Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

(A180221) Tugasan Audit Keselamatan Jalan Raya.pptx

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 6 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Más reciente (20)

Anuncio

(A180221) Tugasan Audit Keselamatan Jalan Raya.pptx

  1. 1. LMCP2502 PENGANGKUTAN BANDAR TUGASAN AUDIT KESELAMATAN JALAN RAYA NAMA PELAJAR: HAMIZAH BINTI ABD HALIM NO.MATRIK: A180221 PENSYARAH: PROF. DATO' IR. DR. RIZA ATIQ BIN ORANG KAYA RAHMAT
  2. 2. Soalan Anda dikehendaki memilih titik hitam (kawasan jalan raya yang banyak berlaku kemalangan). Tunjukkan dalam sebuah peta kawasan titik hitam yang anda pilih. Anda boleh dapatkan peta dari Google Map. Berikan cadangan untuk mengurangkan kemalangan. Sertakan laporan anda dengan gambar-gambar dan lakaran. Laporan hendaklah dalam bentuk slide. Gambar-gambar terperinci perlu disertakan bagi cadangan anda. Muat naik slide anda ke SlideShare.net dan berikan pautannnya dalam ruang yang disediakan.
  3. 3. Titik Hitam (Jalan Kuching, Kuala Lumpur) (Sumber: Google Images) (Sumber: Google Maps)
  4. 4. Kemalangan di Jalan Kuching (Sumber: New Straits Times) (Sumber: New Straits Times)
  5. 5. Cadangan untuk mengurangkan kemalangan Audit jalan raya sedia ada • Kerajaan perlu campur tangan dalam mencegah kemalangan jalan raya di kawasan titik hitam. Sebagai contoh: • 1) Menyediakan papan tanda had laju di kawasan jalan lurus serta menurunkan jumlah had laju • 2) Memasang penghadang jalan raya beroda (Sumber: Google Images)
  6. 6. Sekian, Terima Kasih!

×