Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Publicidad

Comerços de Santa Eugènia (treball 4t de primària)

 1. ELS COMERÇOS DE SANTA EUGÈNIA
 2. La farmàcia és actualment a l’entrada del poble, al carrer de s’Aljub. Abans estava ubicada a la intersecció del carrer de s'Aljub i el carrer Ramon Llull. Entrevistam na Cati Coll, que ens conta que la va fundar aproximadament el 1970 la Lda. Isabel Pons Servera. La funció d’aquest negoci és la venda de Medicaments i d'altres productes farmacèutics i de perfums. 1. LA FARMÀCIA
 3. Al Tradys, parlam amb na Manuela, mare de n'Ethan. Hi venen aliments i productes de netetja. Està ubicat al carrer Josep Balaguer. L'obriren el 2013 na Zoe i en Pedro. Abans era una merceria i fa 50 anys era una casa particular. 2. TRADYS
 4. 3. CARNICERIA LA ESTRELLA Entrevistam n’Adrián. Hi venen carn, embotits, formatges i altres coses per menjar. Fa uns vuit mesos l'obriren na Zoe i en Pedro. Fa 50 anys, hi havia un solar. Abans era una botiga on venien pa i pastissos. La va inaugurar na Margalida Capellà, la dona d'en Biel Torres, després va passar a ser de na Maria Cantona, padrina de na Maria i na Victòria Bibiloni. Després, de na Rosita i na Mari, i finalment d'en Xavi i de na Lídia. Sempre havia estat Can Qüec.
 5. 4. CAN PRIM Xerram amb els dos responsables actuals, Toni Covero i Bernat Bosso. És un bar situat a la plaça de l'ajuntament, on preparen menú cada dia excepte el dilluns, que és dia de descans. Fa més de 100 anys l'obrí un senyor que li deien Cameta i després fou del padrí d'en Tomeu Ferrer. Inicialment estava ubicat al primer pis. Fa 50 anys ja hi preparaven el llonguet de pop amb seba, ara recuperat per les festes, que era la delícia dels nins taujans el diumenge.
 6. 5. GRUES PARETS • També anomenat Can Guillot. Xerram amb en Toni Sanches. Són 2 empleats, ell i en Biel. Hi venen i transporten materials de contrucció. L'obrí fa 26 anys, l'abril del 1989, en Ramon Parets Amengual (oncle d'en Pau) Sempre ha tengut la mateixa ubicació però fa 50 any era una fàbrica de rajoles.
 7. 6. PERRUQUERIA CATALINA Na Catalina Amengual obrí la perruqueria fa 33 anys, el 1982. Aquest comerç es dedica a la perruqueria i a la estètica. Hi fan feina dues empleades, les dues taujanes. Té aquesta ubicació des del 1993, juntament amb l’estanc. La mateixa família és la responsable dels dos comerços, estanc i perruqueria.
 8. Na Maria ens conta que na Catalina Amengual fundà aquest comerç com estanc i paperaria l’any 1993, ara fa 22 anys. Hi venen tabac, articles de papereria, llibres i regals. Té tres empleats, dos dels quals son taujans. Sempre ha tengut la mateixa ubicació. Fa 50 anys hi havia cotxeries. 7. L’ESTANC
 9. 8. BOTIGA CAN TOPA A la botiga Can Topa entrevistam n’Eva, una de les dues empleades. És una botiga i també hi venen pa i pastissos. L'obriren el 2013, fa dos anys. Abans era la pastisseria Garau, d'en Miquel, el marit de na Cati de Can Topa. Fa 50 anys ja era una botiga.
 10. 9. CAN TOPA Hi entrevistam en Toni, el cuiner i actual resonsable. Té tres empleats i és cafeteria i restaurant. L'obriren ja fa uns 100 anys els padrins dels propietaris, de mal nom Capità. Fa 50 anys ja era una cafeteria.
 11. 10. PERRUQUERIA MONROE Na Pilar és la perruquera. Aquest comerç té la funció de perruqueria i d'estètica. Es fundà el 2009, fa ja sis anys. Abans, fa 50 anys, era el corral d’una casa particular on tenien una somera.
 12. 11. CAFETERIA CA NA CANTONA Entrevistam en Pedro Canyelles, propietari amb Na Mari Carmen. Ells mateixos en són els empleats. Aquest bar-cafeteria l'obriren fa 23 anys, el 1992, i també en diuen Ca Na Cantona. Fa 50 anys hi havia una cotxeria molt gran.
 13. 12. CAN PALA Al forn de Can Pala entrevistam na Joana Maria Oliver Cabrer, actual propietària. Hi venen berenars, pa, dolços, hi fan tallers infantils i també és una cafeteria. Ella és l’única empleada, però l' ajuden els caps de setmana. El negoci l'obrí fa anys na Maria Canyelles Batle, de can Pala. Està ubicat a la casa dels padrins de na Maria. Abans eren cotxeries.
 14. 13. AGRO SANTA EUGÈNIA I BAR S’ENTRADA AGRO SANTA EUGÈNIA És un comerç molt nou, del 2014. Els seus propietaris són na Maria i n’Ildefonso. Tots dos són del poble. Hi venen plantes, pinsos i llavors. Fa 50 anys hi havia una casa particular. BAR S’ENTRADA Els mateixos propietaris també duen el bar de devora, s'Entrada, que és el primer que trobam quan arribam a Santa Eugènia. L'obriren el 2000. Fa 50 anys era també una casa particular.
 15. 14. VINYA TAUJANA Quan arribam al poble trobam la Vinya Taujana, on fan i venen vi. Entrevistam na Francisca Roig Campins qui ens explica que abans estaven ubicats dins del poble, que inicialment la fundà la familia Crespí i que estava situada a la casa dels pares de l’amo, en Sebastià. És devora S’entrada des del 2002, fa 13 anys, quan varen contruir el celler nou.
 16. Maria Bibiloni i Laura Peeters
Publicidad