Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Co2 tecnologia

44 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Co2 tecnologia

  1. 1. TECNOLOGIA Najia Minioui Witny Garcia Mariana Montenegro ACTIVITATS 1ª part: El CO2 i la contaminació atmosfèrica 1. Què és el CO2? El CO2 és el diòxid de carbon. 2. Com podem relacionar el CO2 amb el transport? Perquè el transport necessitabenzina i la benzina conté CO2, per desplaçar-se. 3. Quins efectes negatius té el CO2? Perquè el transport necessitabenzina i la benzina conté CO2, per desplaçar-se. 4. Quina relació hi ha entre CO2 i contaminació? Doncs què el CO2 intervé molten la contaminació: les indústries, les centrals elèctriques. 5. Quin és el mitjà de transport que més contamina? El mitjà que més contaminaés l'avió. 6. Digueu si l'afirmació següent és certa: “Com que el tren és elèctric, no contamina”. Raoneu la resposta. Aquesta afirmació és certa si l'electricitat queutilitzen prove de una central tèrmica. 7. Observa la taula II i contesta les següents preguntes: a) Si volem fer un viatge a Madrid, què és més ecològic, anar en cotxe, tren o avió? En tren Espanya - 750 Km 37,5. b) Raona la resposta. En tren perquè viatgen mes persones i no contamina tantCO2. 8. Si volem viatjar en avió, què contamina més un viatge a Pekin o un viatge a Nova York? Pots observar la taula II per a esbrinar la resposta. El quecontamina mes es Pekin per que te 9000 de CO2.
  2. 2. 2ª part: El vostre viatge i un mon més sostenible. 9. Quina destinació heu escollit per al vostre viatge? Hem escollit Itàlia. 10. Quin mitjà o mitjans de transport heu d'utilitzar per a arribar-hi? Avio. 11. Confeccioneu una taula amb l'Open Office Writer i calculeu les emissions de CO2 produïdes segons si el vostre viatge el realitzéssiu en cotxe, tren o avió. Grams de CO2 emesos en el vostre viatge d'anada i tornada Destinació Cotxe (3personas) Tren Avió Itàlia 768744 100,125 1,802,250 12. Si observeu la taula I, us podreu adonar que, depenent del mitjà de transport que utilitzem, el grau de contaminació és diferent (la contaminació i la quantitat de CO2 emès a l'atmosfera estan directament relacionats). a) Per a realitzar el vostre viatge (anada), quants grams de CO2 emeteu a l'atmosfera? Anada en cotxe emeten 768744 CO2, en tren emeten 100,125 CO2 i en avió emeten 1,802,250 CO2. Heu de tenir present que per a calcular-ho, cal esbrinar la distància des del punt inicial fins el punt final del trajecte. 13. Quina quantitat de CO2 produireu si tenim en compte que el vostre viatge implica anar i tornar? El viatge en cotxe seria 768744 CO2, en tren seria 100,125 CO2 i en avió seria 1,802,250 CO2 anada i tornada. 14. Tenint en compte els diferents tipus de transport, quin triaríeu des del punt de vista ecològic (menys contaminant...)? Menys contaminant es el cotxe perque fa 768744.
  3. 3. 15. Finalment, expliqueu quin tipus de transport heu triat per a fer el viatge i comenteu per quines raons. El cotxe per que es còmode i per que contamina menys. 16. Durant el viatge, quins petits gestos podeu fer per a ser més respectuosos amb el medi ambient? Aigua, entrepà, fruites, objectes necessaris... La generació d'electricitat i la producció de CO2 Fent referència al país que visitaràs investiga i contesta les següents qüestions: 17. Quin és el percentatge actual d'electricitat produïda en aquest país a partir d'energies convencionals (les que produeixen CO2)? Electricitat CapacitatInstal·lada -124 milions quilowatts hora. Generació d'Electricitat - 109 milionsquilowatts hora. Consum d'electricitat - 03/02 cuatrillones de BTU. Consum total d'energia - 41,0 milions de Btu. (BTU o Btu: La British Thermal Unit, BTU o Btu és una unitatde mesura de l'energia que equival a la quantitat d'energia que cal per a fer pujar la temperatura en un grau Fahreneheit a una lliura d'aigua a pressió atmosfèrica constant.) 18. Com ha evolucionat aquest valor els últims anys? Ha anat augmentant laproducció d'electricitat ja que cada cop es consumeix més. 19. Quin és el percentatge actual respecte de les energies netes (eòlica, solar, hidroelèctrica)? Aprofiten el medi on estan (desert), com fa molta calor i moltvent, aprofiten per fer parcs eòlics i solars. 20. Com han evolucionat aquests valors els últims anys? Bastant perquè comtenen que comprar el petroli i el gas perquè a Egipte no hi ha molts jacimentsde gas i petroli prefereixen invertir en energies renovables.
  4. 4. 21. Fes una gràfica comparativa de l'evolució de la producció elèctrica a partir de les energies anteriors. 22. Compara els resultats anteriors amb els corresponents als nostre país.

×