Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Cultura i art edat mitjana

4.164 visualizaciones

Publicado el

Treball medi social 6è

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

Cultura i art edat mitjana

 1. 1. Cultura L’edat mitjana
 2. 2. MÚSICA PROFANA( no religiosa): Joglars i Trobadors La musica que tocaven el trobadors s’anomenava “Musica Trobadoresca” Els trobadors eren poetes/músics normalment de famílies nobles que escrivien versos d'amor i cançons de temes diversos.
 3. 3. música Joglars Els joglars eren músics ambulants que no només tocaven instruments i cantaven cançons, sinó que a més realitzaven tot tipus d'activitats per divertir el poble (acudits, màgia, acrobàcies, ...)
 4. 4. La Música Medieval La música Medieval tenia un caràcter fonamentalment religiós; quasi tots els treballs es feien per a l’església catòlica. En aquesta època va néixer el cant gregorià. Link d’un cant gregorià: https://www.youtube.com/watch?v=n0flKCY9ipA https://www.youtube.com/watch?v=klstAJXueq0
 5. 5. INSTRUMENTS CORDA:viela, rabel, LLAÜT,LIRA, Saltiri, Viola, ARPA. VENT:FLAUTA DE BEC, FLAUTA TRAVESSERA, anyafil (trompeta recta), corneta, cornetto, platerspiel, banya, chirima (oboè),romorn,TROMPA, CORNAMUSA (gaita).
 6. 6. INSTRUMENTS PERCUSSIÓ:CIMBALS (platets),tejoletas,pandereta, darbuka, tamborí, tambor, bombo.
 7. 7. IMATGES D’ INSTRUMENTS CROMORNO
 8. 8. IMATGES D’instruments Cimbals(Platets) Viola Arpa
 9. 9. IMATGES D’ INSTRUMENTS llaüt tamboril
 10. 10. ART Durant l’Edat Mitjana van aparèixer dos tipus d’art: L’art Gòtic i l’ Art Romànic.
 11. 11. ART Romànic El art romànic es va desenvolupar a l’Europa Occidental entre els segles X i XIII amb clares influències romanes i amb algunes tendències orientals. Sobretot va ser un art religiós que reflectia els valors de la nova societat feudal, cristiana i, al mateix temps, guerrera. L’element arquitectònic bàsic era l’arc de mig punt. És una arc que ja utitilizaven els arquitectes de Babiliona 3.000 anys aC i que també utilitzaven els romans a les seves construccions.
 12. 12. ARCS DE MIG PUNT ARCS DE MIG PUNT: Babilonia Romà Romànic
 13. 13. Voltes de canó i volta d’aresta Si es creuaven perpendicularment dues voltes de canó iguals s’obtenia una volta d’aresta, un altre dels elements principals en la construcció romànica. La volta de canó és aquella generada pel desplaçament d'un arc de mig punt al llarg d'un eix longitudinal. VOLTA DE CANÓ VOLTA D’ARESTA
 14. 14. LES FIGURES MÉS REPRESENTATIVES SÓN: EL CRIST CRUCIFICAT: EL APÒSTOLS I ELS SANTS: Es mostra sense dolor, impassible Als murs de les esglésies es dibuixen al turment. els apóstols i els sants. EL PANTOCRÀTOR: EL TETRAMORF: Se l’ representa absolutament És una obra que representa 4 àngels sobrenatural i jutge de les forma d’animal:el lleó, el bou, accions humanes. l’àliga i l’home
 15. 15. CATEDRALS i ESGLÉSIES ROMÀNIQUES D Catedral de Santiago de compostela Can Coromines Sant Climent
 16. 16. església de terrassa Església de Sant Pere
 17. 17. ART GÒTIC L’estil gòtic cerca construir edificis més alts i més il·luminats eliminant els murs gruixuts i freds.Eren més realistes i imitaven formes reals. Amb aquestes idees va començar la construcció de les catedrals al centre de les ciutats pagades, normalment, pels propis habitants. Aquesta estilització es va poder aconseguir fent servir elements arquitectònics revolucionaris com els arcbotants i contraforts que permetien aixecar murs més prims i més alts.
 18. 18. Catedrals Es van decorar amb vitralls i rosasses policromades que van permetre l’entrada de més llum. La tècnica del dibuix al vidre permetia realitzar increïbles imatges de gran bellesa i colorit.
 19. 19. Construcció Per tal d’aconseguir l’estilització que es cercava, calia trobar uns elements arquitectònics força diferents al que feia servir l’art romànic. D’aquesta manera, l’arc de mig punt es va substituir per l’arc apuntat i la volta de canó per la volta de creueria. Encara que és més difícil de dissenyar que l’art romàtic, permet distribuir millor el pes que suporta de tal manera que es pot augmentar l’alçada de l’edifici i dotar-lo de majors obertures.
 20. 20. Il·lustracions Volta de creueria Arc apuntat
 21. 21. Catedrals Gòtiques Al mateix temps, a l’exterior també hi ha nous elements decoratius que diferencien notablement un temple romànic d’un gòtic. 1.Les torres acaben amb unes agulles molt altes. 2.La façana està molt decorada amb escultures. 3.Els mateixos vitralls i rosasses també son visibles des de l’exterior.
 22. 22. Normalment l’estil arquitectònic gòtic és el que evoluciona i augmenta el nivell de decoració. Notre Dame(Paris) Catedral de Burgos
 23. 23. Catedrals Catedral de Santiago de Compostel·la (Gòtica i Romanica) Catedral de Zamora (Romànica)
 24. 24. Castell Cartoixa de Vallparadis L'exposició permanent del castell cartoixa mostra l'evolució del territori i l'ocupació humana de Terrassa i la seva comarca, i està estructurada en els següents àmbits cronològics: medi natural, prehistòria i món antic, món medieval, etapa moderna, etapa contemporània, i cultura i societat.
 25. 25. Restes medievals a Catalunya Si teniu oportunitat, us aconsellem visitar aquests pobles de Catalunya que encara conserven l’encant de l’Edat Mitjana. Castelló d’Empúries Begur Pals Besalú Peratallada Tavertet Rupit
 26. 26. Castelló d’Empúries Begur
 27. 27. Pals Besalú gghhgghvghgbhk
 28. 28. Peratallada Tavertet
 29. 29. la literatura medieval La literatura medieval és un reflex de la societat feudal i els seus temes es centren en els ideals cavallers:fidelitat, valor,pietat,.... La majoria d’autors són de nom desconegut (anònims) ja que, a diferència d’ara, qui composava una obra (fos una adaptació d’un text popular o una història inventada) l’adjudicava a altres persones més il·lustres.
 30. 30. literatura lírica Els cavallers, junt amb les seves fites guerreres, també destacaven per les seves arts amatòries. D’aquesta manera amb composicions fetes pels propis trobadors, explicaven com l’heroi volia conquerir una bella dama amb els seus versos i les seves maneres.
 31. 31. tipus d’obres LITERÀRIES Es destaca la literatura èpica amb les cançons de gesta: llargues composicions al voltant d’un heroi, en vers i transmeses oralment pels joglars i els trobadors que les adapten al públic local.
 32. 32. prosa i poesia culta Escrita sempre en llatí, tocava temes religiosos o científics i tenia una funció principalment didàctica i de respecte amb la fe cristiana.
 33. 33. La llegenda del Rei Artur
 34. 34. Treballs Art Gòtic:Miguel Àngel Esono. Art Romànic:Kassandra Hofkamp. Música:Julio Gonzàlez. Literatura Medieval:Mikel Zamora.
 35. 35. GrÀcies per estar atents

×