Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

omtrek puntenverzameling v7

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Próximo SlideShare
codering
codering
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 4 Anuncio

Más Contenido Relacionado

Más reciente (20)

Anuncio

omtrek puntenverzameling v7

  1. 1. PATRICK TEN BRUGGENCATE Omtrek puntenverzameling versie 7 Terug naar het begin. Patrick ten Bruggencate Heerlen 22-5-2022 Starten bij willekeurig punt en er de route door alle andere punten voor berekeningen.
  2. 2. Zeer belangrijk hoe bepaal je het midden van een puntenverzameling. Wel eerst bepaal je het meest linkse punt en het meest rechtse punt. De afstand op de x-as deel je door twee: Waarna je de waarde van de as die door het midden gaat kunt bepalen. En je hebt links en rechts van het midden.
  3. 3. Er zijn drie soorten punten. Je hebt punten die omringt worden door andere punten: Je het punten die links van het midden liggen en aan de buitenkant van de omtrek: En je hebt punten die rechts van het midden liggen en aan de buitenkant van de omtrek: Oftewel je hebt soort: punt, ras: [binnen|buiten] en geslacht: [links|rechts] van het midden. Voor de punten die omringt worden door andere punten kan men de linksom eenheidscirkel als zowel de rechtsom eenheidscirkel gebruiken. Voor de punten die aan de buitenkant liggen en rechts van het midden kan men de methode zoals beschreven in Omtrek puntenverzameling V6 en V6.1 gebruiken oftewel je gebruikt de eenheidscirkel die linksom gaat:
  4. 4. Voor de punten die links van het midden liggen en aan de buitenkant van de omtrek gebruik je de rechtsom eenheidscirkel: In code ziet dit er zo uit: α = arctan2(y/((-1)*x)) oftewel je vermenigvuldigt de x as met -1 en de normale eenheidscirkel wordt de geïnverteerd eenheidscirkel. Nawoord: Weer terug naar kies een punt en het algoritme bepaald de route door de andere punten zonder kruisende lijnen alleen nu bepaald door de hoeken te berekenen en niet door loodlijnen naar de scheidingsas te trekken.

×