Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Uudistuva kehityskeskustelu

1.060 visualizaciones

Publicado el

Poimi tästä raikkaat ideat kehityskeskustelujen uudistamiseen.

Publicado en: Reclutamiento y RR. HH.
  • Sé el primero en comentar

Uudistuva kehityskeskustelu

  1. 1. “RAKAS KEHITYSKESKUSTELU, TOIVOISIN SINULTA…” Annika Matikainen, Bossa Oy 2.6.2014
  2. 2. Tämä on sinulle, joka haluat ravistella vallitsevia kehityskeskustelukäytäntöjä. Ei suositella heikkohermoisille…
  3. 3. EI NÄIN…
  4. 4. Ajoitus Voisiko kehityskeskustelujen sitomisesta vuosikelloon ja raportointiaikatauluihin luopua? Olisiko mahdollista antaa esimiehille ja työntekijöille vapaat kädet valita keskustelun ajankohta niin että se palvelee parhaiten kehittymistä? Esimerkiksi…  Kun tiimin suunta on hukassa..  Kun työntekijän osaaminen kaipaa päivitystä..  Kun työntekijän työnilo on kateissa..  Kun esimiehellä ja työntekijällä on riittävästi aikaa keskustelulle.. VINKKI: Sopikaa, että kehityskeskustelun voi aikatauluttaa esimies tai alainen, milloin tahansa ja niin usein kuin haluaa. Näin varmistat, että keskustelu käydään aina ja vain silloin kun siihen on aito tarve.
  5. 5. EI NÄIN…
  6. 6. Paikka Kehityskeskusteluoppaat neuvovat meitä varaamaan keskustelua varten rauhallisen ja puolueettoman tilan, toisin sanoen harmaan ja mitäänsanomattoman neuvotteluhuoneen. Miksi? Kokeile vaihteeksi vaikka…  Kahvilassa..  Lounasravintolassa..  Kävelyllä luonnossa..  Kuntosalilla..  Yhteisellä työmatkalla.. VINKKI:Yllätä keskustelukumppanisi kertomalla paikka vasta h-hetkellä. Yllätyksellisyys vapauttaa tunnelman ja luo keskustelulle positiivisen vireen.
  7. 7. EI NÄIN…
  8. 8. Dokumentointi Jättäisitkö ensi kerralla keskustelua jäykistävät lomakkeet ja ohjeet työpöydän laatikkoon keskustelun ajaksi? Hyvä ennakkovalmistautuminen auttaa sinua selviytymään keskustelusta ilman papereita.  Mieti etukäteen 3 tärkeintä asiakokonaisuutta, jotka haluat keskustelussa käsitellä juuri tämän henkilön kanssa.  Jos muistisi on lyhyt, kirjoita muistilapulle korkeintaan avainsanat, jotka voit keskustelun aikana vilkaista.  Kirjatkaa keskustelusta ylös vain sovitut asiat.Tärkeintä ei ole kirjauksen muoto, valitkaa molemmille parhaiten sopiva menetelmä. Sähköposti.. Tekstiviesti.. Postikortti.. Käyntikortin takapuoli.. Muistivihko.. VINKKI: Keskustelun dokumentoinnista voi tehdä myös hauskaa.Järjestä tiimin kesken vaikka kisa, innovatiivisin dokumentointikeino palkitaan!
  9. 9. Kiitos! Jos haluat olla kanssani eri mieltä, tai muuten vain keskustella, ota yhteyttä: Annika Matikainen 050-5559617 annika@bossa.fi Bossa Oy www.bossa.fi

×