Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
ELS MOVIMENTS
CINEMATOGRÀFICS
JOAQUIM CARREÑO
Índex
● Les Vantguardes cinematogràfiques
● Expressionisme alemany
● Neorealisme Italià
● Nouvelle Vague francesa
● Altres...
Les Vantguardes
cinematogràfiques
Les Vantguardes
cinematogràfiques
● Els nous moviments s'inicien amb una ruptura, evolucionen a través
de l'expressió func...
Les Vantguardes
cinematogràfiques
● És el cas de “Cinema vérité”, coincident amb els postulats del
neorealisme, rescatat p...
Les Vantguardes
cinematogràfiques
● Un cas també de renovació generacional en la indústria en les
Vantguardes va ser “free...
Expressionisme
alemany
Expessionisme alemany
● A principis de segle XX una tendència antinaturalista arrenca amb
força en el panorama artístic al...
Expressionisme alemany
● Lexpressionisme entra al cinema amb obres com: El Gabinet del
Doctor Caligari-1919, Nosferatu-192...
Expressionisme alemany
● La Universum Film Aktiengesellschaft (UFA) formada el 1917
amb la finalitat de realitzar pel·lícu...
Expressionisme alemany
● La seva principal característica coinsisteix en l'intent de
representació oposada al naturalisme ...
Expresssionisme alemany
Gabinet del Doctor Caligari: és una demostració pradigmàtica de la
deformació expressionista, les ...
Expressionisme alemany
Nosferatu: els seu autor fou F.W. Murnau. A la ciutat de Wisborg
viuen feliços el jove Hutter i l a...
Expressionisme alemany
Metropolis: l'any 2000, ala ciutat de Metropolis la societat
estàdividida en dues classes: els que ...
El Neorealisme
Italià
Neorealisme Italià
Va ser un moviment cinematogràfic sorgit finalitzada la Segona
Guerra Mundial. Va tenir el seu gèrmen i...
Neorealisme Italià
No té cap contingut polític intrínsec, cosa que afecta la intenció de
oferir una imatge objectiva de la...
Neorealisme Italià
Alguns dels autors més destacats van ser: Rossellini- Roma città
aperta, Victtorio de Sica- Ladri di bi...
Nouvelle Vague
Francesa
Nouvelle Vague Francesa
És una etiqueta inventada l'any 1958 per François Giroud a la
revista Express per descriure un gru...
Nouvelle Vague Francesa
L'èxit rotund de la obra s'explica per motius econòmics, polítics i
estètics de l'extrema veritat:...
Nouvelle Vague Francesa
La contribució de la obra suposa una enèrgica renovació del
llenguatge cinematogràfic, redescobrin...
Altres Corrents
Altres Corrents
Surrealisme: van destacar-ne Luis Buñuel i Salvador Dalí que van
públicar la revista: La Gaceta Literaria....
Altres Corrents
Vantguardia Nord-Americana: un etapa plena de grans autors
com per exemple Stanley Kramer, Otto Preminger....
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Tema10 Cultura Audiovisual

Cultura Audio

 • Inicia sesión para ver los comentarios

 • Sé el primero en recomendar esto

Tema10 Cultura Audiovisual

 1. 1. ELS MOVIMENTS CINEMATOGRÀFICS JOAQUIM CARREÑO
 2. 2. Índex ● Les Vantguardes cinematogràfiques ● Expressionisme alemany ● Neorealisme Italià ● Nouvelle Vague francesa ● Altres corrents
 3. 3. Les Vantguardes cinematogràfiques
 4. 4. Les Vantguardes cinematogràfiques ● Els nous moviments s'inicien amb una ruptura, evolucionen a través de l'expressió funcional. Però cap avantguarda mor, i els seus ensenyaments i provocacions acaben sent incorporades.
 5. 5. Les Vantguardes cinematogràfiques ● És el cas de “Cinema vérité”, coincident amb els postulats del neorealisme, rescatat pels cineastes avantguardesi reivindicat pels directors de moviment Dogma 95.
 6. 6. Les Vantguardes cinematogràfiques ● Un cas també de renovació generacional en la indústria en les Vantguardes va ser “free cinema”, “nouvelle vague”, “cinema novo”, junger deutsche” i “nou cinema espanyol”.
 7. 7. Expressionisme alemany
 8. 8. Expessionisme alemany ● A principis de segle XX una tendència antinaturalista arrenca amb força en el panorama artístic alemany: és l'expressionisme; un moviment qu etenint com a precedents Goya i Munch intenta expresssar la visió del món de manera subjectiva.
 9. 9. Expressionisme alemany ● Lexpressionisme entra al cinema amb obres com: El Gabinet del Doctor Caligari-1919, Nosferatu-1922 i Metropolis-1926. Aquest corrent va ser el més influent en el final de la 1a Guerra Mundial.
 10. 10. Expressionisme alemany ● La Universum Film Aktiengesellschaft (UFA) formada el 1917 amb la finalitat de realitzar pel·lícules característiques de la cultura alemanya i films per a l'educació nacional. Els fins propagandístics s'hi van sumar els comercials.
 11. 11. Expressionisme alemany ● La seva principal característica coinsisteix en l'intent de representació oposada al naturalisme i l'observació dels fets i successos externs, fent èmfasis en el que és subjectiu.
 12. 12. Expresssionisme alemany Gabinet del Doctor Caligari: és una demostració pradigmàtica de la deformació expressionista, les prespectives són intencionalment falsejades. Està inspirada en un cas real, una sèrie de crims sexuals ocorreguts a Hamburg, Alemanya. El seu autor és Robert Wiene.
 13. 13. Expressionisme alemany Nosferatu: els seu autor fou F.W. Murnau. A la ciutat de Wisborg viuen feliços el jove Hutter i l a seva dona Ellen que acaba amb una pesta provocada pels vanpirs. La obra forma part del cinema mut.
 14. 14. Expressionisme alemany Metropolis: l'any 2000, ala ciutat de Metropolis la societat estàdividida en dues classes: els que tenen el poder, que controlen mitjans de comunicació i els treballadors, que viuen en condicions infrahumanes. El seu autor va ser Fritz Lang.
 15. 15. El Neorealisme Italià
 16. 16. Neorealisme Italià Va ser un moviment cinematogràfic sorgit finalitzada la Segona Guerra Mundial. Va tenir el seu gèrmen inicial en un grup de crítics de la revista Cinema com per exemple Michelangelo, Antonioni, Luchino, Visconti, Puccini, Giuseppe de Santis i Pietro Ingrao. Conclueix en el final de la postguerra.
 17. 17. Neorealisme Italià No té cap contingut polític intrínsec, cosa que afecta la intenció de oferir una imatge objectiva de la realitat. Hi ha un fort pes en el moviment feixista del país. També es barreja el cristianisme amb el marxisme humanista.
 18. 18. Neorealisme Italià Alguns dels autors més destacats van ser: Rossellini- Roma città aperta, Victtorio de Sica- Ladri di biciclette i Federico Fellini- La Strada
 19. 19. Nouvelle Vague Francesa
 20. 20. Nouvelle Vague Francesa És una etiqueta inventada l'any 1958 per François Giroud a la revista Express per descriure un grup de joves cineastes que debuten brillantment, al marge dels corrents tradicionals de la professió.
 21. 21. Nouvelle Vague Francesa L'èxit rotund de la obra s'explica per motius econòmics, polítics i estètics de l'extrema veritat: la dissolució de la IV República i l'adveniment d'un nou tipus de societat.
 22. 22. Nouvelle Vague Francesa La contribució de la obra suposa una enèrgica renovació del llenguatge cinematogràfic, redescobrint la capacitat de la “mirada” de la càmera, el poder creador del muntatge i recursos caiguts en desús.
 23. 23. Altres Corrents
 24. 24. Altres Corrents Surrealisme: van destacar-ne Luis Buñuel i Salvador Dalí que van públicar la revista: La Gaceta Literaria. Van escriure el guió de Un chien andalou i van realitzar un film titulat L'âge d'Or.
 25. 25. Altres Corrents Vantguardia Nord-Americana: un etapa plena de grans autors com per exemple Stanley Kramer, Otto Preminger. I obres com Marty de Delbert Mann, La nit del caçador de Laughton i Dotze homes sense pietat de Sidney Lumet.

×