Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Myy itsesi, myyt ideasi -esiintymisvalmennus

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 55 Anuncio

Myy itsesi, myyt ideasi -esiintymisvalmennus

Descargar para leer sin conexión

Pidin Elisalla 4.9.2014 esiintymisvalmennuksen. Lisäsin tuttuun tapaan dioille tekstiä, jotta ne aukeaisivat muillekin kuin vain mukana olleille.

Jos et saa selvää jostain diasta, ota toki yhteyttä.

Pidin Elisalla 4.9.2014 esiintymisvalmennuksen. Lisäsin tuttuun tapaan dioille tekstiä, jotta ne aukeaisivat muillekin kuin vain mukana olleille.

Jos et saa selvää jostain diasta, ota toki yhteyttä.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Similares a Myy itsesi, myyt ideasi -esiintymisvalmennus (20)

Anuncio

Myy itsesi, myyt ideasi -esiintymisvalmennus

 1. 1. Elisa Myy itsesi, myyt ideasi 4.9.2014 © Katleena, eioototta.8i
 2. 2. Kolmetuntisemme ohjelma päämäärä kirkkaana Pidä Pelkät faktat eivät elätä Viisi pahinta mokaa dia-­‐ presentaatioissa Mitä tärkeämpi prese, sitä laajempi valmistelu Ohjeistus välitehtävään
 3. 3. © Katleena, eioototta.8i päämäärä kirkkaana Pidä
 4. 4. Onko tavoitteesi vakuuttaa osallistujat?
 5. 5. Onko tavoitteesi vakuuttaa osallistujat? Vai haluatko vakuuttaa esimiehesi?
 6. 6. Onko tavoitteesi vakuuttaa osallistujat? Vai haluatko vakuuttaa esimiehesi? Haluatko varmistaa, että osallistujat muistavat pääviestisi?
 7. 7. Onko tavoitteesi vakuuttaa osallistujat? Vai haluatko vakuuttaa esimiehesi? Haluatko varmistaa, että osallistujat muistavat pääviestisi? Vai yritätkö saada heidät muistamaan kasan irtonaisia detaljeja?
 8. 8. Onko sinulla aktiivisia ja ajattelevia osallistujia?
 9. 9. Onko sinulla aktiivisia ja ajattelevia osallistujia? Vai onko sinulla passiivinen ja vastaanottava yleisö?
 10. 10. Valitse aina esityksesi keinot päämääräsi mukaan.
 11. 11. Valitse aina esityksesi keinot päämääräsi mukaan. Diaprese ei ole ainoa vaihtoehto.
 12. 12. © Katleena, eioototta.8i Pelkät faktat eivät elätä
 13. 13. Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva
 14. 14. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva
 15. 15. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina
 16. 16. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta
 17. 17. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Kiteytys
 18. 18. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Kiteytys Muutama bullet-­‐ kohta
 19. 19. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Kiteytys Muutama bullet-­‐ kohta Teks7-­‐ massa
 20. 20. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Visuali-­‐ soin7 Kiteytys Muutama bullet-­‐ kohta Teks7-­‐ massa
 21. 21. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Visuali-­‐ soin7 Kiteytys Muutama bullet-­‐ kohta Teks7-­‐ massa Taulukko
 22. 22. Uusi tarina Unohtamisen alaraja Muistamisen maaliviiva Kulunut bisnes-­‐ tarina Fakta Visuali-­‐ soin7 Numerot Kiteytys Muutama bullet-­‐ kohta Teks7-­‐ massa Taulukko
 23. 23. Kuvittele jos edellinen sydänkuvio olisi ollut tekstidia:
 24. 24. Ihminen muistaa tarinat paremmin kuin faktat. • Uusi tarina on tehokkaampi kuin vanha, sillä ihminen turtuu kuullessaan saman tarinan monta kertaa. • Tarinat muistetaan 22 kertaa paremmin kuin faktat. • Myös visuaalinen 7edon esiDäminen on tärkeää. • Numerot eivät jää ihmisten mieleen. • BulleDeja ei saa olla liikaa. • Teks7massa uuvuDaa ihmisen. • On tärkeää osata kiteyDää. • Numerot taulukossa eivät avaudu kertakatsomalta. Olisit kuollut puheen-­‐ vuoroni aikana.
 25. 25. Mutta kuinka helkutissa se tehdään?
 26. 26. Oma kokemuksesi = uusi tarina.
 27. 27. Oma kokemuksesi = uusi tarina. Jos esityksessäsi mainitaan Apple, Nike, Kone, Zappos tai Amazon, voit vetää diasi vessasta alas.
 28. 28. Oma kokemuksesi = uusi tarina. Kiteytys löytyy karsimalla. Ota mallia Timo Soinista. Jos esityksessäsi mainitaan Apple, Nike, Kone, Zappos tai Amazon, voit vetää diasi vessasta alas.
 29. 29. Oma kokemuksesi = uusi tarina. Kiteytys löytyy karsimalla. Ota mallia Timo Soinista. Jos esityksessäsi mainitaan Apple, Nike, Kone, Zappos tai Amazon, voit vetää diasi vessasta alas. Aina kun sinulla on iso asiakokonaisuus, karsi ensin puolet pois. SiDen karsi taas puolet ja taas puolet, kunnes jäljellä on yhden lauseen ydinvies7.
 30. 30. Oma kokemuksesi = uusi tarina. Sinä olet itse presentaatiosi paras visuaalistus. Kiteytys löytyy karsimalla. Ota mallia Timo Soinista. Jos esityksessäsi mainitaan Apple, Nike, Kone, Zappos tai Amazon, voit vetää diasi vessasta alas. Aina kun sinulla on iso asiakokonaisuus, karsi ensin puolet pois. SiDen karsi taas puolet ja taas puolet, kunnes jäljellä on yhden lauseen ydinvies7.
 31. 31. Oma kokemuksesi = uusi tarina. Sinä olet itse presentaatiosi paras visuaalistus. Kiteytys löytyy karsimalla. Ota mallia Timo Soinista. Jos esityksessäsi mainitaan Apple, Nike, Kone, Zappos tai Amazon, voit vetää diasi vessasta alas. Aina kun sinulla on iso asiakokonaisuus, karsi ensin puolet pois. SiDen karsi taas puolet ja taas puolet, kunnes jäljellä on yhden lauseen ydinvies7. Katso osallistujia silmiin, seiso asiasi takana ja lisää pukeutumiseesi yksi pieni kiinnostava yksityiskohta, joka kiinniDää katseen.
 32. 32. © Katleena, eioototta.8i Mitä tärkeämpi prese, sitä laajempi valmistelu
 33. 33. Joudut tekemään kaksi diapreseä.
 34. 34. Ensimmäinen tulee live-­‐ 7lanteeseen Joudut tekemään kaksi diapreseä.
 35. 35. Ensimmäinen tulee live-­‐ 7lanteeseen Joudut tekemään kaksi diapreseä. Tässä on paljon kuvia, avainsanoja ja kiteytyksiä. Yksi per dia. Teksti ja tieto tulevat suustasi, ei dialta.
 36. 36. Ensimmäinen tulee live-­‐ 7lanteeseen Joudut tekemään kaksi diapreseä. Toinen tulee meiliin tai Slide-­‐ shareen Tässä on paljon kuvia, avainsanoja ja kiteytyksiä. Yksi per dia. Teksti ja tieto tulevat suustasi, ei dialta.
 37. 37. Ensimmäinen tulee live-­‐ 7lanteeseen Joudut tekemään kaksi diapreseä. Toinen tulee meiliin tai Slide-­‐ shareen Tässä on paljon kuvia, avainsanoja ja kiteytyksiä. Yksi per dia. Teksti ja tieto tulevat suustasi, ei dialta. Tässä on enemmän tekstiä, koska et itse ole puhumassa pääpointtejasi auki.
 38. 38. © Katleena, eioototta.8i Viisi pahinta mokaa diapresentaatioissa
 39. 39. (Nämä kerroin livenä ilman dioja, koska halusin demonstroida 8läpin käyttöä. Nyt kokosin ne dioille Slidesharea varten.)
 40. 40. Moka 1 Unohdat kehosi kielen.
 41. 41. Moka 1 Unohdat kehosi kielen. Miten asia korjaantuu? • Muista ryhtisi. Seiso suorassa. • Hallitse tilaa rauhallisesti. Käytä koko lava, mutta älä viuhdo edestakaisin. • Anna käsiesi puhua. Älä sido niitä selän taakse tai pidä niistä puuskassa. Älä myöskään käytä liian laajoja ja mahtipontisia eleitä. • Älä piilottele nurkassa. Diat eivät koskaan korvaa sinua.
 42. 42. Moka 2 Unohdat seurata osallistujia.
 43. 43. Moka 2 Unohdat seurata osallistujia. Miten asia korjaantuu? • Tarkkaile väsymyksen merkkejä. Jos porukka haukottelee tai tuijottaa tyhjää, pidä tauko. • Tarkkaile myös vastustuksen merkkejä. Jos joku murjottaa tai näyttää vihaiselta, kysy reilusti syytä: ”Mika, sä näytät aika epäilevältä. Onko tässä joku juttu, joka mietityttää sua?”
 44. 44. Moka 3 Et osaa lohkoa tietokökköä.
 45. 45. Moka 3 Et osaa lohkoa tietokökköä. Miten asia korjaantuu? • Tietokökkö on asiantuntijan valtava tietovarasto. Hän tietää paljon, ja kaikki liittyy kaikkeen. • Asiantuntijan pitää osata lohkoa tietokökkö sopiviin palasiin. Osallistujille ei voi opettaa tunnissa sitä, minkä asiantuntija on oppinut vuosikymmenen aikana. • Opettele siis kiteyttämään. Kerro vain oleellisin ja jätä detaljit pois.
 46. 46. Moka 4 Pidät pikkusälää dioilla.
 47. 47. Moka 4 Pidät pikkusälää dioilla. Miten asia korjaantuu? • Poista diojen alareunasta sivunumerot, päivämäärät, laatijat, dokumentin nimet ja hakemistopolut. • Pikkusälä tekee dioista sekavia, ja ne vievät turhaa tilaa.
 48. 48. Moka 5 Käytät samaa diapakkaa kaikkialla.
 49. 49. Moka 5 Käytät samaa diapakkaa kaikkialla. Miten asia korjaantuu? • Laadi jokaiseen esiintymiseen oma settinsä. • Älä kelaa diojen ohi mutisten ”tää ei koske teitä”. • Poista kaikki turhat esimerkit, jotka eivät istu osallistujiin. Jos puhut kuluttajille, älä käytä yritysasiakaskeissejä.
 50. 50. © Katleena, eioototta.8i Ohjeistus välitehtävään
 51. 51. Lähetä 1–3 diapreseäsi KKOY:n toimistolle viimeistään 15.9. toimisto@ eiootoDa.fi Käymme 18.9. esityksiä läpi nimettömänä – ja tietenkin rakentavassa hengessä.
 52. 52. © Katleena, eioototta.8i Juhlava loppukaneetti
 53. 53. Onko persoonasi olemassa, jotta sisältösi nousisi esille?
 54. 54. Onko persoonasi olemassa, jotta sisältösi nousisi esille? Vai ovatko sisältösi olemassa, jotta persoonasi nousisi esille?
 55. 55. Onko persoonasi olemassa, jotta sisältösi nousisi esille? Vai ovatko sisältösi olemassa, jotta persoonasi nousisi esille? ToivoDavas7 valitsit tämän puolen.

×