Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.
Jane qeliza qe
Punojne se bashku
Bateri 9 V
Brenda nje baterie 9 V
jane te lidhura 6 bateri
1.5 v
6 x 1.5 =9v
• 1.5 volt
• Punojne mire nqs perdor 100
mA ose me pak
• Kapacitet I ulet
• Nje periudhe jete prej 3 vjetesh
anode and
anode collector
Cathode collector
MnO2
NH4Cl
ZnCl2
 1.5 V: e humbin fuqine gradualisht
 Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH--
---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-
...
MnO2, graphite
Zn powder
steel
Metal nail
Electrolyte
KOH
• Anoda: litium
• Katoda : Oksid magnezi
• Kjo bateri zgjat me shum
 Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron
elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrap...
Llojet e baterive
Llojet e baterive
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Llojet e baterive

Ndertimi i baterive te ndryshme . Karikimi i tyre (Procesi).
Elementet e baterive te ndryshme

  • Sé el primero en comentar

Llojet e baterive

  1. 1. Jane qeliza qe Punojne se bashku
  2. 2. Bateri 9 V Brenda nje baterie 9 V jane te lidhura 6 bateri 1.5 v 6 x 1.5 =9v
  3. 3. • 1.5 volt • Punojne mire nqs perdor 100 mA ose me pak • Kapacitet I ulet • Nje periudhe jete prej 3 vjetesh
  4. 4. anode and anode collector Cathode collector MnO2 NH4Cl ZnCl2
  5. 5.  1.5 V: e humbin fuqine gradualisht  Anoda (-):Anoda (-): Zn + 2 OHZn + 2 OH-- ---> ZnO + H---> ZnO + H22O + 2e-O + 2e-  Katoda (+):Katoda (+): 2 MnO2 MnO22 + H+ H22O + 2e- --->MnO + 2e- --->Mn22OO33 + 2+ 2 OHOH--
  6. 6. MnO2, graphite Zn powder steel Metal nail Electrolyte KOH
  7. 7. • Anoda: litium • Katoda : Oksid magnezi • Kjo bateri zgjat me shum
  8. 8.  Kur karikon nje bateri, detyronKur karikon nje bateri, detyron elektronet te shkojne mbrapshtelektronet te shkojne mbrapsht (nga + tek -) Per te bere kete duhet(nga + tek -) Per te bere kete duhet nje tension me I larte mbrapa senje tension me I larte mbrapa se perpara Kjo eshte dhe arsyeja pseperpara Kjo eshte dhe arsyeja pse ammeter ne makinen tone shkonammeter ne makinen tone shkon lart ndersa bateria karikohet dhelart ndersa bateria karikohet dhe me pas kthehet normalme pas kthehet normal

×