Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Formació de nous formadors convivencia

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Competencies Bellera Cat
Competencies Bellera Cat
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 21 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Anuncio

Similares a Formació de nous formadors convivencia (20)

Más de ICE_URV_NU (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Formació de nous formadors convivencia

 1. 1. Formació de nous formadors La pràctica de la formació en els equips ICE. Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu. Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011
 2. 3. Formació de nous formadors <ul><li>Objectius generals dels equips ICE: </li></ul><ul><ul><li>Cobrir les necessitats de formació que sorgeixen del diferents plans de formació permanent (PFZ, SSTT,...). </li></ul></ul><ul><ul><li>Preparar-se com a equip per dur a terme aquestes formacions amb la màxima qualitat. </li></ul></ul><ul><ul><li>Generar accions formatives que l’equip consideri capdavanteres i innovadores, en la seva matèria. </li></ul></ul><ul><ul><li>Promoure la innovació i la recerca en l’àmbit educatiu, en grups mixtos entre professorat universitari i no universitari. </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 3. 5. Formació de nous formadors <ul><li>Objectius del nostre equip: </li></ul><ul><ul><li>Rebre formació per part d’altres professionals sobre resolució de conflictes a l’aula. </li></ul></ul><ul><ul><li>Continuar el treball de l’equip en suport Moodle: recollida i organització de nous materials( (gestió d’aula, resolució de conflictes...). </li></ul></ul><ul><ul><li>Iniciar cursos a centres en suport Moodle (s’activa el Moodle a Reus i Baix Camp). </li></ul></ul><ul><ul><li>Continuar la línia de recerca sobre l’avaluació diferida de l’aplicació dels continguts del curs als centres educatius. </li></ul></ul><ul><ul><li>Impartir els cursos relacionats amb la nostra línia de treball: convivència i èxit educatiu. </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 4. 7. Formació de nous formadors <ul><li>Continguts de la formació que impartim: </li></ul><ul><ul><li>La Resolució de Conflictes a l’aula. Més enllà dels plans de convivència i dels serveis de mediació. </li></ul></ul><ul><ul><li>Gestió d’Aula (primària i secundària). </li></ul></ul><ul><ul><li>La convivència i l’èxit educatiu (actualitzacions normatives, nous materials i noves experiències). </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 5. 9. Formació de nous formadors <ul><li>Planificació d’activitats i sessions de treball: </li></ul><ul><ul><li>10 sessions de treball (3 h.), entre reunions presencials de tots els membres de l’equip (incloent-hi la formació externa rebuda) i sessions de treball no presencial. </li></ul></ul><ul><li>Formació externa rebuda: </li></ul><ul><ul><li>Curs 2010/2011 “Afrontament de situacions de conflicte professor-alumne a l’aula” a càrrec de Joan Teixidó Saballs , Professor de la UdG i membre del Grup de Recerca en Organització de Centres ( GROC ). </li></ul></ul><ul><ul><li>Cursos anteriors hem comptat amb formació impartida per: Joaquín Gairín , Andrés González Bellido , Antoni Zabala i altres. </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 6. 11. Formació de nous formadors <ul><li>Activitats a organitzar i dinamitzar: </li></ul><ul><ul><li>EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA: </li></ul></ul><ul><ul><li>Presentació dels assistents i comentari de les expectatives del curs. </li></ul></ul><ul><ul><li>Normativa d’inici de curs en relació al tema de la convivència escolar. </li></ul></ul><ul><ul><li>Aplicació informàtica del Departament d’Educació sobre el Projecte de Convivència. </li></ul></ul><ul><ul><li>L’educació emocional. </li></ul></ul><ul><ul><li>Programa de Competència social. </li></ul></ul><ul><ul><li>Programa de Mediació. </li></ul></ul><ul><ul><li>Planificació al centre de l’aplicació d’algun/s del/s contingut/s exposat/s (no presencial). </li></ul></ul><ul><ul><li>Materials concrets sobre la convivència, per a treballar a l’aula: carpeta de convivència, Kits caixa valors... </li></ul></ul><ul><ul><li>Breu introducció a la metodologia d’aprenentatge cooperatiu. </li></ul></ul><ul><ul><li>Planificació del centre de l’aplicació d’algun/s del/s contingut/s exposat/s (no presencial). </li></ul></ul><ul><ul><li>Valoració i concreció de l’ús de les tècniques de la metodologia d’aprenentatge cooperatiu a l’aula (no presencial). </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 7. 13. Formació de nous formadors <ul><li>Activitats a organitzar i dinamitzar: </li></ul><ul><ul><li>EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATORIA: </li></ul></ul><ul><ul><li>Presentació dels assistents i comentari de les expectatives del curs. </li></ul></ul><ul><ul><li>Normativa d’inici de curs en relació al tema de la convivència escolar. </li></ul></ul><ul><ul><li>Aplicació informàtica del Departament d’Educació sobre el Projecte de Convivència. </li></ul></ul><ul><ul><li>Programa de Competència social. </li></ul></ul><ul><ul><li>Programa de Mediació. </li></ul></ul><ul><ul><li>Planificació al centre de l’aplicació d’algun/s del/s contingut/s exposat/s (no presencial).. </li></ul></ul><ul><ul><li>Materials concrets sobre la convivència, per a treballar a l’aula: carpeta de convivencia... </li></ul></ul><ul><ul><li>Breu introducció a la metodologia d’aprenentatge cooperatiu. </li></ul></ul><ul><ul><li>Planificació del centre de l’aplicació d’algun/s del/s contingut/s exposat/s (no presencial) </li></ul></ul><ul><ul><li>Valoració i concreció de l’ús de les tècniques de la metodologia d’aprenentatge cooperatiu a l’aula (no presencial). </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 8. 15. Formació de nous formadors <ul><li>Difusió dels materials: </li></ul><ul><ul><li>Espai Moodle del nostre Equip ICE (accés restringit als membres). </li></ul></ul><ul><ul><li>En diverses ocasions s’ha plantejat la possibilitat de publicar els materials, però fins ara no ha estat possible. </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 9. 17. Formació de nous formadors <ul><li>Avaluació de l’Equip: </li></ul><ul><ul><li>Aquest curs hem incorporat dues persones noves a l’equip (que hi participen com alumnes en aquesta activitat), per tal de poder assumir més demandes de formació. Perquè amb el pas del temps s’han anat despenjant algunes persones i altres han vist limitada la seva disponibilitat per impartir formació. </li></ul></ul><ul><ul><li>Els reptes de l’Equip són definir clarament el camp de la formació que impartim i dissenyar propostes de formació telemàtiques i semipresencials. </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 10. 19. Formació de nous formadors <ul><li>Càrrega de la formació impartida (curs 2010/2011): </li></ul><ul><ul><li>“ Cohesió de grup i convivència” a l’Institut Fontanelles de Les Borges del Camp (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Les emocions” (per a Llars d’Infants) al CRP de Reus (10 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Cohesió social” a l’Escola General Prim de Reus (10 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Mediació” a l’Institut Roseta Mauri de Reus (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ La resolució de conflictes” a l’Escola Montoliu de la Riera de Gaià (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Atenció a la diversitat” a l’Escola El Cucurull de Roda de Barà (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Projecte de convivència. Programa de mediació escolar” al Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Gestió efectiva d’aula” a l’Escola La Floresta de Tarragona (15 h presencials). </li></ul></ul><ul><ul><li>“ Gestió d’aula. Aspectes conductuals” a l’Escola L’Antina de Torredembarra (15 h presencials). </li></ul></ul>Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.
 11. 21. Formació de nous formadors Moltes gràcies per la vostra atenció. Jordi Tàrrega i Sangüesa Pedagog. Tutor de l’aula d’acollida de l’INS de Constantí. Membre de l’Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu (ICE-URV). Tarragona 24/03/2011 - Tortosa 31/03/2011 Equip de professorat formador en estratègies i recursos per a la convivència i l’èxit educatiu.

×