Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Струнни инструменти.Тембър. Арфа

45.384 visualizaciones

Publicado el

Музика 4 клас, изд. Просвета, Калоферова и колектив

Publicado en: Educación
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/2F7hN3u ♥♥♥
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Струнни инструменти.Тембър. Арфа

 1. 1. Изготвил: Евдокия Богданова НУ ” Тодор Г.
 2. 2. кларинет флейта обой тромпет тромбон контрабас китара цигулка акордеон барабан пиано
 3. 3. Посочете и назовете кои музикални инструменти изпълняват темата. Кой от инструментите звучи най-нетипично? Защо?
 4. 4. При тях звукът се извлича чрез удари с палки, чукчета или с ръце върху кожа, дърво или метал. Звукът се получава чрез вкарване на въздух във вътрешността на инструмента. Звукът се получава чрез струни, които трептят, когато по тях се движи лък, дърпат се с пръсти или перце, удрят се с “чукче” или палки. Оркестър от струнни,духови или ударни инструменти изпълнява откъса?
 5. 5. Какво е общото и различното между тях? Както гласовете на хората се различават по своята звучност, така и всеки музикален инструмент има свой характерен “глас”. Специфичното звучене на всеки инструмент или човешки глас се нарича тембър.
 6. 6. По какво арфата прилича и по какво се различава от останалите струнни инструменти?
 7. 7. 1.Не зная как стана но вчера на тавана, съвсем случайно открих, една доста стара олющена китара и да я хвърля реших. Посегнах да я вдигна, но точно да я стигна чух един тих гласец , да казва "моля те недей изпей ми "йъестърдеи" нали твърдиш че си певец. 2.Усетих че треперя, че не мога да намеря вратата да избягам навън, докоснах си главата, ощипах си ръката убедих се не беше сън. Занесох я вкъщи, а тя се намръщи, каза "Защо ме водиш у вас? Заведи ме поне на едно турне ще видиш целият свят ще заговори за нас". Пр: Друг е животът с китара, а тази понеже е стара, непрекасното ме кара нови струни да и сложа и за бъдещето си да спра да се тревожа. Друг е животът с китара,а тази понеже е стара помни времето на Ринго, Джордж, Джон и Пол, мойте първи учители по рок'н рол. 3. Вечерта се върнах рано,взех лист и на коляно, писах песни,изобщо не спах. На следващия ден макар и малко уморен пред китарата ги изпях а тя горката въздъхна и веднага се пъхна сама в моите ръце, като влюбени бяхме, пяхме и се смяхме цяла нощ от сърце.
 8. 8. пронизителен писклив пробивен звънлив лек прозрачен плътен нисък наситен бляскав метален ярък нежен мек топъл
 9. 9. Интернет изображения Изготвлил: Евдокия Богданова НУ” Тодор Генчев Влайков”

×