Michael O'Leary

370 visualizaciones

Publicado el

Presentació sobre la vida i els pensaments economics de Michael O'Leary.

Publicado en: Economía y finanzas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Michael O'Leary

 1. 1. Michael O'leary ALEJANDRO GUÀRDIA, DAVID CALVO, JOSELIN CABOS I ANXO CASAL
 2. 2. Qui és?  Michael és un empresari irlandès originari de Cork, president, conseller i delegat de la companyia aèria de baix cost RyanAir des de l’any 1994.
 3. 3. O'Leary és conegut per les seves polítiques de Low Cost a la seva companyia i la controvèrsia que genera amb les critiques a la industria aèria.
 4. 4. Filosofia Low Cost  El 2005 va adquirir un taxímetre, per estalviar temps en els seus recorreguts per la ciutat, al anar per els carrils del taxi. Aquesta anècdota explica la seva filosofia de estalviar al màxim.
 5. 5. Origen de Ryanair  Va ser fundada en 1985 amb el nom de Ryan’s Guinness Peat Aviation per Tony Ryan.  Va començar fent el trajecte Waterford a Gatwick (Irlanda, Anglaterra).
 6. 6. Origen de l'èxit de la companyia  L’empresa comença tenint problemes econòmics. Per això el propietari Ryan, envia a Michael O’Leary (l’any 1991) a Dallas per entendre el èxit de la companyia area de Low Cost Southweest Airlines
 7. 7. Implantació del model LowCost  Michael aconsegueix implantar el que ha vist a Ryanair, i això catapulta a la companyia.  El 1995 ja aconsegueix ser líder del mercat Londres- Dublin.  Fins arribar a ser el que és ara, la companyia amb mes a vols d’Europa.
 8. 8. Claus de l'èxit de Michael O’ Leary  Michael O’Leary implanta un sistema a Ryanair, que consisteix en oferir vols molt més barats que els de la competència, però reduint d’una manera dràstica molts costos que genera volar en avió.
 9. 9. Claus de l'èxit de Michael O’ Leary  El que fa diferent a Ryanair de les empreses tradicionals, és que el bitllet només dona dret al viatge.
 10. 10. Reducció de costos  El passatger no importa. Compren, paguen un bitllet i Ryanair es despreocupa.  Un avió s'espatlla ells no et canviaran ni l’avió, no et donaran beguda gratis ni et recompensaran, només et cobreixen el que has pagat.
 11. 11. Reducció de costos en el passatger  Pagar per portar les maletes a part. Pagar per el menjar i per qualsevol cosa extra a part del bitllet del vol. En el seu moment van ser idees revolucionàries que marcaven i marquen la diferència del preu del bitllet.
 12. 12. Reducció de costos amb els empleats  No només hi ha redacció de costos en els passatger, també en els empleats.  Si volies ser entrevistat has de pagar 50 lliures. Si volies fer la prova del simulador 2oo lliures.  Les hostesses de vol s’han de pagar la seva vestimenta.
 13. 13. Reducció de costos (Combustible)  Reducció de combustible. Posen el combustible just en els avions per el trajecte que volen dur a terme. Per estalviar i no gastar-ne innecessariament, en cas de complicació i no es pogués aterrar en el lloc desitjat, portaria problemes.
 14. 14. Conseqüències de la reducció de costos La gran reducció de costos que va tenir la companyia li ha portat bastants conseqüències:  Moltes crítiques per part dels usuaris  Problemes judicials  Bastants accidents  Però el seu benefici va augmentar de manera dràstica
 15. 15. Propostes per el futur  Michael O'Leary té la intenció que abans de 5 anys poder oferir vols de Europa fins a Estats Units per menys de 15 euros. Això es portarà a terme quan la companyia aconsegueixi avions per fer viatges transatlàntics.
 16. 16. Propostes per el futur  Michael O'Leary té com a objectiu oferir els vols gratis. El truc és que durant el vol implantarà jocs i serveis durant el trajecte. També moltes institucions estan disposades a subvencionar l’arribada de de visitants.
 17. 17. Final de la vida pública  Michael O’learly decideix allunyar-se de la vida publica després de tant temps. Perquè segons ell, la seva imatge esta perjudicant a Ryanair. Però continuarà sent director executiu.
 18. 18. Conclusió de l'èxit que ha tingut com a empresari  En conclusió ha tingut l'èxit empresarial de Michael O’Learly es basa en el trencament del monopoli de bitllets d’avions cars, i la reducció de tots els costos als vols per poder aconseguir més clients.
 19. 19. Bibliografia  Dijous, 9 de Gener- EUROPEANCEO – Recuperat 8/11/14- http://www.europeanceo.com/profiles/2014/01/michael-oleary/  11/7/14 – Bloomberg Businessweek – Recuperat 8/11/14 - http://investing.businessweek.com/research/stocks/people/ person.asp?personId=757495&ticker=RYAAY  Raynair – Recuperat – 8/11/14 - http://corporate.ryanair.com/investors/2014/  Gwym Topham – 21/11/13- The Guardian - Recuperat 8/11/14 www.theguardian.com/business/2013/nov/21/ryanair-michael- oleary-retreat-spotlight
 20. 20.  ABC – 28/2/14 –Recuperat -8/11/14 http://www.abc.es/economia/20140228/abci-ryanair-ofrecera- posibilidad-viajar-201402272049.html  Biografia y vida – Recuperat 8/11/14 - http://www.biografiasyvidas.com/biografia/o/o_leary_mich ael.htm  Wikipedia- 1/10/13 –Recuperat – 8/11/14- http://es.wikipedia.org/wiki/Michael_O'Leary

×