Efecte Hivernacle 
Que es l'effecte 
hivernacele 
● Augment de la temperatua de la terra 
● Per certs gasos atmosfèrics 
●...
Exemple de gasos que 
atrapen la calor 
● Vapor d'aigua(H2O) 
● Dioxid de carboni(CO2) 
● Àcid nitrós (N2O) 
● metà (CH4)
Procés d'efecte hivernacle 
● La temperatura de la Terra és perfecta per a la vida. Ni 
massa freda, com a Mart, ni massa ...
Procés d'efecte hivernacle 
● Però quan l'energia és reflectida des de la Terra es produeix un fenomen diferent. Alguns 
g...
L'escalfament global del planeta 
● Avui dia l'efecte hivernacle s'ha incrementat 
molt a causa de la contaminació de 
l'a...
L'escalfament global del planeta 
● L'escalfament del planeta és un fenomen que cada vegada causa més 
preocupació. Pot se...
L'escalfament global del planeta 
● El terme efecte hivernacle fa referència al 
fenomen natural pel qual la Terra es mant...
Diagrama d'efecte hivernacle
Energia del sol passa 
a través de 
l'atmosfera 
●26% es reflecteix o dispersa 
●19% absorbit pels núvols, gasos 
●4% refl...
Causes d'efecte hivernacle 
● Desforestació 
● crema de combustibles fòssils, la gasolina, 
l'oli 
● crema de fusta i carb...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Greenhouse effect

272 visualizaciones

Publicado el

efecte Hivernacle

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
272
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
2
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Greenhouse effect

 1. 1. Efecte Hivernacle Que es l'effecte hivernacele ● Augment de la temperatua de la terra ● Per certs gasos atmosfèrics ● Que atrapen la energia solar
 2. 2. Exemple de gasos que atrapen la calor ● Vapor d'aigua(H2O) ● Dioxid de carboni(CO2) ● Àcid nitrós (N2O) ● metà (CH4)
 3. 3. Procés d'efecte hivernacle ● La temperatura de la Terra és perfecta per a la vida. Ni massa freda, com a Mart, ni massa calenta com a Venus. Gràcies a aquestes condicions la vida s'estén per tot el nostre planeta. ● La Terra s'escalfa gràcies a l'energia del Sol. Una part d'aquesta energia que arriba a l'atmosfera és reflectida en direcció a l'espai, una altra part molt petita és absorbida i la resta travessa l'atmosfera i escalfa la Terra.
 4. 4. Procés d'efecte hivernacle ● Però quan l'energia és reflectida des de la Terra es produeix un fenomen diferent. Alguns gasos de l'atmosfera, com el CO2 i el vapor d'aigua, la retenen, absorbeixen gran part de l'energia i eviten que torni a l'espai. Això contribueix a mantenir el planeta calent. ● Així, doncs, l'atmosfera deixa passa la radiació del Sol per tal que escalfi la Terra, però impedeix que la radiació de la Terra escapi a l'espai. És molt semblant al que passa als hivernacles, amb la diferència que l'hivernacle utilitza el vidre i no pas els gasos de l'atmosfera per retenir l'escalfor. Per això aquest fenomen natural ha rebut el nom d'efecte hivernacle. Si l'escalfor no restés retinguda a l'atmosfera, la Terra es glaçaria.
 5. 5. L'escalfament global del planeta ● Avui dia l'efecte hivernacle s'ha incrementat molt a causa de la contaminació de l'atmosfera, que provoca que alguns gasos retinguin massa calor a prop de la superfície de la Terra. És per aquest motiu que les temperatures del planeta han augmentat en l'últim segle.
 6. 6. L'escalfament global del planeta ● L'escalfament del planeta és un fenomen que cada vegada causa més preocupació. Pot semblar que el fet que la temperatura de la Terra augmentés un parell o tres de graus, s'hi notaria ben poc, però no és pas cert. Si la temperatura pugés uns quants graus, es produiria un canvi climàtic a nivell mundial, cosa que provocaria l'extinció de molts éssers vius, arruïnaria l'agricultura i la vegetació, i això tindria conseqüències nefastes per a la humanitat. Si la temperatura pugés, es fondria una part dels casquets polars, amb la consegüent inundació de les zones costaneres molt poblades.
 7. 7. L'escalfament global del planeta ● El terme efecte hivernacle fa referència al fenomen natural pel qual la Terra es manté calenta gràcies a la presència a l'atmosfera d'uns gasos (vapor d'aigua i CO2, principalment ) que absorbeixen i retenen la radiació solar, i també a l'escalfament general del planeta com a conseqüència de la contaminació de l'atmosfera.
 8. 8. Diagrama d'efecte hivernacle
 9. 9. Energia del sol passa a través de l'atmosfera ●26% es reflecteix o dispersa ●19% absorbit pels núvols, gasos ●4% reflecteix l'espai ●51% arriba a la superfície
 10. 10. Causes d'efecte hivernacle ● Desforestació ● crema de combustibles fòssils, la gasolina, l'oli ● crema de fusta i carbó ● creixement de la població ● la contaminació ambiental

×