Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Les articulacions

10.570 visualizaciones

Publicado el

Classificació de les articulacions segons el seu grau de mobilitat i segons el tipus de teixit. Explicació+exemples.

Publicado en: Educación
  • Sé el primero en comentar

Les articulacions

  1. 1. LES ARTICULACIONS Jaume Berenguer, Marcel Castillejo, Júlia Gallifa
  2. 2. LES ARTICULACIONS Una articulació és el conjunt d'estructures que intervé en la unió de dos o més ossos , de manera que impedeixen que se separin. SEGONS EL TIPUS DE TEIXIT SEGONS EL GRAU DE MOBILITAT EX. Teixit cartilaginós, més tou i amb la superfície llisa. EX. L'extrem de l'húmer encaixa amb l'omòplat. Tenen forma de bola i de cavitat respectivament. LLIGAMENTS Tires elàstiques compostes de teixit connectiu fibrós que ajuden a mantenir el contacte entre els ossos i limiten l’amplitud del moviment.
  3. 3. TIPUS DE TEIXIT SINOVIALS Estan embolicades pel líquid sinovial, que permet fer una àmplia gamma de moviments. FIBROSES CARTILAGINOSES No tenen líquid sinovial. Els ossos estan units per un teixit resistent i fibrós que els permet molt poc o cap moviment. Aquest tipus d'articulacions no es formen entre ossos sinó entre os i cartílag. LÍQUID SINOVIAL És un fluid viscós i clar que es troba a les articulacions. La seva funció és actuar de coixí i facilitar el moviment.
  4. 4. GRAUS DE MOBILITAT IMMÒBILS No hi ha cap tipus de moviment i els ossos estan soldats entre ells. SEMIMÒBILS MÒBILS Uneixen fortament els ossos amb cartílags i lligaments. Permeten un lleu moviment. Permeten un moviment més ampli i variat. Els ossos estan recoberts per la càpsula articular i el líquid sinovial. EX . Unió dels ossos del crani. EX . La inclinació de la columna, deguda als discos intervertebrals. EX . El colze, l’esquena o el genoll. C. ARTICULAR És una membrana cartilaginosa que tanca les superfícies articulars. Té una capa externa més resistent i una capa interna, on s’hi produeix el líquid sinovial.
  5. 5. ARTICULACIONS DEL COS COLZE És l'articulació que uneix el braç i l'avantbraç. TURMELL Punt d'unió del peu i la cama. GENOLL És l'articulació que connecta el fèmur i la tíbia. Té la funció de suport del cos quan no està en moviment. És l'articulació que uneix el còccix amb el fèmur. MALUC És la connexió entre l'avantbraç i el palmell. CANELL OSSOS DEL CRANI MANDÍBULA COLUMNA VERTEBRAL

×