INFORME DE LA
SENYORA ANNA
LA MALALTIA DEL ALZHEIMER
NOMS: MARINA LOPEZ MARTÍN-MARINA RIBES MOYA-SANDRA MORENO RODRÍGUEZ. ...
ÍNDEX
◦ Què és l'alzheimer?.......................................................................Diapositiva.1
◦ Símptome...
QUÈ ÉS
L'ALZHEIMER
?
É s una malaltia
progressiva i
degenerativa de
les cèl•lules
cerebrals que
provoca un
deteriorament d...
SÍMPTOMES COGNITIUS
Són...
· La memòria: El malalt presenta oblits freqüents i dificultats per retenir la informació
· Ori...
FACTORS DE RISC EN LA MALALTIA
· Edat.
· Sexe.
· Factors genètics o hereditaris.
· Síndrome de Down.
· Traumatisme cranial...
ON AFECTA?
-Comparació d'un cervell sa d'edat avançada (esquerra) amb un d'un pacient que pateix Alzheimer (dreta)-
COM AFECTA?
-Les tres fases en que l'Alzheimer que es poden presentar-
SOCIALITZACIÓ DEL MALALT
· Quan un de la familia pateix d'alzehimer automaticament el entorn pateix camvis dràstics en la ...
SÍMPTOMES NO COGNITIUS
Símptomes psíquics
· Deliris.
· Síndromes de falsa identificació.
· Al·lucinacions.
· Canvis d’humo...
Mantenir l’autonomia d’un malalt
d’Alzheimer
· No s’ha de canviar el estil de vida.
· Adaptar el entorn.
· Utilitzar missa...
CONSELLS PER PODER PREVERNIR
L'ALZHEIMER
PERSONES FAMOSES QUE
PATEIXEN L'AlZHEIMER
ACTOR JACK NICHOLSON ACTOR MICHAEL J.FOX
AGRAÏMENTS
· Volem donar gracies a la Encarnación Martín Sánchez, mare de la Marina López Martín per
ajudar-nos a fer la p...
◦AQUEST HA SIGUT EL NOSTRE TREBALL.
Informe de la senyora Anna
Informe de la senyora Anna
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Informe de la senyora Anna

701 visualizaciones

Publicado el

Treball sobre l'Alzheimer

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
701
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
462
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Informe de la senyora Anna

 1. 1. INFORME DE LA SENYORA ANNA LA MALALTIA DEL ALZHEIMER NOMS: MARINA LOPEZ MARTÍN-MARINA RIBES MOYA-SANDRA MORENO RODRÍGUEZ. GRUP: 009
 2. 2. ÍNDEX ◦ Què és l'alzheimer?.......................................................................Diapositiva.1 ◦ Símptomes cognitius....................................................................Diapositiva.2 ◦ Factors de risc en la malaltia…...................................................Diapositiva.3 ◦ On afecta?......................................................................................Diapositiva.4 ◦ Com afecta?...................................................................................Diapositiva.5 ◦ Socialització del malalt.................................................................Diapositiva.6 ◦ Símptomes no cognitius..............................................................Diapositiva.7 ◦ Mantenir l'autonomia del malalt.................................................Diapositiva.8 ◦ Consells per evitar l'Alzheimer...................................................Diapositiva.9-11 ◦ Persones famoses amb la malaltia de l’Alzheimer....................Diapositiva.12 ◦ Agraïments.....................................................................................Diapositiva.13
 3. 3. QUÈ ÉS L'ALZHEIMER ? É s una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl•lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memò ria, el pensament i la conducta de la persona.
 4. 4. SÍMPTOMES COGNITIUS Són... · La memòria: El malalt presenta oblits freqüents i dificultats per retenir la informació · Orientació:La confusió de llocs i dates. · Llenguatge: El malalt començ a a perdre vocabulari. · Praxis: Presenta dificultats per fer activitats quotidianes. · Gnosis:El malalt presenta dificultats per reconèixer la informació que li arriba a través dels sentits. · Comportament: Canvis de carácter. · Altres manifestacions:Repetir constantment la mateixa pregunta o acció .
 5. 5. FACTORS DE RISC EN LA MALALTIA · Edat. · Sexe. · Factors genètics o hereditaris. · Síndrome de Down. · Traumatisme cranial. · Altres factors.
 6. 6. ON AFECTA? -Comparació d'un cervell sa d'edat avançada (esquerra) amb un d'un pacient que pateix Alzheimer (dreta)-
 7. 7. COM AFECTA? -Les tres fases en que l'Alzheimer que es poden presentar-
 8. 8. SOCIALITZACIÓ DEL MALALT · Quan un de la familia pateix d'alzehimer automaticament el entorn pateix camvis dràstics en la seva dinàmica. · El cuidador pot presentar transtorns de son, fatiga cefalees i una gamma de problemes orgànics. · La sobrecàrrega pot ocasionar estats denigrants de maltractament cap al malalt, tant maltractament físic i psicològic també pot ocasionar l’abandó i el descuit seguit de l'apropiació il·legal de la propietat o maltractament económic. · Conflictes familiars.
 9. 9. SÍMPTOMES NO COGNITIUS Símptomes psíquics · Deliris. · Síndromes de falsa identificació. · Al·lucinacions. · Canvis d’humor. Símptomes conductals. · Apatia. · Hiperactivitat. · Agressivitat. Símptomes neurovegetatius. · Son. · Alimentació. · Desinhibició sexual. · Canvis de personalitat. Símptomes físic. · Neurològics. · Incontinència Urinària. · Canvis físics generals.
 10. 10. Mantenir l’autonomia d’un malalt d’Alzheimer · No s’ha de canviar el estil de vida. · Adaptar el entorn. · Utilitzar missatges curts, clars, senzills i repetitius. · Agrair el que fa, no reganyar-li, no exigir-li el que no pot fer. · Deixar que el malalt faci les seves coses. · Mantenir un ordre i un horari. · Rutina diària. · La persona cuidada ha de ser la mateixa. · Descans. · Cal tenir cura de les adaptacions. · Visitar al metge de capçalera. · Vetllar per la seguretat del malalt.
 11. 11. CONSELLS PER PODER PREVERNIR L'ALZHEIMER
 12. 12. PERSONES FAMOSES QUE PATEIXEN L'AlZHEIMER ACTOR JACK NICHOLSON ACTOR MICHAEL J.FOX
 13. 13. AGRAÏMENTS · Volem donar gracies a la Encarnación Martín Sánchez, mare de la Marina López Martín per ajudar-nos a fer la presentació del treball. · Donem gracies al professor Ramon Àvalos per aconsellar-nos en la disposició d’ aquest powerpoint. · També a la senyoreta Natàlia Lozano Díez per ajudar-nos en el treball.
 14. 14. ◦AQUEST HA SIGUT EL NOSTRE TREBALL.

×