Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Narrative Coaching: Wat is jouw verhaal?

8.126 visualizaciones

Publicado el

Narrative Coaching is een ervaringsgerichte en holistische aanpak om mensen te helpen bij het aanpassen van verhalen over zichzelf, over anderen en over het leven.

Publicado en: Desarrollo personal
 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/2F7hN3u ❶❶❶
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí
 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2F7hN3u ❤❤❤
     Responder 
  ¿Estás seguro?    No
  Tu mensaje aparecerá aquí

Narrative Coaching: Wat is jouw verhaal?

 1. 1. Narrative Coaching Wat is jouw verhaal als mens en als coach?
 2. 2. Wat is jouw verhaal? Jij vertelt verhalen, aan jezelf en aan anderen. Je construeert al deze verhalen zelf. Het verhaal dat dominant is, vormt jouw leven Jij bent dat verhaal, jij leeft dat verhaal. En… soms ontbreekt er iets.
 3. 3. Verborgen lijnen Jouw dominante verhaal is subjectief. Je hebt ambities, hoop en dromen die je niet ziet vanwege een blinde vlek. In ieder verhaal zit een verborgen betekenis. Vergeten waarden, vaardigheden en sterktes. Weggevaagd door het bestaande verhaal.
 4. 4. Narrative Coaching Narrative coaches identificeren de verborgen verhaallijnen. Ze ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe verhaallijnen die het volledige potentieel benutten. En ze helpen bij het maken van een actieplan om het nieuwe verhaal daadwerkelijk te gaan leven.
 5. 5. Basisaannames 1. Betekenis vormt ons leven. 2. Het leven bestaat uit meerdere verhalen, niet slechts één verhaal. 3. Verhaallijnen zijn primaire betekenisgevende frames die ons leven vormen. 4. Mensen hebben sterktes, kennis en vaardigheden die niet waarneembaar zijn voor henzelf (blinde vlek).
 6. 6. The gap between the known and familiar and what is possible to know and do can be bridged. Ho Law
 7. 7. Rol van de coach • De vergeten of verborgen sterktes van individuen, kunnen zichtbaar zijn als dunne sporen in hun verhalen. • De rol van de coach is deze sterktes, vaardigheden en kennis opnieuw te ontwikkelen. • De coach helpt individuen bij het opmaken van de balans door genegeerde dunne sporen constructief te integreren in het primaire verhaal.
 8. 8. We dragen allemaal verhalen met ons mee. Sommige zijn stoffig, zwaar en zonder glans. Een Narrative Coach stelt je vragen, waardoor je geheel nieuwe dingen ziet in je verhalen. Na het gesprek hebben je verhalen een andere lading. Ze voelen lichter en veel natuurlijker. Voor je ligt een ander pad met een duidelijke horizon. De stappen die je zet voelen zekerder dan daarvoor. Photo by Chiaralily
 9. 9. Toepassing • Individuele vraagstukken rondom zingeving, werkperformance, loopbaankeuzes, etc. • Organisatie vraagstukken rondom verandering, innovatie, werkcultuur, etc.
 10. 10. Het kost tijd en een harde leerschool om aan te voelen dat er onder het oppervlak van de ervaringen die ik mijn leven noem, een dieper en meer waarachtig leven op erkenning wacht. Parker Palmer
 11. 11. Samenvattend Narrative Coaching is een opmerkzame, ervaringsgerichte en holistische aanpak gericht op het ondersteunen van mensen bij het aanpassen van ideeën over zichzelf, over anderen en over het leven zelf met als doel het creëren van nieuwe paden en resultaten.
 12. 12. Where would you like to take your life or your organisation? David Drake Photo by Arlful Haue Bhulyan
 13. 13. Ervaar de kracht van Narrative Coaching en begeleid mensen bij het ontwerpen van hun authentieke verhaal
 14. 14. Ontwikkel jezelf 3-daags trainingslab met David Drake
 15. 15. David Drake about Narrative Coaching and Design
 16. 16. Bronnen: • Law, H. (2014). Narrative Coaching and psychology of learning from multicultural perspectives. In: Handbook of Coaching Psychology. Routledge. • Drake, D. & Callahan, S. (2008). Three journeys: A narrative approach to succesful organisational change. Anecdote. • www.narrativecoaching.com

×