Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Hobbim a kertészkedés

411 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Diseño
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Hobbim a kertészkedés

 1. 1. HOBBIM AKERTÉSZKEDÉS H. L.-né
 2. 2. Az én hobbim a kertészkedés, ezenbelül pedig a virágok gondozása, mert kikapcsol, felvidít és megnyugtat. Virágaimat úgy ültetem és gondozom, hogy kora tavasztól késő őszig gyönyörködhessek a szebbnél szebb virágpompában.
 3. 3. HÓVIRÁGA hóvirág az Amarilliszfélék családjába tartozónövényünk, mely gyakran még hófoltok között virágzik,így a tavasz egyik hírnökeként tartják számon.Jellegzetes alakú, három külső, hosszabb és hárombelső, rövidebb lepellevélből álló, fehér színű bókolóvirágaival februártól áprilisig találkozhatunk az üde- ésnedves lombos erdőkben, középhegységi gyertyános-tölgyesekben, bükkösökben, patak- és folyó mentiligeterdőkben.Bár a természetben a ligeterdők és a cserjések azotthonai, de a kertben is nagyon szépen díszít árnyékoshelyeken, üde, nedves humuszos talajban. Szaporításatavasszal virágzás után vagy nyár végén és ősszeltörténik, a hagymák nyugalmi időszaka alattválaszthatjuk szét a töveket. Egyéb gondoskodást nemigényel.
 4. 4. IBOLYAAz ibolya elsősorban a szerénységet szimbolizálja. Afehér ibolya a boldogságot és a megújulást jelenti. Atavasz egyik első kis növénye színében hordozza aboldog és friss ártatlanságot is. A kék ibolya pedig a hálavirága.
 5. 5. TULIPÁNA tulipán az egyik legkedveltebb tavaszinövényünk. Ha kertünkbe szeretnénk telepítenia tulipánt az ültetés ideje ősszel van, vagyis márszeptember végén, október elején kell nekilátnia hagymák elültetésének. A kert napos melegrészébe ültessük őket ahol a talaj jóvízáteresztő képességgel rendelkezik, és eléglaza a szerkezete. Ha talaj tömött és túl nedvesa hagymákat ültessük el külön homokkal kevertföldbe így megakadályozzuk, hogyszétrohadjanak a túl sok nedvességtől. Mivel ahagyma tárol minden nedvességet a növényszámára így nem szükséges öntözni, elégszámára a tavaszi csapadék.
 6. 6. ORGONAAz orgona hazánkban nem őshonos növény.Valószínűleg a Balkán-félszigetről származik, ésonnan került Törökországból.TermesztéseA közönséges orgona 2-4 méter magas cserje,de céltudatos metszéssel kecses, alacsonytörzsű fává is nevelhető.Dúsan elágazó gyökérzete sekélyen helyezkedikel a talaj felszíne alatt, és a talaj nedvességétmohón veszi fel, ezért egy jókora orgonasövényközvetlen közelében a növények főként nyáron -sokat szenvednek a szárazságtól.
 7. 7. RÓZSA A rózsa a maga nemességében,változatosságában és sokféleségében mindig alegnépszerűbb virág marad. A rózsák érzelmeketfejeznek ki, gyönyörködtetik. Ha rózsát szeretnénkültetni kertünkbe tavasszal vagy ősszel telepítsük atöveket. Ma már igen széles a fajta választék akertészetekben, legyen szó bokor, futó, vagytörzses rózsáról. a szemet, a virágok királynői.
 8. 8. KIRÁLYLILIOMKirályliliom (Lilium regale): vágottvirágnak is alkalmas. 1,5 méter magasvirágszárán 10-15, nagyméretű, tölcséralakú, kellemes illatú virágot hoz nyárelején. Kis csoportokba ültetve, alacsonyévelőkkel körülvéve színpompás látványtnyújt.
 9. 9. VIRÁGAIM VIRÁGZÁSAHóvirág Ibolya Tulipán Orgona Rózsa KirályliliomFebruártól Márciustól Áprilistól Májustól Május Július- áprilisig - májusig végétől- az első fagyokig

×