Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

CGD2019 - Sessió: "Noves formes d'atenció i comunicació amb la ciutadania en l'era digital" (1/2)

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio

Eche un vistazo a continuación

1 de 8 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (18)

Similares a CGD2019 - Sessió: "Noves formes d'atenció i comunicació amb la ciutadania en l'era digital" (1/2) (20)

Anuncio

Más de Congrés Govern Digital (20)

Más reciente (20)

Anuncio

CGD2019 - Sessió: "Noves formes d'atenció i comunicació amb la ciutadania en l'era digital" (1/2)

  1. 1. Noves formes d’atenció i comunicació amb la ciutadania en l’era digital #CGD2019
  2. 2. Implementació de nova via d’atenció als usuaris a través de Skype Ana López López OMIC Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
  3. 3. Santa Perpètua de Mogoda - Província: Barcelona - Comarca: Vallès Occidental - Població: 26.207 habitants
  4. 4. OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Ajuntament Santa Perpètua de Mogoda Funcions bàsiques 1- MEDIACIÓ 2- SUPERVISIÓ 3- INFORMACIÓ
  5. 5. OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda 3- INFORMACIÓ Activitats sensibilització consum (gent gran, escoles..) Ràdio Butlletí municipal Pàg. Web Consultes usuaris i empreses E-mail Telèfon Presencials (amb cita prèvia) Skype (amb cita prèvia)
  6. 6. OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda - Necessitat detectada: - La gent vol veure la persona que l’assessora Demanen visita presencial Problema: pèrdua hores feina/seu temps. - Objectiu implantació Skype: - Facilitar una nova via d’atenció a l’usuari gratuïta, garantint el mateix nivell d’informació que la presencial però evitant a l’usuari perdre hores innecessàries. - Millorar l’atenció als usuaris, garantint la seva accessibilitat a la informació del Servei, especialment a col·lectius més vulnerables (persones amb diversitat funcional que no es puguin desplaçar o dependents..). - Ampliar la cobertura del servei, arribant a més gent (joves i estudiants)
  7. 7. OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda - Implementació - Programa Skype (gratuït) i adquisició de web cam i auriculars. - Protocol - Igual que per la resta de visites presencials, la diferència és que es demana el nom d’usuari de Skype per poder-nos connectar el dia de la visita. - Resultats : - A curt- mig termini - Molt bona acceptació per part usuaris.
  8. 8. ORGANITZA #CGD2019 Gràcies! governdigital.cat @GovernDigital

×