Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

TRX-IA2020

Innovation Academy 2020

Libros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo

Audiolibros relacionados

Gratis con una prueba de 30 días de Scribd

Ver todo
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

TRX-IA2020

 1. 1. Научи.ме Отбор TRX- София Петрова- Университет по библиотекознание и информационни технологии Мартин Николов- Нов български университет Александра Ангелова –Университет за национално и световно стопанство
 2. 2. Идея за образователна платформа Видео уроци от практици от бизнеса в три сфери: • продажби • финанси • маркетинг През лятната вакация учениците в последните класове имат нужда от срещи с бизнеса и реален опит, за да изберат кариера.
 3. 3. Проблеми, които сме срещнали - Липса на работещи методи за кариерно ориентиране на младите хора в България (ученици и студенти) - Фиксиран график за провеждане на повечето онлайн курсове, който се оказва неудобен за целевата аудитория. - Логистични пречки за включване на целевата аудитория в съществуващи курсове и обучителни програми. - Липса на информация за стажантски програми и кариерни възможности, които предлагат фирмите за младите хора.
 4. 4. Решение на проблема -Изграждане на образователна платформа, която да предлага съдържание под формата на видео уроци, които да могат да бъдат гледани по всяко време . - Предлагане на платформата на място, където фирмите да представят своите стажантски програми, чрез които наученото от видео уроците, може да бъде приложено и на практика.
 5. 5. Нашите проучвания - Проучвания в столични гимназии с разнообразен профил. - Въпроси задавани към ученици от 9, 10 и 11 клас: • какво мислят да учат, когато завършат; • кои професии са им познати; • какво работят техните родители (питаме въпроси, свързани с родителите, за да разберем какви професии познават в семейна среда); • мислят ли да натрупат опит в сферата, която са избрали при някой семеен роднина, приятел; • през лятото възнамеряват ли да работят.
 6. 6. Резултати 0 1 2 3 4 5 6 7 Кариерно ориентирани Мислят да работят сезонна работа през лятото Мислят да започнат работя при познат в сферата Изпитват колебая в коя сфера да продължат 14-15 16-17 18-19 - Резултатите са приравнени към броя отговори на участници в анкетното проучване. Общият брой е 150 от 9, 10, 11 клас. Отговорите им са приравнени в скала.
 7. 7. Кратък анализ на резултати
 8. 8. Нашите проучвания - В нашите проучвания са включени и хора, които ползват образователни курсове в известни платформи и са попитани какви проблеми срещат при обучението си. - На учениците от профилираната гимназия дали смятат да продължат образованието си с профила от гимназията . Проучването е направено с помощта на учители и директори.
 9. 9. Целеви групи Ученици в горните класове в училище (14-18г), студенти и млади хора (18- 40г), които: - Имат нужда от кариерно ориентиране / преориентиране - Желаят да подобрят знанията си и да получат нови - Искат да си намерят нова работа - Интересуват се от нови възможности
 10. 10. Размер на потенциалния пазар - Ученици - 9, 10, 11 клас в най- големите градове в страната. - Студенти и хора, които са намерили работа, но желаят да се преквалифицират. * По данни от Министерството на образование броя на учащите в България към 2018 г. са близо 23 хил., които завършват средно образование, а тези, които записват висше образование са 229 хил. https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/Education2018_SJ2 91X2.pdf
 11. 11. Нашите конкуренти - Всички образователни платформи, които предлагат такъв тип образование. - Softuni, Digitalpro, Trainingacademy, Telerik, Udemy, Coursera, Дигитален гараж на Google, Skillshare, Edx.
 12. 12. Нашите конкурентни предимства - Видео уроците ще бъдат записани на български език от хора, които са натрупали опит в съответната сфера. - Уроците ще бъдат адаптирани към българския пазар. - Предлагането на стаж на платформата, което да опосредства прилагането на преминатите видео уроци; - Възможност за кариерно ориентиране и бързо намиране на работа
 13. 13. Наши бъдещи партньори - Фирми от различни сфери, които предлагат стажантски позиции; - Университети - Училища - Младежки медии и информационни портали за образование.
 14. 14. Краткосрочни цели - Изграждане на платформа, генериране на известно количество съдържание и старт на рекламна кампания за привличане на потребители. - Търсене на помощ от бизнеса. - Генериране на съдържание с HR отдели на фирмите, за да можем да разкажем на целевите ни групи как протича интервюто за работа, какво да очакват, как да се подготвят и т.н. - Искаме да имплементираме идеята си в кратък срок, като започнем да генерираме малко, но качествено съдържание за нашата целева група, за да натрупаме разпознаваемост сред аудиториите си.
 15. 15. Дългосрочни цели • Изграждане на образователна платформа с актуално и практическо съдържание. Съдържанието на видео уроците регулярно ще се обновява и допълва. • Подобряване на образованието в България. • Подпомагане на българските ученици да бъдат ориентирани и целеустремени към професии.
 16. 16. Комуникационна стратегия - Социални мрежи - фейсбук, инстаграм, LinkedIn, където ще публикуваме актуална информация за нашите събития, предстоящи обучения, срокове и т.н. - Интервюта и публикации на сайта ни и в различни младежки медии - Участие в различни образователни събития и изложения
 17. 17. План за разпределяне на наградата - Изграждането на работеща платформа, която да бъде подкрепена от партньори. - Закупуването на техника, чрез която да може да бъде заснето съдържанието, което да качваме на платформата. - Закупуване на хостинг и домейн - Рекламна кампания за изграждане на разпознаваемост.
 18. 18. Имплементация на идеята - Докъде сме стигнали, с какво разполагаме, какво ще правим
 19. 19. Нашият екип Мартин – НБУ София – УниБИТ Александра- УНСС
 20. 20. Ние сме…

×