Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

El clima i la vegetacio

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Clima
Clima
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 14 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

Similares a El clima i la vegetacio (20)

Anuncio
Anuncio

El clima i la vegetacio

 1. 1. EL CLIMA I LA VEGETACIÓ
 2. 2. TEMPS I CLIMA ●TEMPS: ●Estat de l'atmosfera en un moment determinat i en un lloc concret. ●CLIMA ●Descripció de l’estat de l’atmosfera en una zona durant un llarg període de temps DIFERÈNCIA
 3. 3. EL TEMPS I ELS FACTORS ATMOSFÈRICS TEMPERATURA PRECIPITACIONS GRAU D’HUMITAT VENT PRESSIÓ ATMOSFÈRICA
 4. 4. LA TEMPERATURA ●És la intensitat de calor. ●Es mesura amb termòmetre. ●S’expressa amb graus centígrads (Cº).
 5. 5. LES PRECIPITACIONS ●Quantitat d’aigua que cau en un lloc determinat. ●Es recull amb pluviòmetres. ●Es mesura en mil·límetres per metre quadrat.
 6. 6. PRESSIÓ ATMOSFÈRICA És el pes que exerceix l’aire sobre la superfície de la Terra.
 7. 7. VENT És l’aire en moviment i pot augmentar la sensació de fred o calor.
 8. 8. GRAU D’HUMITAT Quantitat de vapor d’aigua que hi ha a l’aire.
 9. 9. ELS FACTORS GEOGRÀFICS DEL CLIMA LATITUD: segons la distància d’un punt a l’Equador. A mesura que ens allunyem d’ell la temperatura baixa I plou menys DISTÀNCIA AL MAR: al costat del mar no fa ni massa fred ni massa calor. Les temperatures són suaus. Plou més. ALTITUD: a més altura més fred i més pluja. RELLEU: les muntanyes poden impedir la entrada de vents calents o freds.
 10. 10. LES ZONES CLIMÀTIQUES DE LA TERRA La latitud determina l'existència de: • Dues zones fredes. • Dues zones temperade • Una zona càlida.
 11. 11. LES ZONES CLIMÀTIQUES D’EUROPA El continent europeu es situa en una de les zones temperades de la Terra, la de l'hemisferi nord, malgrat que també comprèn una estreta franja localitzada a la zona freda. A Europa s'hi poden distingir cinc varietats climàtiques.
 12. 12. LES ZONES CLIMÀTIQUES D’ESPANYA La major part del territori espanyol (Península i Balears) té un clima temperat. L'única excepció són les illes Canàries que, a causa de la latitud, tenen un clima càlid (subtropical). El clima de la Península presenta quatre varietats: atlàntic, mediterrani, mediterrani continental i de muntanya.
 13. 13. LES ZONES CLIMÀTIQUES DE CATALUNYA Clima atlàntic Temperatures suaus a l'estiu i fredes a l'hivern. Precipitacions abundants durant tots els mesos de l'any. Clima mediterrani continental Temperatures que oscil·len fortament durant l'any (estius molt calorosos i hiverns freds). Precipitacions força escasses. Es concentren a la tardor i a la primavera. Clima de muntanya Hiverns freds i llargs amb temperatures molt baixes i estius frescos i curts. Pluges abundants i en forma de neu a l'hivern. Clima mediterrani Hiverns suaus i estius força calorosos. Pluges escasses i irregulars. A la primavera i la tardor poden ser torrencials.
 14. 14. LA VEGETACIÓ La vegetació natural depèn del clima i del relleu. Així, els tipus de plantes que poden créixer en un lloc determinat depenen de la temperatura i de les pluges. També depenen de l'altitud i de l'orientació (zones d'obaga i solell): A Espanya hi ha quatre àrees de vegetació que coincideixen amb les climàtiques: atlàntica, mediterrània, de muntanya i subtropical. A Catalunya, per tant, hi trobem tres àrees de vegetació: atlàntica, mediterrània i de muntanya.

×