Publicidad
Publicidad

Más contenido relacionado

Similar a Prezentacija Аntine škole(20)

Publicidad
Publicidad

Prezentacija Аntine škole

 1. ОШ “Анта Богићевић” ДОБРОДОШЛИ!
 2. Основна школа “Анта Богићевић” налази се у самом центру града, у близини цркве и великог парка.
 3. Школа са поносом носи име нашег војводе који је рођен у Клупцима
 4. Настава се одржава у две школске зграде, од којих је стара зграда споменик под заштитом културе
 5.  Школа располаже са простором од 3700m², са кабинетском наставом, библиотеком,продуженим боравком, стоматолошком ординацијом као и фискултурном салом.  Ово су услови у којима 850 ученика, распоређено у 32 разреда ужива  Поред обавезних предмета, ђаци могу да изаберу да ли ће да похађају Веронауку или Грађанско васпитање, да ли желе да уче још један страни језик (Немачки), као и којим изборним спортом желе да се баве
 6. Основна школа “Анта Богићевић” изузетно је поносна на своју традицију дугу 220 година. ОШ “Анта Богићевић основана је као »Прва Лозничка школа» крајем XVIII века, тачније 1795. године. 1928. године школа добија своје ново рухо, садашњу стару зграду школе, која је реновирана 1995. године, али је и даље споменик под заштитом културе. Нова школска зграда је изграђена 1986. године. Најзначајнији ученици школе су свакако Вук Стефановић Караџић и Јован Цвијић а поред њих школа је дала више доктора наука и небројено много академски образованих Лозничана.
 7.  Наша школа је прва школа у Лозници одликована Орденом заслуге за народ, са Златном звездом и низом других одликовања и признања за стваралаштво у образовању и васпитању деце.  Такође, врло смо често носилац културних активности, како у школи тако и у граду и редовно сарађујемо са свим институцијама културе.
 8.  Честе су промоције књига и одржавање књижевних вечери  Организују се и посете позоришним и биоскопским представама,  Деца такође врло активно учествују у организацији приредби, смотри, али и узимају учешће у програмима и секцијама које организује КУД “Караџић“ (фолклор, драмска секција),  Као и у програмима Културнопросветног центра(школа страних језика, школа цртања).
 9. Склоност ка културно-уметничким садржајима наших ђака развијају учитељи, а посвећен рад настављају наставници старијих разреда. То је разлог због којег су наши ученици млађих разреда неретко били не само учесници, него и финалисти и победници такмичења на ликовним, али и на филмским конкурсима на републичком нивоу.
 10. Креативност у млађим разредима развијају и учитељи који раде са децом у продуженом боравку. Наиме, поред две наведене школске зграде постоји и зграда продуженог боравка у којој се налазе библиотека и школска кухиња са трпезаријом.
 11. Након завршена четири разреда, ученици се селе из старе школске зграде у нову у, којој добијају још више прилика за похађање ваннаставних активности. Они врло често имају могућност да присуствују промоцији књиге, историјском часу и другим пригодама које реализују и приређују колеге које предају друштвене науке.
 12. Охрабрени оваквим приступом, ученици долазе на идеју да и они сами реализују свој пројекат, што школа увек препозна и подржи, као и у овом случају бившег ђака, сада студента географије, чији пројекат сунчаног сата употпуњује нову школску зграду
 13. Поред друштвених наука, велика пажња се посвећује и ширењу видика у сфери природних наука. С тим у вези, у нашој школи се традиционално организује Фестивал науке који обједињује радове из Физике, Биологије, Хемије, Географије, ТИО и Математике. У овом, врло посећеном и медијски испраћеном догађају, учествује преко 50 ученика старијих разреда, који у форми презентера радова објашњава својим млађим другарима занимљивости везане за одређен експонат или пројекат.
 14. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ
 15. Приказан фестивал науке је јединствена манифестација на подручју наше Општине која омогућује ђацима да кроз забаву науче нешто више. Сличан случај је са квизом који се организује на нивоу школе сваке године, а за све ђаке старијих разреда. Они се тада својим знањем, као и вештинама глуме и певања такмиче . Поред овог такмичења, школа организује и такмичење “Ја имам таленат” чије је финале, због великог интересовања, претходне године одржано у сали “Вуковог дома”.
 16.  ОШ “Анта Богићевић” је такође редован учесник, и домаћин, Регионалног Такмичења Центра за таленте из Лознице  Уз овакав предан и посвећен рад, сасвим је природно да ОШ “Анта Богићевић” има великог успеха на такмичењима свих нивоа, из готово свих предмета.  С обзиром на велики број истих, навешћемо само два, најскорија велика успеха ђака из наше школе.
 17. Димитрије Павлов  Ученик који је претходне године освојио прво место на републичком такмичењу из физике.  Ово му је обезбедило пролаз на Српску физичку олимпијаду, преко које се квалификовао за тим Србије који је представљао нашу земљу у Јужној Кореји на Међународној јуниорској научној олимпијади, где је освојио бронзану медаљу.
 18. Кошаркашка секција  Поред свих успеха у сфери друштвених и природних наука, не заостајемо ни у спортским успесима.  Напротив, наша мушка кошаркашка екипа је освојила прво место на такмичењу “Дани Европе”, док је женска селекција још увек актуелни првак државе.
 19.  Утицај спорта је изузетно запажен и у свакодневном раду школе и борби против насиља.  Школа организује манифестацију “Спортом против насиља”, уз коју се свакако обележава и недеља борбе против насиља, а за даљу безбедност свих ученика врло предано се брину дежурни наставници и Тим за борбу против насиља.
 20.  Врло битан чинилац ове теме јесте и Психолошко-педагошка служба која у сталној комуникацији са децом успева да отклони и најмање разлоге за насиље и тиме створи пријатан и сигуран амбијент за даље учење.
 21.  Сви наведени успеси, као и актуелности, могу се пронаћи у школском листу “Ученик” који је доступан на нашој званичној интернет презентацији www.antabogicevic.rs као и у штампаној форми. ЛИСТ “УЧЕНИК”
 22.  Сви успеси наших ђака су само њихови. Наше је само задовољство које доживимо и проживимо сваким њиховим нових успехом.  Наше је да их охрабримо да верују у себе и своје жеље. Да им пружимо шансу да виде и разумеју мотив који стоји на улазу у нашу школу
Publicidad