Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Els visigots a catalunya

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
Imperi bizantí
Imperi bizantí
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 9 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (20)

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Similares a Els visigots a catalunya (20)

Anuncio

Más reciente (20)

Els visigots a catalunya

  1. 1. Elsvisigotsacatalunya Berta Haro, Albert Gonzàlez, Mireia Garcia
  2. 2. Índex 1. Com eren? 2. Llengua 3. Societat 4. Religió 5. Com van desaparèixer?
  3. 3. 1. COM EREN? Van arribar a Catalunya cap al 480. Provenien del Bàltic. Barcelona va passar a ser la capital dels visigots, Tolosa al 1418 va passar a ser la capital . Les ciutats les controlaven els “comitès ciuitatis”, i el seu sistema polític va ser una monarquia, hi havia electiva i desprès hereditària . El sistema econòmic es basava en l’agricultura i la ramaderia. Van recopilar les lleis hispàniques
  4. 4. 2. LLENGUA La llengua que parlaven els visigots era la llengua gòtica, una llengua molt antiga i germànica. És sap gràcies a que s’han trobat escrits de llegendes populars de l’edat mitjana. L’idioma es va extingir definitivament al segle XVI.
  5. 5. 4. SOCIETAT El sistema econòmic es basava en l’agricultura i la ramaderia. Cap als segles V i VI hi tenien certs oficis manuals, fusters, ferrers, terrissaires... L'economia era bàsicament agrícola i ramadera. La societat estava organitzada en amb una noblesa pròpia i de sacerdots. Tenien una rica mitologia, lligada amb la literatura de oral. Enterraven els seus morts i marcaven la zona amb cercles de grans pedres de poder màgic. Els visigots van crear innovacions tecnològiques, com ara l’estrep (part metàl·lica de la sella d’equitació on poses el peu) , l’arc, l’equitació i noves tàctiques militars basades en la cavalleria armada amb arc i fletxa. Van obtindre riquesa del comerç amb els romans, i es converteixen en una gran potència dins dels pobles germànics i fa que l’imperi Romà perilli.
  6. 6. 5.RELIGIÓ Des de el 507 al 589 els visigots practicaven l’Arrianisme, un corrent religiós cristià del segle IV. Era considerat una heretgia per el catolicisme ja que es basava en negar la divinitat de Jesús com a fill de Deu i que era un ser mortal. A la part oriental d’Europa es va perdre quasi completament el seguiment, no obstant es va popularitzar aquest culte als pobles germànics fins al segle VII. La política religiosa va tenir dues fases, el període arrià visigòtic, que suposava una dominació germànica sobre les poblacions més o menys romanitzades i el període catòlic visigòtic, que inicia una certa simbiosi entre visigots i romanitzats.
  7. 7. 6.COM VAN DESAPARÈIXER Al segle VII hi van començar lluites internes per el poder entre la noblesa i el clergat, a més d’una situació de crisis socials i econòmica que va portar la societat visigoda al limit. El rei Wamba combatia els vascons al nord de la península quan va sorgir una nova rebel.lió a Septimània, i encara que va aconseguir aturar-la, va ser deposat en estranyes circumstàncies. Quan l’últim rei, Rodric, va aconseguir el tro els seus rivals es van reclamar al lider nord-africà Tàriq Ibn Ziyad qui, amb la seva victoria a Guadalete l’any 711 va començar la conquesta del territori. Entre l’any 716 i el 725 conquereixen Septimània posant fi al Regne Visigot.
  8. 8. BIBLIOGRAFíA https://ca.wikipedia.org/wiki/Visigots https://www.google.es/search? q=imatges+de+el+nord+de+germània&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAW oVCh http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/2010/07/13/els-visigots-a-la-catalunya-de-l%E2%80%99antiguitat-tardana/ http://www.xtec.cat/~jjordan/lleida/abans/visigots.html http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0150946.xml https://ca.wikipedia.org/wiki/Regne_de_Toledo#Politica_religiosa important: https://ca.wikipedia.org/wiki/Gots
  9. 9. I fins aquí la nostre presentació

×