Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Duurzaam samenwerken in de regio

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Innoverende Straat Wevelgem
Innoverende Straat Wevelgem
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 31 Anuncio

Duurzaam samenwerken in de regio

Descargar para leer sin conexión

Samenwerking biedt bedrijven belangrijke voordelen. Deze presentatie geeft een aantal praktijkvoorbeelden van samenwerken (in een regio) met daarbij de belangrijkste opbrengsten, gevolgde aanpak en concrete tips om zelf aan de slag te gaan.

Samenwerking biedt bedrijven belangrijke voordelen. Deze presentatie geeft een aantal praktijkvoorbeelden van samenwerken (in een regio) met daarbij de belangrijkste opbrengsten, gevolgde aanpak en concrete tips om zelf aan de slag te gaan.

Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Similares a Duurzaam samenwerken in de regio (20)

Anuncio

Duurzaam samenwerken in de regio

 1. 1. Samenwerking in de regio Waarom | Hoe | Wat Paul d’Hond
 2. 2. 2
 3. 3. 3
 4. 4. De belangrijkste redenen voor samenwerking Samen:  Schaal/marktvergroting.  Nieuwe en/of complexere klantvraag.
 5. 5. Build4you 5
 6. 6. Schaal/marktvergroting 6
 7. 7. De belangrijkste redenen voor samenwerking: voorbeeld FSBK 7
 8. 8. De belangrijkste redenen voor samenwerking Samen:  Schaal/marktvergroting.  Nieuwe en/of complexere klantvraag.  Kosten delen & financieren.  Een nieuwe propositie / Branding.
 9. 9. De belangrijkste redenen voor samenwerking: een nieuwe propositie & branding 9
 10. 10. De belangrijkste redenen voor samenwerking: een nieuwe propositie & branding 10
 11. 11. De belangrijkste redenen voor samenwerking Samen:  Schaal/marktvergroting.  Nieuwe en/of complexere klantvraag.  Kosten delen & financieren.  Een nieuwe propositie / Branding.  Nieuwe kennis betrekken.
 12. 12. De belangrijkste redenen voor samenwerking: nieuwe kennis betrekken 12
 13. 13. De belangrijkste redenen voor samenwerking Samen:  Schaal/marktvergroting.  Nieuwe en/of complexere klantvraag.  Kosten delen & financieren.  Een nieuwe propositie / Branding.  Nieuwe kennis betrekken.  Beheersen van processen.
 14. 14. Optimaliseer de keten
 15. 15. Optimaliseer de keten
 16. 16. 16 Kijk op: www.kvk.nl/foutloosproduceren
 17. 17. Hoe ontwikkel je een succesvolle samenwerking 17
 18. 18. Innovatie, Vernieuwing, Nieuwe markten via samenwerken? 18 Innovatie leidt tot beduidend hogere resultaten!
 19. 19. Voor succes telt de technologische- en sociale innovatie! 19
 20. 20. Innovatie Ontketend in de Maintenance 20
 21. 21. Voorbeeld: Robot van Vertiblast 21
 22. 22. Praatplaat succesvol samenwerken aan nieuwe business
 23. 23. Succesfactoren voor business samenwerkingen  Voldoende aandacht voor een lonkend perspectief.  Voldoende aandacht voor het businessmodel.  Voldoende clustervaardigheid deelnemers.  Vermijd tegenstrijdige belangen.  Voldoende onderling vertrouwen.  Voldoende aansluiting tussen deelnemers.  Communicatie.  Afspraken over intellectueel eigendom.  Balans tussen inbreng en opbrengst.
 24. 24. 24 Check de de businesscase
 25. 25. Meten van de kwaliteit van de samenwerking 25
 26. 26. Check de samenstelling van de deelnemers 26
 27. 27. Check de kwaliteit van de samenwerking 27
 28. 28. Check de samenwerking in een keten 28
 29. 29. Vragen? 29 www.kvk.nl www.ondernemersplein www.kvk.nl/contact http://www.kvk.nl/innoveren Algemeen 088 585 15 85 ma-vr 8.30 – 17.00 uur Vul het invulformulier in op www.kvk.nl/contact Ondernemingsplein.nl
 30. 30. 30 Wil je snel gaan ga dan alleen Wil je verder komen ga samen
 31. 31. Samenwerking in de regio Waarom | Hoe | Wat Paul d’Hond

Notas del editor

 • Paggio Vespa

  Piaggio (Piaggio & C. SpA) is een grote Italiaanse producent van bromfietsen, scooters en motorfietsen. Verschillende andere Europese merken behoren tot het Piaggio-concern.
  Het bedrijf werd in 1884 in Genua opgericht door de dan twintigjarige Rinaldo Piaggio. Aanvankelijk richtte hij zich op de inrichting van de luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd. Piaggio richtte zich echter al snel op andere markten. Het bedrijf bouwde bijvoorbeeld stoomaangedreven zaagmachines, later produceerde men ook spoorrijtuigen (1908), motorboten en zelfs grote vliegtuigen (1915). Belangrijkste door Piaggio in die tijd geïntroduceerde vernieuwing was de drukcabine voor vliegtuigen. Rinaldo Piaggio overleed in 1938, en liet zijn twee fabrieken (in Pisa en Pontederea) na aan zijn zonen Enrique en Armando Piaggio.
  In 1946 werd de eerste scooter gebouwd, die vanwege zijn zachte gezoem en slanke taille Vespa (wesp) genoemd werd. In totaal werden er in 1946 maar liefst 2181 Vespa's afgezet; deze werden via de dealers van het automerk Lancia verkocht. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 15 miljoen Vespa's verkocht.
  Bron: www.tlm.nl

 • The Vespa 400

  Overnames
  Vanaf 1958 produceerde Piaggio ook auto's. Hoewel deze redelijk verkochten in Frankrijk en Duitsland was met name het veel grotere Fiat bang een deel van de markt voor kleinere gezinsauto's te verliezen aan Piaggio. In 1959 werd dit geschil op zeer Italiaanse wijze opgelost door een huwelijk tussen een dochter van de Piaggio-familie en een lid van de Fiat-familie Agnelli. Later zou Piaggio volledig worden opgenomen in de Fiat-groep, maar maakte zich daar eind jaren '90 weer van los. Sindsdien is het bedrijf zelfstandig gebleven.
  In 1964 werd het bedrijf Piaggio opgesplitst. Enrique Piaggio zou zich volledig gaan bezighouden met scooters, motoren en bromfietsen. Zijn broer Armando (overleden 1965) richtte zich op de productie van vliegtuigen.

  Bron: www.tlm.nl
 • Een uitvraag in de gemeente Geldermalsen om in te schrijven voor het onderhoud van 18 scholen middels het inzenden van een filmpje heeft deze inzending tot resultaat.
 • Jeroen van Bennekom (Manager Sales & Marketing Van der Valk hotels) meent dat grote en kleine horecabedrijven goed kunnen samenwerken bij het maken van interessante arrangementen.
 • Het verhaal van de verschillenden fasen in samenwerking is belangrijk als je naar de kwaliteit van de samenwerking kijkt. Waarom?
  Omdat per fase verschillende aspecten belangrijk zijn.
  Wij hebben jaren geleden, samen met de TU Eindhoven, een tool ontwikkeld voor het meten van de kwaliteit van samenwerkingen.
 • Zou u willen weten in welke fase uw samenwerking zit, en of er acties uit een vorige fase zijn overgeslagen?
  Dan nodig ik u uit groepjes te vormen rond een samenwerking en deze vragen door te nemen.
  Als voorbeeld staat hier de ontdekfase. Als u de vragen hebt beantwoord met een 1 in de betreffende kolom, telt u de 1-en per kolom op. Als een fase is afgerond moet het totaal van de kolom hetzelfde zijn als het cijfer achter het woord Totaal.
 • De Cluster Radar genaamd. Deze radar kijkt op 4 verschillende niveau’s naar een samenwerking.
  Financieel, in de relatiesfeer, de strategie en organisatie, de innovatie – hoe vernieuwend de samenwerking is.

  Dit diagram laat het resultaat van een aantal vragen zien met de maximale scores in het rood, minimale scores in het blauw en de gemiddelde score in zwart. Dit voorbeeld is een samenwerking van 4 partijen,
  Die nog in de ideefase, de ontdekfase zitten. Hoe kunt u dat zien?

  Aan het eind van deze workshop krijgt u dit plaatje mee, met de vragen die erbij horen. Als u het interessant vindt om uw eigen samenwerking door de clusterradar te laten meten, kan dat. Het is kosteloos.

×