Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Treball Von Neumann Isabel i Rosa

199 visualizaciones

Publicado el

Treball classe informàtica

Publicado en: Empleo
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Treball Von Neumann Isabel i Rosa

  1. 1. ISABEL INÉS AMADOR & ROSA MARIÍA FERRI
  2. 2. ÍNDEX 1. Vida 2. Bomba atòmica 3. Aportacions informàtica 4. Arquitectura Von Neumann 5. Bibliografia
  3. 3. 1. VIDA Jon von Neumann, fou un matemàtic que nasqué a Hongria, però que després es va traslladar als Estats Units. Aquest, va realitzar contribucions fonamentals en els camps de la física quàntica, l'anàl·lisi funcional, l'economia... però el que més ens interessa, les contribucions que realitzà en el camp de les ciències de la computació i la cibernètica, ja que va participar en la creació de la primera computadora.
  4. 4. 2. BOMBA ATÒMICA Tot i ser molt famós per les seues contribucions en el camp de la informàtica, Von Neumann és molt conegut també per ser l'assessor durant la fabricació de la bomba atòmica, en la IIGM. En 1943, l'exèrcit estadounidenc reclamà la seua participació al projecte Manhattan per a la fabricació de les primeres bombes atòmiques. Des d'aleshores, Von Neumann col·laborà permanentment amb els militars i les seues conviccions anticomunistes van propiciar que intervingués més tard activament en la fabricació de la bomba d'hidrogen i el desenvolupament de misils.
  5. 5. 3. APORTACIONS DE LA INFORMÀTICA Von Neumann fou pioner en la ciència dels ordinadors i la informàtica. Fou el creador de l'arquitectura dels ordinadors actuals, ja que, d'una banda, proposà l'adopció del bit com a medida de memòria dels ordinadors, i d'altra, perquè va resoldre el problema de l'obtenció de respostes fiables amb components no fiables. A més, participà en el disseny del que és considerat el primer ordinador, l'ENIAC, dissenyat per a calcular la trajectòria dels projectils. Von Neumann va proposar separar els software del hardware en aquest ordinador. També col·laborà en l'elaboració d'un informe per a l'exèrcit
  6. 6. sobre les possibilitats que oferia el desenvolupament de les primeres computadores electròniques, i de la seua contribució a eixe desenvolupament, destaquem la concepció d'una memòria que actuara seqüencialment i no sols registrara dades numèriques d'un problema, sinó que a més emmagatzemara un programa amb les instruccions per a la resolució del mateixa. 4. ARQUITECTURA DE VON NEUMANN Com hem dit abans, von Neuman fou el creador de l'arquitectura dels ordinadors, i hui en dia, la majoria de les computadores, estan basades en aquest tipus d'arquitectura, tot i que poden incloure d'altres dispositius addicionals. A continuació, passem a explicar en què consisteix aquesta arquitectura. Va sorgir com a conseqüència de la col·laboració de Von Neumann en el projecte ENIAC. Aquest, considerava que l'aritmètica decimal utilitzada en les computadores d'aquest projecte era inexacte i ineficaç, per tant, pensà que podia reemplaçar-se utilitzant l'aritmètica binària, i va realitzar un disseny bàsic anomenat la màquina de Von Neumann. S'estructura en cinc parts bàsiques:
  7. 7. 1. Memòria (MI) 2. Unitat aritmètica lògica (ALU) 3. Unitat de control del programa. 4. Equips d'entrada i eixida. 5. Bussos d'interconnexió. 5. BIBLIOGRAFIA http://es.wikipedia.org/wiki/John_von_Neumann http://es.wikipedia.org/wiki/John_von_Neumann#mediaviewer/File:Johnv onNeumann-LosAlamos.gif http://ysfine.com/wigner/neum/vnc01.jpg http://histinf.blogs.upv.es/2011/12/22/john-von-neumann/ http://www.biografiasyvidas.com/biografia/n/neumann.htm

×