Goya

205 visualizaciones

Publicado el

0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
205
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
33
Acciones
Compartido
0
Descargas
0
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Goya

  1. 1. Goya: El cronista d’un temps Francisco de Goya y Lucientes: Va néixer a Fuendetodos ( saragossa) el 1746 i va morir a Botdeus ( frança) el 1828Com a pintor Goya va desenvolupar un estil molt personal. En algunes de les sevesobres el dibuix és molt minuciós;en d’altres el dibuix ha estat fet amb traços ràpids. Hiha obres de goya que tenen colors molt viusi altres en què els tons son molt foscos. Tot plegat fa molt difícil encasellar Goya en un estil pictòric concret. Autoretrat de goya als trenta anys. Era habitual que Goya pintésoamb un barret posat, tal com apareix en aquesta obra, ja que a l’ala hi col·locava espelmes que li permetien il·luminar el llenç.
  2. 2. La família de Carles IV Goya va començar a adquirir reputació com a retratista i va ser cada vegada més sol·licitat entre la noblesa. Aquesta fama va arribar fins a familia reial, i Carles IV va nomenar-lo pintor de cambra el 1789. Com a cap de la familia reial, a Carles IV li corresponia ocupar el centre del quadre, però Goya va reservar aquest lloc per a la reina M. Lluïsa, retratada amb posat altiu per tal de reforçar la idea que era ella qui feia i desfeia palau. El rei és representat com un personatge sense energia, incapaç de dirigir el país.Entre els anys 1800 i 1801 va pintar una de les seves obresmes conegudes, el retrat de la família de Carles IV en quemostra la psicologia dels personatges i els seus defectes.
  3. 3. Els desastres de la guerra L’esclat de la guerra del Francès, l’any 1808, va generar en Goya moltes contradiccions personals. D’una banda, com liberal que era, el pintor simpatitzava amb Napoleó. De l’altra, no podia acceptar que Napoleó imposés les idees de la Revolució Francesa a Espanya per mitja de la força de les armes. En aquest anys, l’artista va fer els gravats deGravat de la sèrie Els desastres de la guerra, la sèrie Els desastres de la guerra, en la qualtitulat Amb raó i sense denunciava les atrocitats comeses per les tropes franceses a Espanya.
  4. 4. El 1814 va tornar a abordar el tema de la guerra del Francès en dues pintures que va fer per encàrrec de les Corts de Cadis: La càrrega dels mamelucs i Els afusellaments del 3 de maigEls afusellaments del 3 de maig, Goya contraposa una regleraanònima de soldats francesos sense rostre, representats coma simples màquines de matar, amb els espanyols, quemostren diferentsactituds davant la mort, com ara la por, laresignació, la desesperació i el menyspreu.

×