Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Grans dones de la història

822 visualizaciones

Publicado el

Treball de dos alumnes de 5è de primària del CEIP Mestre Guillemet sobre dones de la història

Publicado en: Educación
 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Grans dones de la història

 1. 1. IGUALTAT DE GÈNERE Jordi i Jaume 5è
 2. 2. ÍNDEX ● Dia de la dona ● Algunes dones importants
 3. 3. DIA DE LA DONA ● El dia de la dona és un dia que feim un homenatge a les dones i demanam la igualtat real entre homes i dones.
 4. 4. ALGUNES DONES IMPORTANTS ● Kathrine Switzer ● Mary Anning ● Hipàtia d'Alexandria ● Josefina Castellví ● Billie Jean King ● Jane Godall ● Aurora Picornell ● Marie Curie
 5. 5. KATHERIN SWITZER (1947) Va ser la primera dona que va córrer una marató (Boston, 1967). Es va inscriure només amb el llinatge, perquè no sabessin que era una dona. Durant la cursa, quan ho descobriren, els jutges la van voler aturar, però no ho aconseguiren i va poder acabar. A partir d'aquest moment va començar la seva lluita feminista contra la desigualtat entre homes i dones en el món de l’esport.
 6. 6. MARY ANNING (1799-1847) ● Va ser la primera dona paleontòloga de la història. Va aprendre a escriure i llegir sola, perquè la seva família era molt pobre i no va poder anar a l’escola. Va descobrir el primer fòssil de dinosaure aquàtic, li va posar el nom d’Ictiosaure, que volia dir «peix llangardaix». Amb aquest descobriment la Mary va demostrar que feia centenars de milions d’anys que hi havia vida al nostre planeta. «El meu nom és molt conegut a tota Europa».
 7. 7. JOSEFINA CASTELLVÍ (1935) Na Josefina va ser la primera dona que va dirigir una base d’investigació a l'Antàrtida. És una oceanògrafa catalana, especialista en microbiologia. Va guanyar el premi de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya al 2003. «Sempre he estat una dona d'impulsos, així que no me va costar molt rompre la promesa que vaig fer al 1994 de no tornar a l’Antàrtida».
 8. 8. HIPÀTIA D'ALEXANDRIA (370-415) Va néixer a Alexandria (Egipte). Era professora d'astronomia i no volia vestir com feien vestir les dones, ella anava amb una túnica, com els altres professors. Va construir un instrument anomenat astrolabi, per calcular la posició del Sol, de la Lluna i de les estrelles. Per desgràcia tota la seva feina es va perdre perquè la biblioteca on es guardava es va cremar. «Reserveu-vos el dret a pensar, perquè ni que sigui pensar equivocada- ment és millor què no pensar».
 9. 9. BILLIE JEAN KING (1943)Va ser una dona tennista molt important. Va abandonar la federació de tennis per demanar que les dones cobrassin el mateix que els homes, i va fer una federació de tennis femení. Li han fet un homenatge amb una pel·lícula que es diu La batalla dels sexes.
 10. 10. JANE GOODALL (1934) És una una dona primatòloga, etnòloga i antropòloga. És considerada la dona més experta amb ximpanzés. Li han fet una pel·lícula com a homenatge que es diu Gorilas en la niebla. «Només si ho entenem, ens importarà. Només si ens importa, ajudarem. Només si ajudem, els salvarem».
 11. 11. AURORA PICORNELL (1912-1937) Va ser una dona política, sindicalista i feminista mallorquina. És el símbol de l’esquerra mallorquina. Hi ha un institut a Palma que duu el seu nom. Va ser assassinada pels franquistes la nit de Reis. Enguany el Consell de Mallorca l’ha anomenada filla predilecta de Mallorca.
 12. 12. MARIE CURIE (1867-1934) Ella i la seva germana anaven a una universitat de Polònia que era només per als nins. Elles dues estaven cansades de amagar-se i se’n van anar a viure a França perquè hi havia una universitat on podien estudiar les dones. És coneguda pel seu descobriment de la radioactivitat. Va guanyar 2 premis Nobels pel seu treball. Hauria pogut guanyar molts de doblers però va preferir posar a l’abast de tothom la seva recerca. Va ser la primera dona que va guanyar un premi Nobel. «No s’ha de témer res de la vida. Només s’ha de entendre».

×