Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 19 Anuncio
Anuncio

Más Contenido Relacionado

Similares a ANÀLISI WEBS EDUCATIUS (20)

Anuncio

ANÀLISI WEBS EDUCATIUS

 1. 1. Planificació, Disseny i Avaluació de l'Aprenentatge i l'Activitat Docent Noms i cognoms: Martín Blanco Matallín Grup: 5B Professor: Jordi Quintana Data de lliurament: 14 de Maig del 2012
 2. 2. Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya
 3. 3.  Lloc web : http://www.xtec.cat  Nom del web: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya  Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament d’ensenyament.  Editorial, Empresa, Entitat, Servei, Institució...: Generalitat de Catalunya. Departament d’ensenyament.  Població o país: Catalunya.  Any: Es va crear l’any 1988. Però, com un servei d’Internet va néixer l’any 1995.  Idioma o idiomes: Català.  Destinataris/ies: Els destinataris principals són el professorat, els alumnes, els centres docents, els serveis educatius i altres organitzacions relacionades amb l’educació.
 4. 4.  Descripció de l’estructura (pantalla inicial, principals apartats): L’estructura que segueix aquesta web educativa és molt completa. Trobem principalment que està dividida en quatre columnes. La primera és l’agenda on ens surt un calendari del mes amb els dies senyalats i les activitats i esdeveniments educatius que es fan a Catalunya cada dia. A la segona columna trobem un apartat anomenat “Nous continguts” on posen les últimes notícies relacionades amb l’educació; en aquest moment trobem un apartat dedicat als nous ensenyaments artístics. Sota aquest apartat trobem l’anomenat “als centres” on expliquen les experiències i les activitats que fan un seguit de centres educatius (La revista de l’escola, joc heurístic, 12a Festa dels sentits etc.).
 5. 5. A la tercera columna trobem un racó anomenat “Al Departament” on es tracten tots els temes que està fent el departament. Actualment trobem un anomenat Converses Pedagògiques on l’objectiu principal és: “presentar un tema de màxima actualitat pedagògica als docents de qualsevol etapa educativa, de centres públics o concertats, així com a persones vinculades amb entitats col·laboradores del Departament d’Ensenyament”. Sota aquesta trobem un apartat anomenat “destaquem” on ens mostren les coses més rellevants actualment i altre anomenat “Blocs educatius” on ens permeten observar aquells blocs fets per la gent i que poden ser útils per aprendre. Finalment, a la darrera columna ens posen enllaços d’altres portals educatius, altres coses educatives que poden ser interessants i, per últim, el conjunt de premis i concursos que es realitzaran.
 6. 6.  Principals continguts: En aquesta web trobem els continguts dividits per assignatures i fins I tot per etapa curricular. De fet, encara que segons la meva opinió, prefereixo utilitzar el Edu365, sobretot perquè és menys complicat a l’hora de cercar activitats o jocs, aquesta web també és interessant perquè ens mostra els projectes que es fan a la xarxa i d’altres activitats complementàries. A més, en aquest portal van més enllà d’activitats i exercicis, ja que posen a disposició de la gent que estigui navegant per Internet, cursos de formació i serveis educatius on et pots formar en un camp d’aprenentatge determinat.
 7. 7.  Utilitat: Aquesta porta d’accés a Internet és útil, ja que permet compartir amb els altres continguts, serveis i propostes educatives. A més, contribueix en la millora de la qualitat de l’ensenyament que s’ofereix a Catalunya i promou la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació tant en els més joves com en els professors. Pels professors hi ha un sèrie d’apartats on poden compartir informacions i dubtes i així poder ajudar-se els uns als altres. Així com, un apartat on es recullen les ofertes formatives i activitats relacionades amb l’escola (escola inclusiva, les TIC...). Tanmateix, trobem activitats dividides per cursos que permeten tant als alumnes com als docents fer ús d’elles. Per tant, per exemple si entrem a l’apartat d’educació primària trobem que hi ha un seguit de jocs de diferents temàtiques per tal que els nens puguin portar a la pràctica allò que anteriorment ja han treballat a l’aula. I per als més grans hi ha diferents notícies relacionades amb el que va passant en l’actualitat per tal que puguin anar prenent consciència del que va succeint al seu entorn.
 8. 8.  Observacions i comentaris: En primer lloc vull comentar que aquestes eines ajuden a que hi hagi una implicació per part de les mares i els pares en el procés d’aprenentatge i en els estudis dels seus fills i filles. No obstant això, crec necessari comentar que aquesta web pel format dels colors i el contingut està més aviat dedicat pel professorat, per això considero que és més útil l’Edu 365, ja que també les activitats estan més a la vista. En aquest cas, la XTEC, col·labora en què el professorat estigui format gràcies al desplegament del Pla de formació permanent del Departament d'Ensenyament i amb les activitats d'autoformació amb suport telemàtic que ofereix. I, també, ens proporcioni informació d’interès general sobre la normativa vigent i el sistema educatiu català. Finalment, crec necessari esmentar que gràcies al conjunt d’infraestructures i de serveis de telecomunicació dels quals disposa, es va poder crear el portal educatiu www.edu365.cat. Valoració dels continguts (0 a 5) 4,5 Valoració de la utilitat (0 a 5) 4,5 Valoració global del web (0 a 5) 4,5
 9. 9. EDU 365
 10. 10.  Lloc web: http://www.edu365.cat  Nom del web: Edu 365.  Autoria: Va ser creada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través de la XTEC.  Editorial, Empresa, Entitat, Servei, Institució...: Generalitat de Catalunya. Departament d’ensenyament.  Població o país: Catalunya  Any: Va entrar en funcionament el març de l’any 2001.  Idioma o idiomes: En general la llengua catalana, però depèn l’assignatura podem trobar també l’anglès i el castellà.  Destinataris/ies: Aquest portal educatiu, està adreçat a pares i mares, familiars, mestres (Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional), així com a alumnes que realitzin alguna d’aquestes formacions.
 11. 11.  Descripció de l’estructura: pantalla inicial, principals apartats: La pantalla inicial d’aquest portal educatiu està format per les diferents etapes de creixement i educació dels nens, cosa que fa possible triar el període exacte en què es troba l’infant. Així, trobem l’etapa d’educació Infantil, de Primària, d’ESO, Batxillerat i Formació Professional. No obstant això, faré una descripció de l’estructura que segueix l’apartat dedicat a l’Educació Primària. Aquesta darrera enfocada en els nens de 6 a 12 anys, està distribuïda en tres columnes. La primera està composta per les assignatures (Català, Castellà, Anglès etc.); al seu costat trobem un apartat que s’anomena “Escriptori” on torbem icones de coses que són importants i rellevants en el dia a dia, com ara la seguretat a Internet, les celebracions o la salut, entre d’altres. Sota d’aquest trobem apartats dedicats especialment a la pràctica de les llengües (ortografia, lectura..) o fins i tot de les etapes de la història. Finalment, a la banda dreta de la pàgina ens posen en forma de novetats les activitats educatives que hi estan afegint o que hi ha afegit fa poc temps.
 12. 12.  Principals continguts: Es tracta d’una web amb una estructura fàcil, en què tant els alumnes com els professors poden localitzar el material educatiu ràpidament. El portal disposa d’un recull de materials educatius per a cadascuna de les etapes, els quals han estat dissenyats especialment per a aquest portal. Els alumnes d’educació primària (ESO també) poden trobar material individualitzat per a cada àrea de coneixement. Aquestes unitats que ens deixa veure el portal estan plantejades de tal manera que a partir d’una explicació multimèdia l’alumnat pugui fer una pràctica interactiva i una autoavaluació de les respostes.
 13. 13. De fet, aquestes activitats al estar dividides per assignatures recullen pràcticament totes les competències bàsiques i així permeten a l’alumnat aprendre des de casa i fins i tot, superar reptes. Finalment comentar que també trobem aplicacions com una calculadora, un diccionari anomenat Didac (destinat a alumnes de primària i dels primers cursos d’ESO), el cos humà, conjugadors, editor de textos entre d’altres.  Utilitat: Aquest portal educatiu ens ajuda a partir de la recopil·lació d’un conjunt de materials, organitzats per edats i cursos, a aprendre autònomament o amb l’ajuda d’un altre a qualsevol lloc. Gràcies a la gran quantitat d’activitats que hi ha, i la separació per assignatures, podem trobar ràpidament el material que vulguem consultar o revisar. A més, és útil, perquè ens ofereix la possibilitat d’aproximar l’educació dels alumnes a les seves famílies; potencia que els nens i joves utilitzin de manera educativa el Internet; entenguin Internet com una eina més en el seu procés aprenentatge, i, per últim, ajuda a promoure una lectura en català, i una millora de la comprensió lectora de la llengua.
 14. 14.  Observacions i comentaris: Primer de tot vull comentar que em sembla una pàgina molt interessant i completa on els alumnes podran aprendre a partir de les eines que els hi ofereix Internet. Per tant, gràcies a aquesta forma d’ensenyament, totalment diferenciada a la tradicional, els alumnes es sentiran més atrets pel contingut a aprendre. Amb tot això, és important destacar que els professors i els alumnes descobriran que és possible aprendre sense avorrir-se, a partir de dinàmiques i jocs més divertits, que, alhora, ajuden a perfeccionar i recordar conceptes que potser no han quedat molt clars. Per últim, vull ressaltar que el fet que provingui i hagi sigut creada per una institució coneguda, dóna qualitat a la web i fa que els pares i mares dels nens i nenes puguin confiar en el contingut que els hi mostrarà la pàgina. Curiositat: El símbol de la web representa una òliba. Animal amb que es representa la deessa Atenea (intel·ligència, saviesa…).
 15. 15. EDU 3
 16. 16.  Lloc web: http://www.edu3.cat  Nom del web: Edu3  Autoria: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.  Editorial, Empresa, Entitat, Servei, Institució...: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.  Població o país: Catalunya.  Any: Va néixer el 27 d'octubre del 2007.  Idioma o idiomes: Català.  Destinataris/ies: Aquesta web educativa és diferent ja que ens permet visualitzar vídeos, però per la resta podem dir que està dirigida a tothom que vulgui aprendre: alumnes(educació infantil i primària, ESO...), professors etc.
 17. 17.  Descripció de l’estructura: pantalla inicial, principals apartats  La pantalla inicial d’aquest portal de ràdio i TV educatives està format a partir de la combinació del color verd llima i els colors negre i blanc. A partir d’això ens podem adonar que la pantalla està dividida en dues columnes. Una gruixuda on trobem vídeos de cada assignatura i els més vistos per la comunitat, i altre més prima on surt l’enllaç per accedir a l’àrea dels professors, un apartat de recursos audiovisuals (WebTV, ràdio, cinema, fotografia i nous formats.) i finalment, la programació de TV3 i de Catalunya Radio.
 18. 18.  Principals continguts: Els continguts que trobem en aquest portal educatiu, estan dividits per assignatures, cosa que permet un fàcil accés a aquests. A més, disposem d’un buscador, situat a la banda superior, que ens permet triar l’edat i el curs que estan cursant els alumnes, o simplement, la dificultat del temari que volem transmetre. En darrer lloc, trobem un apartat dedicat exclusivament al professorat, i on es pot trobar material purament educatiu.  Utilitat: Aquesta web és útil per diverses coses que s’han de tenir en compte. La veritat és que crec que s’hauria de fer conèixer més aquest portal educatiu, ja que ens permet visualitzar vídeos de qualsevol branca per qualsevol edat. De fet, veure vídeos acostuma a ser més amè i més entretingut que no pas escoltar l’explicació del professor. Per això, crec que és una eina que s’hauria d’utilitzar en l’aprenentatge, sempre escollint adequadament el nivell que tractarem. Finalment, comentar que és útil per a fer un autoaprenentatge sense moure’s de casa a través de l’ordinador.
 19. 19.  Observacions i comentaris: L'Edu3 és interessant per la seva quantitat d’enllaços, el seu bloc on es pot participar, o fins i tot perquè es pot aportar les experiències educatives (per a usuaris identificats). Segons la meva opinió, he de comentar que aquesta web si l’hagués conegut abans la podria haver utilitzat, per exemple en l’assignatura d’història de l’art, ja que si ens fixem a l’apartat “d’educació artística” ens explica l’obra titulada, “La llibertat guiant el poble” d’Eugène Delacroix. Finalment, crec necessari comentar que molt del material que hi ha disponible ha sigut possible tenir-lo gràcies a la participació de la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.

×