Los Girasoles Ciegos
Activitat 1.
1. Títol pel·lícula: “Los Girasoles Ciegos”
-Imatge del cartell
-Fitxa tècnica:
Títol or...
- Relats que la componen i contingut dels mateixos: "Si el corazón pensara dejaría de
latir", "Manuscrito encontrado en el...
Espanya – Monarquia
Luxemburg – Monarquia
Nigèria – República semipresidencialista
França – República democràtica
Activita...
Perquè ell sap la veritat sobre Ricardo i no diu res.
Lorenzo---- Compromès i somrient.
Perquè encara que es un xiquet sap...
• Nosaltres pensem que s’ha anat oblidant lo que està bé i mal, lo que es fer i compartir
coses amb mes gent, ser humils, ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Los girasoles ciegos

280 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Los girasoles ciegos

  1. 1. Los Girasoles Ciegos Activitat 1. 1. Títol pel·lícula: “Los Girasoles Ciegos” -Imatge del cartell -Fitxa tècnica: Títol original: Los girasoles ciegos. Any: 2008 Duració: 95 min. País: España. Director: José Luis Cuerda- Guió: José Luis Cuerda, Rafael Azcona Música: Lucio Godoy. Fotografia: Hans Burmann. Reparto: Maribel Verdú, Javier Cámara, Raúl Arévalo, Irene Escolar, Martiño Rivas, José Ángel Egido, Roger Princep, Patrick Criado. Productora: Sogecine / Produccions A Modiño / E.O.P.C / Producciones Labarouta. Gènere: Drama social. Guerra Civil Española. Posguerra española. - Sinopsi: Galícia, anys 40. Alhora que sorteja els rigors de la postguerra, Elena (Verdú) i el seu fill Lorenzo (Roger Princep) mantenen les aparences per ocultar els secrets de la família: Elenita (Irene Escolar), la filla adolescent, es s'ha escapolit embarassada amb el seu xicot Lalo (Martín Rivas), un jove fitxat per la policia; i el seu marit (Javier Cámara) viu ocult en un buit practicat en el dormitori matrimonial. Per si fos poc, l'aparició de Salvador (Raúl Arévalo), un diaca amb dubtes sobre la seva imminent sacerdoci, complicarà encara més les coses. (FILMAFFINITY) -Personatges més importants: - Lorenzo (Roger Princep) - Elena (Maribel Verdú) - Salvador (Raúl Arévalo) - Ricardo (Javier Cámara) 2. Títol de la novel·la i autor: “Los Girasoles Ciegos” de Alberto Méndez - Imatge de la portada:
  2. 2. - Relats que la componen i contingut dels mateixos: "Si el corazón pensara dejaría de latir", "Manuscrito encontrado en el olvido", "El idioma de los muertos" y "Los girasoles ciegos" Activitat 2. A) -Autoritarisme: Sistema polític o de govern que exigeix i imposarà 1 submissió total a l'Autoritat. -Comunisme: Sistema polític i social Basat en la comunitat de bens i abolició de la Propietat privada. -Democràcia: Sistema de govern en el qual el poble participa de l'administració de l'Estat. -Dictadura: Càrrec o Dignitat de dictador. / / Temps durant aquest Càrrec. / / Concentració del poder en una sola persona o grup antidemocràtic. -Feixisme: És Tracta d'1 intent d'adaptar l'italianisme modern "feixisme" com si d'una forma patrimonial és tractés. -Monarquia: País regit per un monarca o rei. / / Forma de govern d'1 Estat en el qual, el poder suprem l'ostenta el rei. / / Va néixer regida per una sola persona. / / Temps que governa un monarca. -Nacionalisme: Moviment ideològic de defensa dels interessos d'un poble i de les seues senyes d'identitat com a néixer diferenciada. / / Aspiracions d'un poble o va néixer a ser independent o tindre 1 certa autonomia. -República: Conjunt d'Institucions i Organismes pertanyents a RÈGIM d'1 comunitat política. / / Forma de govern en què la sobirania resideix en una assemblea de Delegats o en un Senat, a on el Càrrec de cap de l'Estat és elegit democràticament. -Socialisme: Sistema d’organització social i Econòmic que és basa en la Propietat i administració col·lectiva o estatal dels mills de producció la Regulació per l'Estat de les Activitats Econòmiques i socials, i la Distribució dels bens, per a què a els guanys s'intenten repartir equitativament. / / Moviment polític que intenta establir aquest sistema en un país o nivell internacional. -Anarquisme: Teoria política que propugna l'abolició de l'Estat o de QUALSEVOL govern i de la Propietat privada, aixina com la llibertat total de l'home. B) Algèria – República Cuba – Socialisme EUA – Democràcia
  3. 3. Espanya – Monarquia Luxemburg – Monarquia Nigèria – República semipresidencialista França – República democràtica Activitat 3. 1- No hi havia llibertats. La vida era difícil per als que havien estat republicans, ja que havien de viure amagats. 2- L'església tenia molt poder, l'educació era catòlica, per tant es inculcava des de petits la importància de l'església, segons la seva opinió. 3- Molts republicans van haver d'amagar o exiliar-se a França o altres països. Van tenir una situació difícil. Activitat 4. Les sensacions i sentiments que ens generen a nosaltres és que sentiríem moltíssima impotència en no poder tenir una vida normal en aquesta època, ja que no pensaven com els que manaven. Nosaltres creiem que José Luis Cuerda sí que ha aconseguit reflectir en la pel·lícula la realitat en la qual es va viure en aquella època, per exemple quan el pare de Lorenzo havia de amagar a casa, o abans d'entrar als col·legis havien de cantar el 'Cara al sol', moltes persones que van haver de fugir a la muntanya per intentar creuar la frontera, sí que ha aconseguit reflectir la realitat en la pel·lícula. Activitat 5. A) Elena----- Valenta i lluitadora. Perquè ella es la que protegís al seu marit i cuida del seu fill i es la que afronta tot els problemes. Ricardo----- Aterrit i valent. Perquè es el que viu amagat tot el temps per ha que no el maten. Salvador---- Roí i manipulador. Perquè es el que esta intentat que canvien de idea i també es el que els delata. Retor----- Planer i còmplice.
  4. 4. Perquè ell sap la veritat sobre Ricardo i no diu res. Lorenzo---- Compromès i somrient. Perquè encara que es un xiquet sap ocultat al veritat de la seua família de una manera natural. Eleneta--- Jove i immadura. Perquè estat embarassada molt Jove te que fugir del país amb el seu marit. Lalo--- Cobrat i poeta. Perquè fugis del país amb la seua dona al no poder expressar les seues idees en els poemes que ell escrivia. B) Els protagonistes son ferits per les seues circumstàncies perquè no poden deixar que els seus sentiments es manifesten perquè no es poden mostrar. Son ferits perquè tenen altres punts de vista que no son lo que el règim que hi havia en aquell moment manava. Quan intenten fer les seues expectatives ixen mal parats perquè no poden mostrar la seua llibertat d’expressió perquè no poden pensar lliurement. Activitat 6. A) A nosaltres els sentiments que ens ha causat a sigut tristesa al saber que un xiquet ha tingut que estar sense pare, perquè el pare estava amagat perquè si nos el mataven. La historia si que hauria sigut diferent si hi hagués guanyat l’altre bàndol perquè la gent no es tindria que amagar per tindre unes altres creences polítiques. Per a que açò passarà tindria que haver-ne canviat el que la gent no tingués por de parla i a expressar les seues opinions. Espanya possiblement ara seria molt millor. B) • Nosaltres pensem que per a què això no es repeteixi, la gent hauria escoltar-se els uns als altres i arribar a algun punt intermedi que agrade a tota la gent, però sense utilitzar la violència.
  5. 5. • Nosaltres pensem que s’ha anat oblidant lo que està bé i mal, lo que es fer i compartir coses amb mes gent, ser humils, i respectar-nos uns als altres i si no estem en alguna cosa d’acord en els demes manifestar-nos però sense fer mal a l’altra gent. • Lo que nosaltres pensem es que ara es molt difícil viure en un societat amb pau ja que ara la gent actua i pensa de manera diferent , i la gent defèn les seues creences. Pensem que es podria aconseguir si tots ficarem un poquet de la nostra part i ficant-se en la pell del demes, perquè si no cooperem tots junts es difícil que les coses funcionen bé. C) El nostre ordre seria : 1. Pau 2. Llibertat 3. Tolerància 4. Respecte 5. Cooperació 6. Honestedat 7. Humilitat 8. Responsabilitat 9. Unitat 10. Felicitat 11. Amor 12. Senzillesa. Nosaltres hem ordenat Aixa les paraules segons la importància que pensem que tenen, i que sense eixos simples valors no podem viure en pau i arribar a ser feliços.

×