Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Bartomeu Roselló-Pòrcel

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 12 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a Bartomeu Roselló-Pòrcel (20)

Anuncio

Bartomeu Roselló-Pòrcel

  1. 1.  El Modernisme va ser un moviment cultural produït a Occident a la fi del segle XIX i al començament del segle XX.  En la literatura les característiques més importants són el preciosisme, l'exotisme, la presentació de les àrees rurals, la dualitat, l'al·lusió als nobles, els mons  Tenen molta influència el Simbolisme i el Parnassianisme.
  2. 2.  El modernisme oposa allò que és llatí a allò que és anglosaxó. És una reacció que va en contra del positivisme, i que s´interessa per la teosofia i les ciències ocultes. En la narrativa s'oposa al realisme.  Introdueix el personatge de la dona fatal, que porta els homes al plaer i a la mort.
  3. 3.  Va néixer a Palma de Mallorca, 1913 - el Brull (Osona), 1938.  Poeta, assagista i traductor. Cursà els estudis primaris en un col·legi religiós i els secundaris a l'Institut Balear, on conegué Gabriel Alomar, que influí en la seva vocació literària i l'animà a col·laborar a la premsa local.
  4. 4.  Publicà nou poemes a la revista Luz y vida dels pares teatins entre 1927 i 1929, i d'altres en castellà a El Día, un periòdic. Al 1930 fa la seva darrera poesia en castellà i l'Antología de poetas mallorquines (Madrid), seleccionada, prologada i parcialment traduida per ell.  El 1931 viatja a Madrid amb motiu d'un Congrés extraordinari de la Unió Federal d'Estudiants Hispànics.  Finalment mor al Montseny el 5 de gener de 1938 a causa d'una tuberculosi pulmonar.
  5. 5.  Publicà nou poemes a la revista Luz y vida dels pares teatins entre 1927 i 1929, d'altres en castellà a El Día, en total 60 articles escrits a aquest periòdic mallorquí i tambè en menor mesura va escriure articles per al Mirador.  Va publicar 26 poesies, simples provatures, que com a tals exclourà dels seus llibres posteriors.
  6. 6.  Inacabada ,per la seva mort, la traducció de Les Verrines de Ciceró i un volum de poemes, lmitació del foc, publicats al 1938, amb pròlegs d'Antoni Maria Sbert, Gabriel Alomar i Carles Riba.  Dedicada la seva obra a Salvador Espriu, inclou 30 poemes distribuïts en tres apartats: -Fira encesa -Rosa secreta - Arbre de flames
  7. 7.  http://www.youtube.com/watch?v=pURFd WrLBy0
  8. 8.  Va ser escrit a Barcelona el setembre del 1937. Va ser publicat a Imitació del foc i es tracta d’una elegia en què el paisatge de Mallorca personifica allò perdut, que el poeta fa present en la serva consciència com a objecte desitjat.
  9. 9.  Verdegen encara aquells camps i duren aquelles arbredes i damunt del mateix atzur es retallen les meves muntanyes.  Els vuit primer versos Allí les pedres invoquen sempre són octosíl·labs, el 9 i la pluja difícil, la pluja blava que ve de tu, cadena clara, el 13 són alexandrí i la serra, plaer, claror meva! resta decasíl·labs. Sóc avar de la llum que em resta dins els ulls  No existeix la rima en i que em fa tremolar quan et recordo! aquest poema. Ara els jardins hi són com  Podem trobar moltes músiques i em torben, em fatiguen com en un personificacions tedi lent. El cor de la tardor ja s'hi marceix, , contínues concertat amb fumeres delicades. enumeracions i I les herbes es cremen a turons de cacera, entre somnis de epítets. setembre i boires entintades de capvespre. Tota la meva vida es lliga a tu, com en la nit les flames a la fosca.

×