Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
ELECTRÒLISI
Reacció Zn+2
/ Cu+2
 Dades:
 Eº (Zn+2
/Zn) = -0,76 V
 Eº (Cu+2
/Cu) = +0,34 V
 Per tant, la reacció espontània és:
Cu+...
Reacció Zn+2
/ Cu+2
 La reacció inversa no és espontània, però la
podem provocar amb un corrent elèctric
extern:
Zn+2
+ C...
Electròlisi
 L’electròlisi és un procés pel qual es
produeix una reacció redox que no és
espontània quan passa corrent el...
Muntatge d’una electròlisi
 Cel·la electrolítica, amb
la dissolució de
l’electròlit.
 Dos elèctrodes,
habitualment inert...
Semireaccions
 Ànode: elèctrode en el qual es produeix
l’oxidació, però amb signe +.
 Càtode: elèctrode en el qual es pr...
Reacció redox electrolítica
 Si hi ha diverses possibilitats, la reacció
redox que es produeix és sempre la que
requereix...
Electròlisi d’una sal fosa
 Tenim una cel·la electrolítica amb clorur de
sodi fos, per tant tenim les espècies
químiques ...
Electròlisi d’una dissolució
 Si tenim una dissolució de clorur de sodi, les
espècies químiques presents són: Na+
, Cl-
,...
Electròlisi de l’aigua
 En una cel·la amb aigua pura tenim les subtàncies:
H2O, H+
i OH-
. Mitjançant electròlisi podem
p...
Electròlisi de l’aigua
Lleis de Faraday
 Va estudiar la massa dipositada en un elèctrode al
pas de corrent elèctric i va trobar:
 La massa dipo...
Estequiometria de l’electròlisi
 El nombre d’electrons que s’intercanvien en
la reacció redox és:
n = q/F = I·t/F
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Q2 u5electrolisi

1.297 visualizaciones

Publicado el

introducció per batxillerat

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Q2 u5electrolisi

 1. 1. ELECTRÒLISI
 2. 2. Reacció Zn+2 / Cu+2  Dades:  Eº (Zn+2 /Zn) = -0,76 V  Eº (Cu+2 /Cu) = +0,34 V  Per tant, la reacció espontània és: Cu+2 + Zn → Cu + Zn+2 Eº = 0,34 + 0,76 = 1,10 V ∆G = -2·96500·1,10 = -2,12·105 J/mol
 3. 3. Reacció Zn+2 / Cu+2  La reacció inversa no és espontània, però la podem provocar amb un corrent elèctric extern: Zn+2 + Cu → Zn + Cu+2  Aquest és el procés que anomenem electròlisi.
 4. 4. Electròlisi  L’electròlisi és un procés pel qual es produeix una reacció redox que no és espontània quan passa corrent elèctric a través de l’electròlit.
 5. 5. Muntatge d’una electròlisi  Cel·la electrolítica, amb la dissolució de l’electròlit.  Dos elèctrodes, habitualment inerts químicament (grafit o platí), que serveixen per establir contacte elèctric amb un generador extern de corrent continu.
 6. 6. Semireaccions  Ànode: elèctrode en el qual es produeix l’oxidació, però amb signe +.  Càtode: elèctrode en el qual es produeix la reducció, però amb signe -.  La polaritat és inversa perquè ara els elèctrodes estan connectats a una pila externa.
 7. 7. Reacció redox electrolítica  Si hi ha diverses possibilitats, la reacció redox que es produeix és sempre la que requereix una diferència de potencial més petita.
 8. 8. Electròlisi d’una sal fosa  Tenim una cel·la electrolítica amb clorur de sodi fos, per tant tenim les espècies químiques Na+ i Cl- . Les reaccions són: Na+ + e- → Na 2Cl- → Cl2 + 2e-  La reacció global és: 2 Na+ + 2Cl- → Cl2 + 2Na
 9. 9. Electròlisi d’una dissolució  Si tenim una dissolució de clorur de sodi, les espècies químiques presents són: Na+ , Cl- , H20, H+ , OH- . Les reaccions que requereixen una menor ddp són: 2H2O + 2e- → H2 + 2OH- 2Cl- → Cl2 + 2e-  La reacció global és: 2H2O + 2Cl- → H2 + 2OH- + Cl2
 10. 10. Electròlisi de l’aigua  En una cel·la amb aigua pura tenim les subtàncies: H2O, H+ i OH- . Mitjançant electròlisi podem provocar la reacció redox no espontània: 2H2O + 2e- → 2 OH- + H2 2OH- → 1/2O2 + H2O + 2e-  Reacció global: H2O → H2 + 1/2O2  En el càtode es desprén hidrogen i en l’ànode es desprén oxigen.
 11. 11. Electròlisi de l’aigua
 12. 12. Lleis de Faraday  Va estudiar la massa dipositada en un elèctrode al pas de corrent elèctric i va trobar:  La massa dipositada és directament proporcional a la quantitat de càrrega elèctrica que ha circulat per la cel·la electrolítica.  Les masses dipositades de cada substància són directament proporcionals a la seva massa molar i inversament proporcionals a la càrrega dels seus ions.
 13. 13. Estequiometria de l’electròlisi  El nombre d’electrons que s’intercanvien en la reacció redox és: n = q/F = I·t/F

×