Joanot Martorell
Biografía
•

Va naixer entre els anys 1413 i 1415. Era membre del
llinatge dels Martorell, una família de la mitjana noble...
•

APortugal on va conèixer l'infant Ferran fill del rei
de Portugal, al qual li dedica la seva novel·la Tirant lo
Blanc. E...
La seua obra
•

Tirant lo Blanc és una novel·la
cavalleresca que parla d'un
cavaller que habitava a
Anglaterra. Tirant és ...
Próxima SlideShare
Cargando en…5
×

Joanot martorell

273 visualizaciones

Publicado el

Publicado en: Educación
0 comentarios
0 recomendaciones
Estadísticas
Notas
  • Sé el primero en comentar

  • Sé el primero en recomendar esto

Sin descargas
Visualizaciones
Visualizaciones totales
273
En SlideShare
0
De insertados
0
Número de insertados
95
Acciones
Compartido
0
Descargas
1
Comentarios
0
Recomendaciones
0
Insertados 0
No insertados

No hay notas en la diapositiva.

Joanot martorell

  1. 1. Joanot Martorell
  2. 2. Biografía • Va naixer entre els anys 1413 i 1415. Era membre del llinatge dels Martorell, una família de la mitjana noblesa originària de Gandia, però establerta a València. El seu somni era ser nombrat cavaller i finalment ho va aconseguir lluitant per Anglaterra, Portugal i Itàlia on va participar activament al costat del rei. Darrere d'aquest valerós cavaller, s'amagava un amant de la literatura. Martorell escrivia sovint lletres de batalla contra gent seus viatjes va descobrir la literatura de altres llocs del món, que després li serviríen com a inspiració per al seu llibre.
  3. 3. • APortugal on va conèixer l'infant Ferran fill del rei de Portugal, al qual li dedica la seva novel·la Tirant lo Blanc. El 2 de gener de 1460 va començar a escriure Tirant lo Blanc, morí sense acabar la novel·la el 1468 a València i sense descendència. Com va morir sense descendència, els manuscrits de l'obra van ser heretats per Martí Joan de Galva que acabà la novel·la i la portà a la impremta. Martí Joan morí sis mesos abans de la publicació de l'obra a l'any 1490. • Pero això es diu que Joanot Martorell no va ser l'únic autor de aquest meravellós llibre.
  4. 4. La seua obra • Tirant lo Blanc és una novel·la cavalleresca que parla d'un cavaller que habitava a Anglaterra. Tirant és armat cavaller i prompte deixarà de ser un cavaller qualsevol i es convertirà en un personatge conegut per tot arreu. Aquest llibre relata les aventures d'aquest valerós cavaller. Martorell va fer l'obra basant-se en el que ell volia arribar a ser

×