Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Инструменти Noindex и Nofollow

Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 18 Anuncio
1 de 18 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Presentaciones para usted (17)

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Инструменти Noindex и Nofollow

 1. 1. Инструменти Noindex и Nofollow Николай Галинов
 2. 2. Noindex и Nofollow: съдържание на урока. 1. Определение 2. Защо да ги използваме? 3. Често срещани грешки.
 3. 3. Определение Noindex: Стандартен вид (в таг <head>) <meta name="robots" content="noindex" /> За да се преодтварти появяването на страници в резултатите от търсенето на Google, поставете в HTML-кода на страниците атрибут noindex (Справка Google).
 4. 4. Noindex за определени търсачки: За да ограничите роборите на определени търсещи машини от индексация, използвайте следните мета-тагове: <meta name="googlebot" content="noindex"> <meta name="slurp" content="noindex"> <meta name="yandex" content="noindex">
 5. 5. Noindex – Защо да изпозваме? 1. Страница която е в разработка 2. За да скриете дублажи (Например: принт версия на страница)
 6. 6. Noindex – Защо да използваме? (2) 3. Страници които не е желателно да се появяват в реазултатите от търсене (страница за регистрация) 4. За да скриете страници с отзиви/коментари
 7. 7. Забележка: Noindex не гарантира изключване от индекса Според Google: За да открием мета-тага, ние трябва да сканираме вашата страница. Съществува вероятност , че Googlebot не разпознава атрибут noindex. Ако страницата все още се показва в резултатите от търсенето, вероятно, все още не сме обходили сайта Ви след добавяне на мета-тага.
 8. 8. Често срещани грешки 1. Добавяне на мета-таг Noindex на страница с пагинация. Не е необходимо да изполвате мета-таг noindex на страница 2 и т.н. Докато не сте сигурни, че искате да ги изключите от резултатите от търсене. За страници с пагинация ние исползваме атрибути rel=next/prev. 2. Настройване на мета-тага на всички страници (грешка в ТЗ за программиста).
 9. 9. Таг Noindex: <noindex>неподлежащ на индексиране текст </noindex> Ако искате да изключите само част от текст, но не и цялата страница, трябва да използвате таг noindex. (само за Яндекс)
 10. 10. Таг Noindex: Защо да го използваме? 1. Управление снипети. 2. Дублиране на съдържанието. Един пример за използване на таг <noindex>
 11. 11. Таг Noindex: Често срещани грешки 1. Липсва затварящ таг </noindex> 2. Използване на <noindex> както от лек от всички беди: спам, не уникалност, скрити връзки. <noindex> - не е универсален лек!
 12. 12. Инструмент Nofollow: "Nofollow" - начин за уебмастъри да кажа търсачките “Не преминавайте през връзките на тази страница " или “Не преминавайте през конкретна връзка"
 13. 13. Nofollow на ниво страница (мета-таг): Първоначално nofollow се появи като мета-таг на ниво страница и казваше на търсачките да игнорират (не индексират) всички изходящи връзки на страницата. Стандартен вид: <meta name="robots" content="nofollow" />
 14. 14. Nofollow за определени връзки (атрибут): Дава по-точен контрол: вместо да ограничавате от индексация всички връзки, посочвате да се игнорира само определена връзка. Примерно използване: <a href=”http://www.example.com” title=“Example” rel=”nofollow”>Example Link</a>
 15. 15. Nofollow не е гаранция: Тези страници дори и с указани връзки могат да се появят в индекса, ако имат връзки от други сайтове без да използват атрибут nofollow или също е указан URL в Sitemap. В допълнение, следва да се уточни, че различните търсачки могат по-различни начини да възприемат инструмент nofollow.
 16. 16. Защо да го използвате: 1. Подозрително съдържание (отзиви/коментари от потребители). 2. Разпределение на линк маса според приоритети. 3. Формиране на естествена линк маса.
 17. 17. Полезни инструменти: 1. Плъгин RDS bar. 2. Оператор при търсене «site:».
 18. 18. Николай Галинов SEO специалист Благодаря за вниманието! World Русия Казахстан България Украйна netpeak.net netpeak.ru netpeak.kz netpeak.bg netpeak.ua

×