“ENTRENAMIENTO PSICOLÓGICO
DR. ANDRÉS APLOMARES
Trinquet Pelayo
“Pilota valenciana”
TEORIA DE LA U INVERTIDA
A C T I V A C I O N
_
+
+
ZONA OPTIMA DE
RENDIMIENTO
IMPORTANCIA
DEL
ENTRENAM...
MÉTODO VISUARELAX
Fer les mans i
CONEIXER al company
calfament
Antes partida
Antes partida
Durante partida
1Hora antes
Fee...
Entrenamiento psicológico Entrenamiento físico
Entrenamiento táctico Entrenamiento técnico
Mahoney et al. (1987)
-Control ...
-1-EVITAR VALORAR EL ÉXITO
SOLO CONSIDERANDO DEL
RESULTADO (GANAR O
PERDER) Y ASUMIRLO EN
FUNCIÓN DE TU ACTUACIÓN.
“Pilota...
-2-TENER AUTODISCIPLINA EN EL
ENTRENAMIENTO FÍSICO Y PSICOLÓGICO (NO
DEJAR DE ENTRENAR).
“Pilota valenciana AUTOCONFIANZA
...
-3-ACTITUD POSITIVA SIEMPRE: TU MISMO
PUEDES ANIMARTE; SI TU CUERPO RESPONDE
COMO GANADOR TU POR DENTRO TE PUEDES
VER COMO...
-4-PENSAR CON CONFIANZA: MANTENER UNA
ACTITUD MENTAL POSITIVA Y CONTROLAR LOS
PENSAMIENTOS A TRAVÉS DE LA
“AUTOCHARLA”(hab...
-5-ESTAR EN BUENA FUERZA FÍSICA: SENTIR
QUE SE ESTÁ BIEN PREPARADO
FÍSICAMENTE.(trabajar en gimnasio con rodillo,
biciclet...
-6-TENER UN PLAN DE JUEGO: TRAZAR UNA
ESTRATEGIA GENERAL DE CÓMO JUGARLE AL
CONTRARIO/S. Observar y encontrar sus sus
punt...
-7-ESTABLECER UNA RUTINA ANTERIOR AL
PARTIDO. Esquema de actuación visto
anteriormente. (Visualrelax + hacer las manos +
c...
-8-LUCHAR HASTA EL FINAL AUNQUE EL
OPONENTE/ES ESTÉN JUGANDO MUY BIEN.
(nunca dar una partida por perdida y seguir
concent...
“MOTIVACIÓN”
DEFINICIÓ:
FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL
COMPORTAMENT.
LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE:
-L'aprenentatge dels JUGA...
“MOTIVACIÓN”
DEFINICIÓ: FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL COMPORTAMENT.
LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE:
-L'aprenentatge dels JUGA...
“MOTIVACIÓN”
DEFINICIÓ: FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL COMPORTAMENT.
LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE:
-L'aprenentatge dels JUGA...
“TAREAS A REALIZAR
PLANIFICACION ENTRENAMIENTO”
Donar importància al procés d'aprenentatge i a l'esforç i llevar-li import...
POCICIONS DEL JUGADORS
PSIKOSALUD
Els jugadors de pilota reben noms
diferents que expressen la seua posició
en el terreny ...
POSICIONES DE LOS JUGADORES
PSIKOSALUD
Resto
El resto també rep altres noms com escaleter, puix és ell qui juga les pilote...
POCICIONS DEL JUGADORS
PSIKOSALUD
mezquita
PILOTA
La Pilota de Vaqueta és la més representativa de les classes de pilota
homologades en la pràctica dels jocs de Pilo...
PROTECCIONS
Guant, pilotes i didals
Les El Guant és una protecció per a les articulacions entre la palma i els dits, realitzada
amb pell de corder i amb unes ...
PEGAR A LA PELOTA
La volea
El bot de braç
La palma
La bragueta,
butxaca o
sobaquillo
El manró
El carxot o calbot
El rebot
...
LESIONS
El joc de pilota, com a esport on es desenvolupa un esforç físic, també
comporta el risc de lesions. A diferència ...
• ANÁLISIS DE LA
FINAL GENOVES -
ALVARO
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Entrenamientopsicologicopelotavalenciana

229 visualizaciones

Publicado el

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

Entrenamientopsicologicopelotavalenciana

 1. 1. “ENTRENAMIENTO PSICOLÓGICO DR. ANDRÉS APLOMARES
 2. 2. Trinquet Pelayo
 3. 3. “Pilota valenciana” TEORIA DE LA U INVERTIDA A C T I V A C I O N _ + + ZONA OPTIMA DE RENDIMIENTO IMPORTANCIA DEL ENTRENAMIENT O MENTAL R E N D I M I E N T O
 4. 4. MÉTODO VISUARELAX Fer les mans i CONEIXER al company calfament Antes partida Antes partida Durante partida 1Hora antes Feed-backDespués partida ENTRENAMIENTO PSICOLÓGICO COMPETICIÓ: PARTIDA CONCENTRACIÓ
 5. 5. Entrenamiento psicológico Entrenamiento físico Entrenamiento táctico Entrenamiento técnico Mahoney et al. (1987) -Control ansiedad -Concentración -Autoconfianza -Capacidad, imaginación -Focalización, atención -Motivación HABILIDADES PSICOLÓGICAS INCLUIDAS EN LOS PROGRAMAS DE ENTRENAMIENTO PSICOLÓGICO. PRINCIPALES ÁREAS DEL ENTRENAMIENTO DEPORTIVO
 6. 6. -1-EVITAR VALORAR EL ÉXITO SOLO CONSIDERANDO DEL RESULTADO (GANAR O PERDER) Y ASUMIRLO EN FUNCIÓN DE TU ACTUACIÓN. “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 7. 7. -2-TENER AUTODISCIPLINA EN EL ENTRENAMIENTO FÍSICO Y PSICOLÓGICO (NO DEJAR DE ENTRENAR). “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 8. 8. -3-ACTITUD POSITIVA SIEMPRE: TU MISMO PUEDES ANIMARTE; SI TU CUERPO RESPONDE COMO GANADOR TU POR DENTRO TE PUEDES VER COMO TAL, SI TU CUERPO VA ARRASTRÁNDOSE TU IMAGEN ES NEGATIVA Y FACILITA QUE LA ACTITUD LO SEA TAMBIÉN. “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 9. 9. -4-PENSAR CON CONFIANZA: MANTENER UNA ACTITUD MENTAL POSITIVA Y CONTROLAR LOS PENSAMIENTOS A TRAVÉS DE LA “AUTOCHARLA”(hablar contigo mismo para animarte. Pensar positivamente) “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 10. 10. -5-ESTAR EN BUENA FUERZA FÍSICA: SENTIR QUE SE ESTÁ BIEN PREPARADO FÍSICAMENTE.(trabajar en gimnasio con rodillo, bicicleta estática y fuerza gestual de golpeo de pelota en tronco, brazos y manos) “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 11. 11. -6-TENER UN PLAN DE JUEGO: TRAZAR UNA ESTRATEGIA GENERAL DE CÓMO JUGARLE AL CONTRARIO/S. Observar y encontrar sus sus puntos débiles y enviarles la pelota donde no consigan llegar. “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 12. 12. -7-ESTABLECER UNA RUTINA ANTERIOR AL PARTIDO. Esquema de actuación visto anteriormente. (Visualrelax + hacer las manos + conocer a tu compañero + calentamiento + competición concentrado) “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 13. 13. -8-LUCHAR HASTA EL FINAL AUNQUE EL OPONENTE/ES ESTÉN JUGANDO MUY BIEN. (nunca dar una partida por perdida y seguir concentrado en realizar bien tu juego) “Pilota valenciana AUTOCONFIANZA ORIENTACIONES PARA ENTRENARLA ”
 14. 14. “MOTIVACIÓN” DEFINICIÓ: FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL COMPORTAMENT. LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE: -L'aprenentatge dels JUGADORS -EL rendiment, ja que EL JUGADOR -La satisfacció dels JUGADORS -La persistència, intensitat i freqüència de l'entrenament dels JUGADORS
 15. 15. “MOTIVACIÓN” DEFINICIÓ: FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL COMPORTAMENT. LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE: -L'aprenentatge dels JUGADORS reforçant-ho i augmentant-ho. -EL rendiment, ja que EL JUGADOR motivat posarà tot el seu interés i augmentara el seu rendiment. -La satisfacció de l'esportista que estarà content amb la labor que du a terme. -La persistència, intensitat i freqüència de l'entrenament de l'esportista, ja que si este esta motivat serà mes persistent i posarà mes intensitat per a aconseguir nous reptes, i inclús a pesar de l'adversitat.
 16. 16. “MOTIVACIÓN” DEFINICIÓ: FORÇA QUE ACTIVA I DIRIGIX EL COMPORTAMENT. LA MOTIVACIÓ INFLUÏX SOBRE: -L'aprenentatge dels JUGADORS reforçant-ho i augmentant-ho. -EL rendiment, ja que EL JUGADOR motivat posarà tot el seu interés i augmentara el seu rendiment. -La satisfacció de l'esportista que estarà content amb la labor que du a terme. -La persistència, intensitat i freqüència de l'entrenament de l'esportista, ja que si este esta motivat serà mes persistent i posarà mes intensitat per a aconseguir nous reptes, i inclús a pesar de l'adversitat.
 17. 17. “TAREAS A REALIZAR PLANIFICACION ENTRENAMIENTO” Donar importància al procés d'aprenentatge i a l'esforç i llevar-li importància als resultat. - Avaluar per l'esforç i no pel resultat - establir una bona relació entre els companys de l'equip - Establir metes a curt termini. - Ensenyar als esportistes a realitzar atribucions centrades en l'esforç i l'habilitat i no en la sort o en la dificultat de la tasca. - Proposar tasques en què el jugador puga incrementar el seu sentiment de competència. - Establir metes dures i difícils, però factibles.
 18. 18. POCICIONS DEL JUGADORS PSIKOSALUD Els jugadors de pilota reben noms diferents que expressen la seua posició en el terreny de joc dins del seu equip. Aquests noms són: Resto, Mitger i Punter
 19. 19. POSICIONES DE LOS JUGADORES PSIKOSALUD Resto El resto també rep altres noms com escaleter, puix és ell qui juga les pilotes caigudes d'escala. Aquest jugador és el que, normalment, porta el pes de la partida. Aquest jugador ha de dominar tots els secrets de les diferents maneres de pegar a la pilota, però sobretot el rebot, és a dir, els colps efectuats després de pegar la pilota a les parets frontals. El colp menys utilitzat és la volea, a causa de la gran distància a què es troba l'altre equip, motiu que provoca que la pilota hi arribe moltes vegades ja després d'un primer bot. En tractar-se del jugador que més enrere juga de tots tres que formen l'equip, ha d'ésser una persona, fonamentalment, de gran força física, sense oblidar per això l'habilitat de saber buscar l'errada del contrari i castigar-lo en aquell punt on siga més fluix.
 20. 20. POCICIONS DEL JUGADORS PSIKOSALUD mezquita
 21. 21. PILOTA La Pilota de Vaqueta és la més representativa de les classes de pilota homologades en la pràctica dels jocs de Pilota Valenciana, per la seua antiguitat i qualitat tant pràctica com esportiva i artesanal. Està formada per vuit triangles corbats de pell de vaca cosits entre ells pel propi grós de la pell, de manera que el fil no es pot veure una volta tancada la pilota. En el seu interior hi ha un farcit de borra comprimida fins aconseguir el pes oficial. Pes Diàmetre Adults 40 - 42 gr. 42 mm. Jovenils 33 - 35 gr. 40 mm. Cadets 30 - 33 gr. 40 mm. Infantils 28 - 30 gr. 38 mm.
 22. 22. PROTECCIONS Guant, pilotes i didals
 23. 23. Les El Guant és una protecció per a les articulacions entre la palma i els dits, realitzada amb pell de corder i amb unes cintes als extrems que permiteixen que es subjecte a la mà. L'Esparadrap, com el seu propi nom indica, són trossets o tires d'esparadrap, que protegeixen la mà de la cremada que produeix la pilota al fregar la pell a gran velocitat, servint a més per a subjectar les planxes i les cartes. Les Planxes són proteccions metàl·liques per a zones concretes de la mà o articulacions dels dits, amb el fi d'impedir un major dolor dels punts adolorits o més dèbils dels jugadors. Aquestes planxes podran col·locar-se directament sobre la pell o sobre una petita esponja auto-adhesiva que no transmeta la vibració de l'impacte de la pilota. Les Cartes són les proteccions que s'han utilitzat tradicionalment, abans de la utilització de les planxes. Consisteixen en uns trossets de naipes simples o doblegats, que es fixen a la mà mitjançant esparadrap, quedant situats entre la mà i el guant. Els Didals són unes proteccions per a les puntes dels dits permesses en la modalitat de Raspall. El didal és una peça tubular de pell, tancada per un extrem, que es col·loca en la punta dels dits amb una miqueta de cotó i es fixa amb esparadrap. S'utilitza amb l'objectiu d'impedir que es produixquen ferides al raspar amb els dits en el terra o les parets. PROTECCIONS
 24. 24. PEGAR A LA PELOTA La volea El bot de braç La palma La bragueta, butxaca o sobaquillo El manró El carxot o calbot El rebot La raspada
 25. 25. LESIONS El joc de pilota, com a esport on es desenvolupa un esforç físic, també comporta el risc de lesions. A diferència d'altres esports que suposen un contacte físic entre els diferents jugadors participants, al joc de pilota, com que això no passa, les posibles lesions se les produiran els mateixos jugadors, bé a causa de la força de la pilota, del cansament dels músculs o bé per algun accident desafortunat. Lesions de la mà Lesions del braç
 26. 26. • ANÁLISIS DE LA FINAL GENOVES - ALVARO

×