Fonts d'energia
renovables
Fonts d'energia
renovables
Índex
1. Fonts d'energia renovables
2. El mar
3. Els rius
4. El sol
5. El vent
6. La terra
1. Fonts d'energia renovables
2...
Fonts d'energia renovables
Es consideren energies renovables aquelles
que no s'esgoten i que, a més, tenen la qualitat
de ...
El mar
● L'energia de les ones: prové del sol que escalfa la superfície terrestre i
genera vent, que origina les ones.
● L...
Els rius
Són corrents d'aigua naturals que flueixen
continuament. Els rius desemboquen en un
mar o un llac.
Són corrents d...
El sol
Estel situat al sistema solar. Els planetes del
sistema solar orbiten al seu voltant.
Estel situat al sistema solar...
El vent
Moviment de gasos a gran escala. A la Terra,
és el moviment de l'aire.
Moviment de gasos a gran escala. A la Terra...
La terra
La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més
dens i el cinquè en mida dels vuit planetes de...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Taller 13 Gerard V - Gerard N

153 visualizaciones

Publicado el

Energies renovables

Publicado en: Medio ambiente
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
153
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.
 • El mar és una font d'energia, ja que es pot aprofitar el seu moviment per generar-ne. Bàsicament s'aprofiten les pujades i baixades del nivell del mar (les marees) i el moviment de les ones.
  L'energia de les ones (energia cinètica vertical i horitzontal) prové del sol que escalfa la superfície terrestre i genera vent, que origina les ones. Si s'aprofités tota l'energia de les ones es considera que tindria una potència d'uns 8 kW/m de costa mentre que l'eòlica seria de 300W/m2 i la solar de 1000W/m2. El fet que no sigui una energia gaire emprada es deu als elevats costos de les instal·lacions i grans dificultats tècniques.
  Actualment totes les instal·lacions són experimentals. Les primeres instal·lacions assajades pel que fa al moviment es basen en un sistema en el qual l'ona comprimeix un element que pressiona un fluid que fa girar una turbina per generar energia elèctrica. Pel que fa a l'aprofitament de les marees cal construir grans preses en estuaris per acumular la major quantitat d'aigua en pujar el nivell del mar.
 • Taller 13 Gerard V - Gerard N

  1. 1. Fonts d'energia renovables Fonts d'energia renovables
  2. 2. Índex 1. Fonts d'energia renovables 2. El mar 3. Els rius 4. El sol 5. El vent 6. La terra 1. Fonts d'energia renovables 2. El mar 3. Els rius 4. El sol 5. El vent 6. La terra
  3. 3. Fonts d'energia renovables Es consideren energies renovables aquelles que no s'esgoten i que, a més, tenen la qualitat de no ser contaminants. Es consideren energies renovables aquelles que no s'esgoten i que, a més, tenen la qualitat de no ser contaminants.
  4. 4. El mar ● L'energia de les ones: prové del sol que escalfa la superfície terrestre i genera vent, que origina les ones. ● L'energia mareomotriu: s'obté aprofitant les pujades i baixades del nivell del mar a causa de la influència de la Lluna. ● L'energia de les ones: prové del sol que escalfa la superfície terrestre i genera vent, que origina les ones. ● L'energia mareomotriu: s'obté aprofitant les pujades i baixades del nivell del mar a causa de la influència de la Lluna.
  5. 5. Els rius Són corrents d'aigua naturals que flueixen continuament. Els rius desemboquen en un mar o un llac. Són corrents d'aigua naturals que flueixen continuament. Els rius desemboquen en un mar o un llac.
  6. 6. El sol Estel situat al sistema solar. Els planetes del sistema solar orbiten al seu voltant. Estel situat al sistema solar. Els planetes del sistema solar orbiten al seu voltant.
  7. 7. El vent Moviment de gasos a gran escala. A la Terra, és el moviment de l'aire. Moviment de gasos a gran escala. A la Terra, és el moviment de l'aire.
  8. 8. La terra La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. L'energia geotèrmica consisteix en aprofitar l'energia calorífica del centre de la Terra. La Terra és el tercer planeta en distància respecte al Sol, el més dens i el cinquè en mida dels vuit planetes del sistema solar. L'energia geotèrmica consisteix en aprofitar l'energia calorífica del centre de la Terra.

  ×