SlideShare una empresa de Scribd logo
1 de 3
Karriera, si të jesh i sukseshëm?
Disa njerëz mendojnë se nuk është e nevojshme të lodhen dhe të
planifikojnë karrierën,sepseedhe pa planifikimata do të gjejnë një punë të
mirë.Disa prej jush mund ta dinë se c’lloj pune i pëlqen,por pa planifikim
mund të mos jenë në gjendje të punësohen aty ku duan,sepse u mungojnë
shprehitë e nevojshme dhe trajnimi.
Planifikimi i karrierës është i rendësishëm sepse nëpërmjet këtij
procesi njohim më mirë veten ,aftësitë,interesat,cilësitë tona dhe
botën e punës.Bazuar në këto njohuri marrim një vendim dhe
përgatitim veten për të qenë të afte për tu punësuar në punën që
duam dhe që na përshatet,për të pasur profesionin dhe karrierën ku
mund të realizojmë më të mirën tonë.Rrallë ndodh që karrierat e
suksesshme të vijnë rastësisht.Në shumicën e rasteve
ato planifikohen.Sepse duke gjetur punën e përshtatshme kemi dy
përfitime mjaft të vlefshme:
• Suksesin tonë në punë
• Kënaqësinë tonë gjatë punës
Ndodh rrallë që të jenë të suksesshëm përsonat që kryejnë punë të
cilat nuk përputhen më interesat,nevojat,vlerat,aftësitë ose
përsonalitetin e tyre.Një punësim i tillë mund të ndikojë që individi të
ndihet i pavlerë,i paaftë,i pasuksesshëm dhe pa dëshirë për
të punuar.Vetë karriera nënkupton përparimin e shpejtë të dikujt në
një fushë të caktuar të veprimtarisë shtetërore e shoqërore.Karriera
nënkupton për më tepër ecurinë dhe progresin e individit në një
profesion të caktuar në hiearkinë e një
organizate,insitucioni,ndërmarrjeje etj.
Por në disa raste kemi vënë re se disa njerëz mund të kenë një
karrierë në një fushë të caktuar,edhe pa qenë pjesë e atij
profesioni.Për shembull David Beckam ka karrierë të suksesshme si
aktor dhe aktor duke qenë me progesion futbollist,Shkëlqim Cani ka
një karrierë si politikan duke qenë me profesion ekonomist.
Karriera është ecuria ose progresi që bën një përson gjatë jetës
së tij.Ajo i referohet tërësisë së punëve dhe roleve që ka pasur një
përson në jetë.Planifikimi i karrierës është një proces që përsëritet në
mënyrë ciklike gjatë jetës sa herë që kemi të bëjme më zgjedhjen e
një profesioni,gjetjen e një pune,rritjen profesionale,mundësinë për të
ndryshuar profesion dhe daljen në pension.
Planifikimi i karrierës përfshin katër hapa:
1.Njohja e vetvetes
Gjatë kësaj faze është e rendësishme të identifikohen
interesat,vlerat,besimet,aftësitë dhe cilësitë e personazhit.
2.Eksplorimi i mundësive
Në këtë hap investigohen të gjitha alernativat e karrierës,variantet dhe
mundësitë e vlefshme.Bazuar në informacionin e marrë rreth
profesioneve,aftësitë,njohuritë,cilësitë që ato kërkojnë,si dhe cfarë i
ofrojnë ato një personi,bëhët një listë e mundësive më të duhurë
3.Bërja e një zgjedhjeje
Ndërtohet një plan dhe vendosen disa qëllime që do tju cojnë rreth
karrierës së dëshiruar.Identifikohen trajnimet dhe edukimi i nevojshëm
për të qenë të suksesshëm.
4.Zbatimi
Gjatë kësaj faze bëhen hapa konkretë për realizimin e trajnimeve dhe
edukimit të nevojshëm,duke krijuar të gjitha mundësitë për të kërkuar
punën që do t’i përshtatej secilit.
Secili prej jush mund të ketë karrierë të suksessshme nëse zbaton
secilin nga këto hapa por do t’ju këshilloja të gjithëve që të keni
objektiva sa me specifike,të jeni sa me selsektiv dhe të vendosur për
atë që doni të arrini.Përpiquni të vendosni objektiva që jeni në gjendje
ti realizoni dhe ti vini në jetë apo ti bëni realiste ato gjëra që dikur
mund të kenë qenë një ëndërr.Dhe dicka të fundit,objektivat ti
përcaktoni në kohë sepse cdo objektiv ka një afat kohor për tu
realizuar.
Suksese dhe një karrierë të suksesshme për të gjithë ju.

Más contenido relacionado

La actualidad más candente

NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHME
NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHMENDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHME
NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHMEproudtobealbanian1
 
Adoleshenca dhe Shoqeria
Adoleshenca dhe ShoqeriaAdoleshenca dhe Shoqeria
Adoleshenca dhe ShoqeriaAnida Ago
 
Hidrokarburet dhe vetite e tyre
Hidrokarburet dhe vetite e tyreHidrokarburet dhe vetite e tyre
Hidrokarburet dhe vetite e tyreirida_2000
 
Planifikimi dhe karriera MBNJ
Planifikimi dhe karriera MBNJPlanifikimi dhe karriera MBNJ
Planifikimi dhe karriera MBNJMikena Çako
 
Menaxhimi i projekteve perkufizimi i projektit dhe objektivat e tij
Menaxhimi i projekteve  perkufizimi i projektit dhe objektivat e tijMenaxhimi i projekteve  perkufizimi i projektit dhe objektivat e tij
Menaxhimi i projekteve perkufizimi i projektit dhe objektivat e tijVeton Sopjani
 
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajBiologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajErdi Dibra
 
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajProjekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajDaniela Muhaj
 
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Valbona Imeraj
 
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperiLojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperiAlimerko Brunilda
 
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor aferditasopa
 
Menaxhmenti strategjik
Menaxhmenti strategjikMenaxhmenti strategjik
Menaxhmenti strategjikcoupletea
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotGenti Mustafaj
 
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.enerisaloti
 

La actualidad más candente (20)

NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHME
NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHMENDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHME
NDIKIMET E PROFESIONIT NE ORGANIZIMIN E JETES SE PERDITSHME
 
Adoleshenca dhe Shoqeria
Adoleshenca dhe ShoqeriaAdoleshenca dhe Shoqeria
Adoleshenca dhe Shoqeria
 
plani i orinetimt ne karriere.doc
plani i orinetimt ne karriere.docplani i orinetimt ne karriere.doc
plani i orinetimt ne karriere.doc
 
KARRIERA IME
KARRIERA IMEKARRIERA IME
KARRIERA IME
 
Hidrokarburet dhe vetite e tyre
Hidrokarburet dhe vetite e tyreHidrokarburet dhe vetite e tyre
Hidrokarburet dhe vetite e tyre
 
Projekt kurrikular
Projekt kurrikularProjekt kurrikular
Projekt kurrikular
 
Planifikimi dhe karriera MBNJ
Planifikimi dhe karriera MBNJPlanifikimi dhe karriera MBNJ
Planifikimi dhe karriera MBNJ
 
Menaxhimi i projekteve perkufizimi i projektit dhe objektivat e tij
Menaxhimi i projekteve  perkufizimi i projektit dhe objektivat e tijMenaxhimi i projekteve  perkufizimi i projektit dhe objektivat e tij
Menaxhimi i projekteve perkufizimi i projektit dhe objektivat e tij
 
Jeronim De Rada
Jeronim De RadaJeronim De Rada
Jeronim De Rada
 
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I SajBiologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
Biologji - Qeliza,Struktura Dhe Funksioni I Saj
 
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajProjekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
 
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016 Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
Programi i zhvillimit te brendshem profesional 2015- 2016
 
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperiLojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
 
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor
Përdorimi i teknologjisë në mësimdhënien e nivelit fillor
 
Menaxhmenti strategjik
Menaxhmenti strategjikMenaxhmenti strategjik
Menaxhmenti strategjik
 
Panelet diellore
Panelet diellorePanelet diellore
Panelet diellore
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sot
 
Motivimi
Motivimi Motivimi
Motivimi
 
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
 
Holokausti
HolokaustiHolokausti
Holokausti
 

Similar a Si të jeni të suksesshëm?

Ligjirata 1 menxhmenti strategjik
Ligjirata 1 menxhmenti strategjikLigjirata 1 menxhmenti strategjik
Ligjirata 1 menxhmenti strategjikcoupletea
 
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...Mimoza Thaqi
 
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur Shehu
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur ShehuDoracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur Shehu
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur ShehuFlamurShehu
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copyXhe Si
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copyXhe Si
 
Menaxheret aftesite, pergjegjesite
Menaxheret  aftesite, pergjegjesiteMenaxheret  aftesite, pergjegjesite
Menaxheret aftesite, pergjegjesiteNatyraDikaKerluku
 
7 zakonet permbledhja
7 zakonet permbledhja7 zakonet permbledhja
7 zakonet permbledhjaarjolamerka
 
Java 4 pronaret e biznesit
Java 4 pronaret e biznesitJava 4 pronaret e biznesit
Java 4 pronaret e biznesitValdet Shala
 
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...fakete duraku
 
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdf
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdfliber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdf
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdfcvffees
 
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshme
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshmeNdikimet e profesionit ne jeten e perditshme
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshmeproudtobealbanian11
 
Fjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeFjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeVeton Sopjani
 
Fjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeFjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeVeton Sopjani
 
Menaxhimi i burimeve njerezore
Menaxhimi i burimeve njerezoreMenaxhimi i burimeve njerezore
Menaxhimi i burimeve njerezoreekonomia
 
Menaxhimi i kohës - MDA Foundation
Menaxhimi i kohës - MDA FoundationMenaxhimi i kohës - MDA Foundation
Menaxhimi i kohës - MDA FoundationMDA Foundation
 
Reklamimi i bisnesit
Reklamimi i bisnesitReklamimi i bisnesit
Reklamimi i bisnesitkoralda
 

Similar a Si të jeni të suksesshëm? (20)

Ligjirata 1 menxhmenti strategjik
Ligjirata 1 menxhmenti strategjikLigjirata 1 menxhmenti strategjik
Ligjirata 1 menxhmenti strategjik
 
sipermarres.docx
sipermarres.docxsipermarres.docx
sipermarres.docx
 
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...
Çfarë përfitoni nga Trajnimi 1 në 1 me Trajner Për Zhvillim Personal dhe ment...
 
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur Shehu
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur ShehuDoracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur Shehu
Doracaku Menaxherial rreth MOTIVIMIT - Flamur Shehu
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copy
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copy
 
Menaxheret aftesite, pergjegjesite
Menaxheret  aftesite, pergjegjesiteMenaxheret  aftesite, pergjegjesite
Menaxheret aftesite, pergjegjesite
 
7 zakonet permbledhja
7 zakonet permbledhja7 zakonet permbledhja
7 zakonet permbledhja
 
Java 4 pronaret e biznesit
Java 4 pronaret e biznesitJava 4 pronaret e biznesit
Java 4 pronaret e biznesit
 
Ndermarresi
NdermarresiNdermarresi
Ndermarresi
 
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
 
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdf
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdfliber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdf
liber_per_karrier_per_klasa_te_6_dhe_te_7 (1).pdf
 
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshme
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshmeNdikimet e profesionit ne jeten e perditshme
Ndikimet e profesionit ne jeten e perditshme
 
Fjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeFjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshme
 
Fjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshmeFjalët e domosdoshme
Fjalët e domosdoshme
 
Ndermarrsi
NdermarrsiNdermarrsi
Ndermarrsi
 
Menaxhimi i burimeve njerezore
Menaxhimi i burimeve njerezoreMenaxhimi i burimeve njerezore
Menaxhimi i burimeve njerezore
 
Menaxhimi i kohës - MDA Foundation
Menaxhimi i kohës - MDA FoundationMenaxhimi i kohës - MDA Foundation
Menaxhimi i kohës - MDA Foundation
 
Reklamimi i bisnesit
Reklamimi i bisnesitReklamimi i bisnesit
Reklamimi i bisnesit
 
Cv - ja
Cv - jaCv - ja
Cv - ja
 

Si të jeni të suksesshëm?

 • 1. Karriera, si të jesh i sukseshëm? Disa njerëz mendojnë se nuk është e nevojshme të lodhen dhe të planifikojnë karrierën,sepseedhe pa planifikimata do të gjejnë një punë të mirë.Disa prej jush mund ta dinë se c’lloj pune i pëlqen,por pa planifikim mund të mos jenë në gjendje të punësohen aty ku duan,sepse u mungojnë shprehitë e nevojshme dhe trajnimi. Planifikimi i karrierës është i rendësishëm sepse nëpërmjet këtij procesi njohim më mirë veten ,aftësitë,interesat,cilësitë tona dhe botën e punës.Bazuar në këto njohuri marrim një vendim dhe përgatitim veten për të qenë të afte për tu punësuar në punën që duam dhe që na përshatet,për të pasur profesionin dhe karrierën ku mund të realizojmë më të mirën tonë.Rrallë ndodh që karrierat e suksesshme të vijnë rastësisht.Në shumicën e rasteve ato planifikohen.Sepse duke gjetur punën e përshtatshme kemi dy përfitime mjaft të vlefshme:
 • 2. • Suksesin tonë në punë • Kënaqësinë tonë gjatë punës Ndodh rrallë që të jenë të suksesshëm përsonat që kryejnë punë të cilat nuk përputhen më interesat,nevojat,vlerat,aftësitë ose përsonalitetin e tyre.Një punësim i tillë mund të ndikojë që individi të ndihet i pavlerë,i paaftë,i pasuksesshëm dhe pa dëshirë për të punuar.Vetë karriera nënkupton përparimin e shpejtë të dikujt në një fushë të caktuar të veprimtarisë shtetërore e shoqërore.Karriera nënkupton për më tepër ecurinë dhe progresin e individit në një profesion të caktuar në hiearkinë e një organizate,insitucioni,ndërmarrjeje etj. Por në disa raste kemi vënë re se disa njerëz mund të kenë një karrierë në një fushë të caktuar,edhe pa qenë pjesë e atij profesioni.Për shembull David Beckam ka karrierë të suksesshme si aktor dhe aktor duke qenë me progesion futbollist,Shkëlqim Cani ka një karrierë si politikan duke qenë me profesion ekonomist. Karriera është ecuria ose progresi që bën një përson gjatë jetës së tij.Ajo i referohet tërësisë së punëve dhe roleve që ka pasur një përson në jetë.Planifikimi i karrierës është një proces që përsëritet në mënyrë ciklike gjatë jetës sa herë që kemi të bëjme më zgjedhjen e një profesioni,gjetjen e një pune,rritjen profesionale,mundësinë për të ndryshuar profesion dhe daljen në pension. Planifikimi i karrierës përfshin katër hapa: 1.Njohja e vetvetes Gjatë kësaj faze është e rendësishme të identifikohen interesat,vlerat,besimet,aftësitë dhe cilësitë e personazhit. 2.Eksplorimi i mundësive Në këtë hap investigohen të gjitha alernativat e karrierës,variantet dhe mundësitë e vlefshme.Bazuar në informacionin e marrë rreth profesioneve,aftësitë,njohuritë,cilësitë që ato kërkojnë,si dhe cfarë i ofrojnë ato një personi,bëhët një listë e mundësive më të duhurë
 • 3. 3.Bërja e një zgjedhjeje Ndërtohet një plan dhe vendosen disa qëllime që do tju cojnë rreth karrierës së dëshiruar.Identifikohen trajnimet dhe edukimi i nevojshëm për të qenë të suksesshëm. 4.Zbatimi Gjatë kësaj faze bëhen hapa konkretë për realizimin e trajnimeve dhe edukimit të nevojshëm,duke krijuar të gjitha mundësitë për të kërkuar punën që do t’i përshtatej secilit. Secili prej jush mund të ketë karrierë të suksessshme nëse zbaton secilin nga këto hapa por do t’ju këshilloja të gjithëve që të keni objektiva sa me specifike,të jeni sa me selsektiv dhe të vendosur për atë që doni të arrini.Përpiquni të vendosni objektiva që jeni në gjendje ti realizoni dhe ti vini në jetë apo ti bëni realiste ato gjëra që dikur mund të kenë qenë një ëndërr.Dhe dicka të fundit,objektivat ti përcaktoni në kohë sepse cdo objektiv ka një afat kohor për tu realizuar. Suksese dhe një karrierë të suksesshme për të gjithë ju.