUAREA a) Continua: Pe parcursul întregii activităţi prin aprecieri şi îndrumări când este cazul b) Finala:Autoevaluarea si la sfârşitul activităţii prin concluzii şi aprecieri SURSE DE DOCUMENTARE : o Curriculum pentru Învăţământul Preşcolar, M. E. C. T. , 2008; o Revista învăţământului preşcolar Nr. 1-2, 2009. NR CRT EVENIMENTUL DIDACTIC CONŢINUTUL ŞTIINTIFIC STRATEGIA DIDACTICA EVALUAREA 1. Moment organizatoric · aerisirea sălii de grupă; · aranjarea mobilierului; · pregătirea materialelor didactice necesare temelor propuse pentru cele trei sectoare; 2. Captarea atenţiei Se realizează intuirea materialelor aduse de Ied,existente la cele trei sectoare: joc de rol, artă si joc de masa(cercetarea centrelor de interes). - frontal; - observatia, conversaţia Gradul de interes manifestat pentru materialul pus la dispozitie. 3. Anunţarea temei şi a obiectivelor Se anunţă tema şi obiectivele: Joc de rol:”Iedul,cofetar” Artă: “Costumele populare ale caprelor” Joc de masa: “Animale domestice si salbatice-puzzle ” -frontal -conversaţia, expunerea, explicaţia. Capacitatea de a asculta recomandă-rile, indicaţiile. 4. Desfăşurarea jocurilor pe arii de stimulare Educatoarea indrumara copiii să se joace acolo unde doresc; copiii isi aleg centrul dorit. Joc de rol: -Pe masa exista o tava cu aluat-foietaj ,bomboane mici de diferite culori si diferite forme cu care copii vor forma prajituri,ornandu-le cu bomboane.Prajiturile vor fi puse pe un alt platou aranjate frumos. Arta: - La centrul de interes se vor colora costumele populare tinand cont de culoare si - pe grupuri, individual. Observarea exercitiul Raspunsurile si exprimarea corecta a copiilor. Modul de interacţiune în cadrul grupului. Capacitatea de a recunoaşte
 8. 8. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov de conturul acestuia.Apoi il vor decora cu semne grafice. Se va interveni pe parcursul desfăşurarii activităţilor, corectându-i dacă este nevoie. Joc de masa: -Se reconstituie din bucati, intr-un intreg diferite puzzle cu animale. -puzzle, -exercitiul culorile decoratiunilor de pe costumul popular Capacitatea de analiză, de a reconstitui întregul. 5. Evaluarea performantei Se realizeaza evaluarea cu ajutorul metodei Turul galeriei, copii trecand in grup pe la fiecare centru de interes pentru evaluarea rezultatelor. - frontal -conversaţia, analiza; Autoevaluarea 6. Încheierea activităţii Aprecieri globale şi individuale privind implicarea copiilor în activitate. Drept rasplata se va descoperi ce este sub a doua cifra(cele trei capre) - frontal -conversaţia; Receptivitatea copiilor.Modul de implicare în activ TEMA ANUALĂ: „Cand,cum si de ce se intampla?” SUBTEMA: „Vietuitoarele si povestile lor” TIPUL ACTIVITĂŢII: activitate de verificare a cunoştinţelor CATEGORIA ACTIVITĂŢII: Domeniul Stiinte  Joc didactic: ’’Saculetul fermecat.” SCOPUL: Consolidarea si verificarea cunostintelor copiilor despre animale domestice si salbatice si foloasele pe care le aduc. OBIECTIVE OPERATIONALE :  Sa recunoasca animalul de pe jeton ;  Sa aleaga mediul de viata al animalului recunoscut;  Sa descopere puiul animalelor si sa asocieze puiul cu familia sa;  Sa numeasca animalul-mama si animalul-tata ;  Sa denumeasca corect foloasele aduse de animale domestice recunoscute si plasate in macheta ;  Sa interpreteze corect melodia si textul unui cantec. SARCINA DIDACTICA :  Recunoasterea,denumirea animalelor si clasificarea lor dupa locul unde traiesc ;  Recunoasterea puilor unor animale si plasarea fiecaruia langa mama si tatal sau ;  Recunoasterea unor foloase aduse omului de animale domestice. REGULA JOCULUI :  Grupa de copii este impartita in doua echipe :cateii si ursii. Un copil de la fiecare echipa extrage dintr-un saculet cate un jeton cu un animal(domestic sau salbatic),il recunoaste si il plaseaza in mediul sau de viata,pe tabla magnetica,
 9. 9. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov clasificandu-l astfel in animal domestic sau salbatic.Vor denumi puiul scos din saculet, il vor pune langa familia sa pe o macheta si denumesc mama si tatal sau. Alt copil numit de educatoare de la fiecare echipa va enumera foloasele aduse de aceste animale. ELEMENTE DE JOC :  Surpriza,minuirea materialelor,ghicirea,aplauze,intrecerea. STRATEGII DIDACTICE a) Metode si procedee: observarea,exercitiul,conversatia,demonstratia,problematizarea b) Mijloace de invatamant:jetoane cu animale,mulaje-animale,2 imagini medii de viata (casa omului,padure),machete,cutie de lapte,oua,carne,curea,geanta,pulovar lana,etc c) Forme de realizare: pe grupuri, EVALUAREA Continua: Pe parcursul întregii activităţi prin aprecieri şi îndrumări când este cazul Finala: La sfârşitul activităţii prin concluzii şi aprecieri SURSE DE DOCUMENTARE : o o Revista învăţământului preşcolar Nr. 1-2, 2009. o Jocuri interdisciplinare,Aramis,2004 o Poftiti in trenuletul jocurilor,ed.Diamant,2010 NR CRT EVENIMENTUL DIDACTIC CONŢINUTUL ŞTIINTIFIC STRATEGIA DIDACTICA EVALUAREA 1. Moment organizatoric · aerisirea sălii de grupă; · aranjarea mobilierului; · pregătirea materialelor didactice necesare activitatii; · intrarea ordonată a copiilor în sala de grupă şi aşezarea acestora în semicerc. 2. Captarea atenţiei Se deschide al doilea plic de la Iedul cel alintat si se descopera materialele trimise de cele trei animale salbatice. - frontal; conversaţia Gradul de interes manifestat pentru materialul pus la dispozitie. 3. Anunţarea temei şi a obiectivelor Educatoarea anunţă copiii că vor juca un joc numit,,Saculetul fermecat”, in care copii vor descoperi animale domestice si salbatice,vor recunoaste unde traiesc ele,puii lor si foloasele pe care la dau unele animalele domestice. -frontal -conversaţia, -explicatia 4. Desfăşurarea jocurilor Varianta 1 Explicarea jocului: Educatoarea explică copiilor regulile jocului ,,Saculetul fermecat”. Ei vor forma doua echipe(ursuletii si cateii) si pe rand fiecare echipa va recunoaste si denumi un animal,apoi il va pune in mediul sau de viata. Executarea jocului de probă: Din echipa ursuletilor un copil va scoate un jeton din saculet, va denumi animalul din -conversatia -explicatia -exercitiul Raspunsurile si exprimarea corecta a copiilor.
 10. 10. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov imagine si il va pune pe tabla in mediul unde traieste, denumindu-l ca fiind animal domestic sau salbatic.Apoi se va continua cu un copil de la echipa cateilor. Executarea propriu-zis a jocului: După ce copiii au înţeles regulile jocului se trece la executarea jocului propriu-zis. Răspunsurile corecte ale copiilor vor fi recompensate cu aplauze si cate un animal in dreptul echipei care a raspuns corect.Se repeta cu cate trei copii de la fiecare echipa. Varianta 2 Educatoarea le spune copiilor, ca Iedul cel alintat pe drum spre casa sa, s-a intalnit cu puii unor animale care s-au pierdut mama si tatal si ne roaga daca dorim sa ii ajutam si pe ei sa isi regaseasca familia. Sunt solicitati cate doi copii de la fiecare echipa sa scoata din saculet cate un mulaj-animal-pui si sa regaseasca familia sa, plasand-o pe o macheta si denumind atat pe mama cat si pe tatal sau.Vor fi recompensate cu cate un animal. -observarea -conversaţia, -exercitiul, -observarea -conversaţia, -exercitiul, -observarea Capacitatea de a recunoaşte animale si de ale amplasa in mediul in care traieste Modul de interacţiune în cadrul grupului. Capacitatea de a recunoaşte familia pentru puii animalelor 5. Obtinerea performantei Iedul nu cunoaste de ce omul creste animale pe langa casa lui si de aceea il vom ajuta si de aceasta data.Cate un copil de la fiecare echipa va alege o familie de animale si va recunoaste si denumii foloasele aduse de ea. -explicaţia, -exercitiul, problematizare a. Capacitatea de a recunoaşte si denumii foloasele animalelor domestice 6. Evaluarea performantei Vor fi numarate animalele din dreptul fiecarei echipe si va fi desemnata echipa castigatoare. Vor fi descoperite cifrele 3 si 4 recunoscand ce este sub ele- vulpea,ursul. - frontal -conversaţia, exercitiul; Autoevaluarea 7. Încheierea activităţii Aprecieri globale şi individuale privind implicarea copiilor în activitate.Vor parasi sala de grupa cantand cantecul “Vulpe, tu mi-ai furat gasca” - frontal -conversaţia;
 11. 11. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov TEMA ANUALĂ: „Cand,cum si de ce se intampla?” SUBTEMA: „Vietuitoarele si povestile lor” TIPUL ACTIVITĂŢII: formare de priceperi si deprinderi CATEGORIA ACTIVITĂŢII: Domeniul om si societate SCOPUL: Consolidarea deprinderii de a lipi animalele in mediul lor de viata;dezvoltarea gustului estetic. OBIECTIVE OPERATIONALE :  să identifice materialele necesare realizării temei propuse  să întindă corect lipiciul pe o suprafaţă dată;  să lipeasca animalele in mediul lor de viata  să verbalizeze acţiunile întreprinse  să analizeze critic şi autocritic lucrările expuse
 12. 12. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov  sa interpreteze corect melodia si textul unui cantec. STRATEGII DIDACTICE a)Metode si procedee: explicatia,exercitiul,demonstratia,etc b)Mijloace de invatamant:lipici,coli,panou pentru expus. c)Forme de realizare: frontal,,individuala. EVALUAREA Continua: Prin observarea comportamentului,analiza raspunsurilor si a actiunilor copiilor; Finala: La sfârşitul activităţii prin aprecieri stimulative,prin analiza produselor activitatii. SURSE DE DOCUMENTARE : · Revista învăţământului preşcolar Nr. 1-2, 2009. o Fantezie,dibacie,creatie,Rodica Caliston,Hiperion,Chisinau,1990 o Didactica scolara,M. Dumitrana,Ed.Integral,Bucuresti,1998 NR. CRT EVENIMENTUL DIDACTIC CONŢINUTUL ŞTIINTIFIC STRATEGIA DIDACTICA EVALUARE 1. Moment organizatoric · aranjarea mobilierului; · pregătirea materialelor didactice necesare activitatii; · Asigurarea ordinii si disciplinei necesare desfasurarii activitatii 2. Captarea atenţiei Educatoarea ii anunta pe copii daca doresc si ei sa ii faca o surpriza Iedului cel alintat,realizand cate o tablou cu animale pentru a i-l da in dar,ca sa isi aminteasca de ei..Copiii sunt deacord.Se arata doua modele. - frontal; conversaţia 3. Anunţarea temei şi a obiectivelor Se intuiesc materialele de pe masuta,se anunta inca o data tema,obiectivele si modul de lucru. -conversatia, -observatia 4. Desfăşurarea activitatii Se vor executa câteva exerciţii de încălzire a musculaturii mici a mâinilor („Plouă, cântâm la pian, frământăm aluatul, închidem şi deschidem pumnul,stoarcem rufele”). Se va de semnalul de începere a lucrului. Se -conversatia
 13. 13. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov vor da indicaţii individuale şi colective dacă va fi cazul de către educatoare. Activitatea se va desfăşura pe un fond muzical :”Sunete din padure ale pasarilor”. Înainte de expirarea timpul alocat acestei activităţi le voi atrage atenţia copiilor să încerce să-şi finalizeze lucrările. - individual, - conversaţia, -explicaţia, -exercitiul, 5. Evaluarea performantei Voi cere unui copil,doi să explice modul în care a realizat Tabloul Animale domestice si animale salbatice. conversaţia, explicaţia, 6. Încheierea activităţii Executarea unei expozitii cu lucrarile realizate. Se va aprecia activitatea , ca rezultat al muncii tuturor copiilor. Se vor aprecia lucrările sub aspect estetic, scoţându-se în evidenţă corectitudinea executării, asamblării şi a modalităţii de lipire. Se descopera si a cincea cifra ,descoperind lupul si vor preciza si titlul povestii. Toi copiii ies din sala de grupa intonand cântecul „Ratustele mele”. - frontal -conversaţia; TEMA ANUALĂ: „Cand,cum si de ce se intampla?” SUBTEMA: „Vietuitoarele si povestile lor” TIPUL ACTIVITĂŢII: formare de priceperi si deprinderi CATEGORIA ACTIVITĂŢII: ALA2 SCOPUL: Recreerea şi destinderea copiilor; dezvoltarea atenţiei rapidităţii în reacţii, a îndemânării; dezvoltarea spiritului de competiţie. OBIECTIVE OPERATIONALE :  să danseze pe ritmul melodiei;  să perceapă componentele spaţio-temporale (distanţa, localizare);  să se aşeze pe scăunel când muzica s-a oprit;  să respecte regulile jocului;  să se integreze activ şi afectiv în activitate. STRATEGII DIDACTICE a)Metode si procedee: conversaţia, explicaţia, demonstraţia,exerciţiul, jocul. b)Mijloace de invatamant: CD player, CD audio, scăunele. c)Forme de realizare: frontal,,individuala. EVALUAREA Continua: Prin observarea comportamentului si a actiunilor copiilor; Finala: La sfârşitul activităţii prin aprecieri
 14. 14. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov NR. CRT EVENIMENTUL DIDACTIC CONŢINUTUL ŞTIINTIFIC STRATEGIA DIDACTICA EVALUARE 1. Moment organizatoric Se asigură condiţiile unei bune desfăşurări a activităţii prin pregătirea materialelor didactice, aranjarea scăunelelor în două şiruri, spate în spate. Instructajul verbal 2. Captarea atenţiei O voi realiza printr-o provocare la joc. Pentru că este ultima activitate din ziua de astăzi Iedul cel alintat vrea să vădă cine este cel mai activ, cel mai îndemânatic copil din grupă. explicaţia 3. Anunţarea temei ş a obiectivelor Astăzi ne vom juca jocul: “Lupul si animalele”, este un joc ce ne va ajuta să ne relaxăm după o zi de muncă şi ne va învăţa să respectăm reguli şi să fim cinstiţi atunci când e vorba de o competiţie. explicaţia 4 Prezentarea conţinutului şi dirijarea învăţării Explicarea jocului: Noi am mai jucat acest joc, dar sub altă denumire. Pentru că astăzi ne-am amintit multe lucruri despre animale m-am gândit să fiţi voi animale şi scăunelele să reprezinte casa voastra. În faţă voastră se află mai multe scăunele. Voi da drumul la casetofon iar voi veţi începe să dansaţi, (respectând ritmul melodiei) in jurul scaunelelor. Când melodia se opreşte, va trebui să fugiţi şi să intrati in casa(stat pe scaun)sa nu fiti prinsi de lup.Lupul este in casa lui si el si la auzul incetarii melodiei va iesi din vagauna lui ca sa prinda un animal si sa-l manance. Copilul prins de lup va fi transformat in lup si se va relua, iar jocul. Jocul de probă: Haideţi să încercăm o dată să vedem dacă aţi înţeles cum ne vom juca astăzi? Copiii se joacă aşa cum le-am explicat. Jocul propriu-zis: Copiii execută jocul propus de mai multe ori. Voi urmări participarea activă şi afectivă a copiilor stimulându-i pe cei mai neîncrezători. Acolo unde este nevoie îi ajut sau le dau indicaţii suplimentare individual sau colectiv după cum este cazul. explicaţia demonstraţia CD player Cd audio scăunele Exerciţiul, jocul 5. Asigurarea retenţiei şi a transferului Ce joc ne-am jucat noi astăzi? V-a plăcut acest joc? conversaţia
 15. 15. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov 6. Evaluarea În finalul activităţii copiii vor fi apreciaţi şi felicitaţi pentru felul în care au participat la această activitate: -aţi dansat foarte frumos pe ritmul melodiei; - aţi respectat regulile jocurilor; Anexa 1 Dragii mei prieteni Eu am aflat cu bucurie ca in aceasta gradinita sunt copii isteti, care stiu multe lucruri interesante. Cred ca ma cunoasteti din poveste,eu sunt iedul alintat de Capra-mama,Bunica-capra si Matusa-capra. Intr-o zi,trei animale salbatice pe care eu nu le mai
 16. 16. Educatoare: Sandu Elena Luminita Gradinita Voinicel,Chitila,Ilfov recunosc mi-au dat o lectie din care am invatat ca nu trebuie sa fiu neascultator si mai ales alintat. Doresc sa le arat tuturor ca pot sa ma cumintesc. Voi ma credeti? Animalele salbatice mi-au trimis cateva probe prin care trebuie sa trec,dar nu reusesc singur,de aceea, va rog pe voi sa ma ajutati sa descopar identitatea celor trei animale salbatice. Am trimis-o si pe Mama-capra sa va ajute si ea. Vă îmbrăţişez cu drag, Iedul cel alintat si de voi ajutat.

×