Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

Make up

1.349 visualizaciones

Publicado el

make up details

  • Inicia sesión para ver los comentarios

Make up

  1. 1. Armonia culorilor ianuarie 18, 2012 by BEAUTY-MAKE UP ACADEMY| Leave a comment Dintre cele mai importante instrumente pe care make-up artiș tii le folosesc, cele mai puternice sunt culorile. Cunoaș terea unor noț iuni ce ț in de teoria culorilor ajută la crearea unui anumit impact vizual, prin combinarea ș i utilizarea eficientă a lor. Acordul complementarelor Culorile primare sunt roș u, galben ș i albastru. Ele sunt culori de bază din care, prin combinare, rezultă toate celelalte. Combinând 2 câte două aceste culori reies culorile secundare: galben + roș u = orange , albastru + galben=verde ș i roș u + albastru= violet. Culorile complementare aș ezate una lângă alta se pun în evidenț ă, astfel ele par mai luminoase ș i mai intense. Importanț a marourilor în machiaj: Nuanț ele de maro conț in toate culorile principale. Pentru a obț ine maroniul se amestecă o culoare primară cu complementara sa.
  2. 2. Neutralizarea petelor pigmentare cu ajutorul culorilor: Culorile au un rol important si in camuflarea unor defecte cum ar fi petele pigmentare sau cearcanele. Verdele neutralizează rosul, portocaliul neutralizează movul iar movul neutralizează galbenul.O culoare caldă (galben, portocaliu, rosu) va fi neutralizată de una rece (albastrul, verdele, violetul). O dată neutralizate zonele, ele pot fi camuflate cu ajutorul corectorului. Importanț a culorilor primare ca farduri poate fi sintetizată astfel: pigmentul albastru este pigmentul dominant, pigmentul roș u este un pigment intens iar pigmentul galben este pigment luminos. Tonuri si nuante: Adăugând alb sau negru obț inem tonuri din culoarea respectivă. Amestecand 2 culori obtinem nuante. Armonia cromatică Pentru a explica armoniile culorilor ne vom ajuta de paleta cromatică: seturile de culori care atunci când sunt utilizate în compoziț ia unui proiect, ajută la echilibrul acestuia. Aceste armonii pot fi obț inute fie prin asemănare sau contraste între culori. Un set de culori asemănătoare constă în variaț iuni apropiate de un ton bază. Rezultatul va fi armonios prin utilizarea culorilor similare, însă impresia de ansamblu va avea o tentă generală. Un set de culori contrastante va fi accentuat de o bogăț ie tonală, echilibrul, în acest caz, se obț ine prin anularea perceptuală a culorilor (culorile sunt aș ezate pe paleta cromatică astfel încât complementarele să fie diametral opuse astfel încât dacă ele se amestecă rezultatul va fi neutru – gri, care se află la jumătatea distanț ei dintre alb ș i negru).Astfel, folosind culori complementare (în contrast maxim) într-un proiect obţinem un efect vizual de neutralitatea (linişte, echilibru) care rezultă din perceperea vizuală a acestor culori combinate. Armonia prin asemănare se produce între culori care ocupă locuri echidistante ș i învecinate pe paleta cromatică. Analogie pură.
  3. 3. Culorile complementare sunt diametral opuse ș i se anulează sin punct de vedere vizual.Contrast pur. Triunghiul echidistant reprezintă contrastul perfect între 3 culori. Armonia a 2 perechi de complementare utilizează principiul contrastului dar aplicat la două perechi de culori opuse. Armonia complementarelor divizate din partea unei culori cărora se adaugă adiacentele (două sau patru). Armonia monocromă se bazează pe o culoare căreia i se adaugă variaț ii de luminozitate ș i saturaț ie.Este o analogie limitată la un singur ton.
  4. 4. Uneori uităm că machiajul are în primul rând menirea de a înfrumuseţa prin mijloace subtile fizionomia purtătoarei, în încercarea de a îmbunătăţi condiţia tenului, de a obţine simetria feţei şi de a reliefa cele mai frumoase trăsături ale chipului. Machiajul natural nu trebuie neapărat să capete transparenţa unui machiaj “Bare face”, întâlnit cel mai adesea în reclamele pe care le vedem în revistele glossy la cosmetice. Din contra, dacă în cazul celui din urmă, tenul tenul trebuie să fie puţin lucios, sprâncenele păstrate cât mai naturale, iar buzele doar acoperite de gloss, chintesenţa machiajului natural de zi constă tocmai în matifierea tenului şi păstrarea acestuia ca atare pe tot parcursul zilei. Pentru asta nu ai nevoie de multe produse de machiaj, prin urmare o trusă de machiaj de baza formată dintr-un fond de ten bun, o pudră de faţa, o paletă de farduri neutre şi un ruj/creion de buze rose îţi va fi suficientă. Pentru machiajul ochilor poţi folosi şi un contur maron pe linia genelor superioare, care îţi va evidentia privirea, însă niciodată nu face greşeala de a crede că eyeliner-ul lichid se pretează pe acest look. Poţi folosi atât mascara maro, cât şi în varianta clasică, pe negru, însă dacă ar fi să alegi între o periuţă pentru volum şi una pentru alungire, ţi-aş recomanda-o pe cea din urmă, mult mai adecvată pentru a obţine un look natural, de zi. Propun să trecem în revistă paşii pentru un machiaj natural de zi, perfect pentru a conferi tenului o mină sănătoasă şi a-ţi evidenţia subtil trăsăturile. Ti-am pregatit chiar si un tutorial video prin care poti invata mai multe despre cum poti realiza un machiaj natural de zi in cateva minute si multe alte trucuri utile propuse de mine, Luiza Burhai, make-up artist profesionist: Pregătirea tenului pentru machiaj Orice machiaj începe cu o demachiere cu o loţiune micelara, ce are menirea de a curăţa tenul de sebumul de pe faţa, fără a modifica valoarea pH-ului optim al pielii. Odată ce tenul e curat şi pielea căpăta textura aceea tonifiata, putem aplica un primer pentru faţă ce asigură aderenţa perfectă a produselor folosite în continuare şi menţin machiajul intact pe parcursul zilei. Recomand urmarea acestui pas în special în condiţiile în care ai tenul gras şi observi că după o anumită oră, începe să îţi lucească într-un mod dizgratios chipul.
  5. 5. Machiajul tenului – fond de ten, pudră & blush Odată ce tenul este pregătit, putem începe să aplicăm fondul de ten preferat. O selecţie reuşită am făcut în articolul denumit “Fonduri de ten pentru fotografii”, unde am inclus atât produse mai dense, potrivite pentru acelea dintre voi care au probleme cu tenul, pete pe faţă sau tendinţe acneice, cât şi produse care aplicate într-o cantitate mică, păstrează o anumită transparenţă a tenului şi sunt perfecte pentru un machiaj de zi. În alegerea fondului de ten, nu uitaţi să urmăriţi uniformizarea nuanţei acestuia şi pe cât posibil acoperirea semnelor de oboseală. Dacă cel pe care îl ai acasă nu îndeplineşte şi acest lucru, îţi recomand “Corectoare şi palete de camuflaj” sau “Iluminatoare pentru faţa, secretul unui look fresh”. Un strat fin de pudră liberă, care nu încarcă prea mult faţa, ar fi ideală pentru a fixa fondul de ten şi a împiedica strângerea sa în pliurile feţei, liniile fine sau ridurile de expresie. Cele mai bune rezultate le vei obţine clar prin aplicarea tuturor produselor de machiaj cu pensule de machiaj profesioniste, însă dacă ar fi să ţi le recomand pe cele mai importante, acelea ar fi pensula dom de pudră şi pensula de blush. Dacă tot am ajuns la acest capitol, tot ce mai e de menţionat este gama cromatică a blush-ului în care trebuie să te încadrezi şi finish-ul produsului ales. Nuanţele discrete de roz sau corai sunt cele mai indicate pentru a conferi chipului o mină sănătoasă. Nu există restricţii privind finish-ul blushului – dacă este mat sau conţine particule strălucitoare – însă important este să nu pară nenatural.
  6. 6. Machiajul ochilor – farduri neutre, creion maro & mascara O paletă de farduri în nuanţe neutre îţi va fi extrem de utilă atât pentru machiajul ochilor, cât şi pentru cel al sprâncenelor, acestea conţinând în principal, mai multe tonuri de maron adecvate atât blondelor, cât şi brunetelor sau roşcatelor. Începe definirea sprâncenelor întocmai precum te-am învăţat în articolul anterior, “Machiaj pentru sprâncene”, fără a le colora şi contura excesiv pe acestea.Odată realizat acest pas, putem trece mai departe la machiajul ochilor. Începe prin aplicarea unui fard de bază de la linia genelor până la sprâncene, într-o nuanţă cât mai apropiată de culoarea tenului.Un caramel combinat cu fard alb, ambele mate, pot constitui un bun punct de plecare. Aplică apoi doar o nuanţă de maron deschis pe pleoapă mobilă şi estompeaz-o în pliul ochiului.De la mijlocul pleoapei înspre exterior, aplicăm o nuanţă ceva mai închisă de brun pentru a conferi adâncime şi profunzime privirii. Cu un creion maro subliniem linia genelor subtil, fără a pune accent pe precizie. Pasul următor oricum cere estomparea acestei linii dure cu o pensulă blender. Revin-o peste linia de creion khol maro cu nuanţa de fard cea mai închisă pe care ai folosit-o la machiajul ochilor şi rimelează genele superioare. Pentru luminozitate, eu obişnuiesc să le aplic clientelor mele şi un fard cu particule strălucitoare fine, discrete, în colţul intern al ochilor şi în punctul de inflexiune al sprâncenelor.
  7. 7. Machiajul buzelor – creion de buze, ruj natural & gloss La final, rămâne doar machiajul buzelor de realizat. Pentru longevitatea machiajului poţi folosi un creion de buze în nuanţa naturală a acestora, pe care va adera mai bine rujul. Dacă eşti în grabă însă, un ruj într-o nuanţă naturală – rose, mocha – şi un gloss pentru strălucire îţi sunt suficiente. Galerie foto Machiajul natural de zi este unul foarte simplu de realizat şi poate îmbunătăţi imaginea oricărei femei. Odată intrat în rutina zilnică de înfrumuseţare, nu îţi va ocupa mai mult de 5 minute din dimineaţă şi se va păstra intact pe parcursul unei zile întregi de serviciu. Deşi sper că explicaţiile au fost cât se poate de clare, va las în compania unei galerii foto care va clarifica orice dubiu legat de machiajul natural de zi. Urmăriţi şi tutorialul video pentru un machiaj de zi perfect, pe care l-am pregatit special pentru voi. http://www.scoaladecosmetica.ro/cursuri-de-perfectionare

×