Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Pershtatja e Shtazeve
Pershtatja e Shtazeve
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 11 Anuncio

Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve

Descargar para leer sin conexión

Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve

Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve
Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Anuncio
Anuncio

Biologji - Trashegimia dhe Karakteristikat e Kafsheve

  1. 1. • Kafshët mund të vijnë në forma dhe forma, nga kafsha më e madhe e tokës elefanti dhe deri tek një milingonë e vogël. Secili kafshë është plotësisht të ndryshëm nga njëri-tjetri. • A mund të mendoni për atë që bën një qen i ndryshëm nga një mace? Nëse ju do të përshkruani ato do të tingëllonte pothuajse identike, por duke parë karakteristikat e tyre me sytë tuaj ju e dini se ata janë të ndryshme.
  2. 2. • Çdo kafshë ka trashëguar karakteristikat e tyre dhe me kalimin e kohës kafshët mund të përshtaten me mjedise të reja duke kaluar në tipare unike që e bëjnë më të lehtë mbijetuar. • Për shembull se si disa majmunët kanë bishta të gjatë për të balancuar dhe për të mbajtur mbi pemë, ndërsa gorillat kanë armë të fortë dhe këmbët për të ecur në tokë. Të dy janë përshtatur mjediset e tyre. Shumë kafshë kanë karakteristika të ndryshme.
  3. 3. • Ne thjesht mund të permendim grupe të mëdha të kafshëve në kategori të ndryshme. Këto kategori të ndihmojnë për ta bërë përshkrimin e kafshëve shumë më të lehtë për të mësuar. • Kategoritë e ndryshme të kafshëve: • - Gjitarët • - Zogjtë • - Zvarraniket • - Peshku • - Amfibët • - Insektet
  4. 4. • Shembull Karakteristik I Gjitareve • Gjitarët janë me gjak të ngrohtë. Ato nuk shumohen me veze. Kanë ose katër të dy këmbët. Disa jetojnë në ujë si balenat dhe delfinët. Shumica e gjitarëve kanë lesh.
  5. 5. Zogjte • Shembull Karakteristik Per Zogjte: • Zogjtë kanë krahë. Pjesa më e madhe e zogjve të fluturojnë, pervec pinguin dhe të strucit. Shumohen me vezë, kanë pupla dhe sqepin. Dhe ata janë me gjak të ngrohtë.
  6. 6. • Shembull Karakteristik Per Zvarraniket: • Të gjitha Zvarraniket shumohen me vezë. Ata janë të gjithë të ftohtë me gjak. Disa kanë katër këmbë si breshka disa nuk kanë këmbët si gjarpërinjtë. Ata mund të jetojnë në dhe nga uji
  7. 7. • Shembull Karakteristik Per Peshqit: • Të gjithë peshqit jetojnë në ujë. Ata të gjithë kanë gushë dhe fins. Ata vënë një shumë të vezëve. Dhe ata janë me gjak të ftohtë.
  8. 8. • Shembull i Karakteristik Per Amfibet: • Amfibët jetojnë në të dy mjedise edhe ne ujë edhe ne tokë. Ata shumohen me vezë dhe kanë lëkurë me lagështi. Ata janë gjithashtu me gjak të ftohtë.
  9. 9. • Shembull i Karakteristik Per Insektet: • Insektet janë shumë të ndryshme nga pjesa tjetër për shkak se ata nuk shtylle kurrizore. Ata kanë skeletone dhe mund të ndryshojnë në sasinë e këmbëve. (Nga 4- 16 plus.)Ato shumohen me veze.

×