Más contenido relacionado

Traderbambu - ENSIGN alapok 2. rész

 1. ENSIGN MÁSODIK RÉSZ - Andrew’s Pitchfork - Trendtöréskor, Alert funkció hanggal - Automata trendvonal rajzoló - Történelmi tick adatok letöltése - Indikátor és vonal beállítások - Program alap beálításai - Play Beck funkció - Szimulációs bróker
 2. Itt a jobb, bal oldalán lév skálázást lehet be-állítani, amennyiben használsz vertikal és horizontál vonalakat. A Pyratool vonalait lehet itt beállítani. Az alsó két négyzet a Pyratool norma-lizálását segíti, ha az instrumentum ára 1000 fölött, vagy 100 alatt helyezkedik el. De sokszor érdemes a különböz volatilitások és range beállítások miatt „játszani” a kezdeti beállításkor, ezzel a setuppal lehetséggel. Itt több beállítást is el lehet menteni. Beállítás közben a Pytatool meredekségét itt tudod állítani! Ha a 0 fok alá pörgeted az értéket akkor egy másik Pyratool meredekségi szög sorozatot kapsz! Ezzel is érdemes próbálkozni, ha más beállítás nem volt pontos!
 3. A Pyratool helyettesítjeként érdemes kipróbálni a Pitchfork típusú rajzeszközt, amellyel párhuzamos csatornavonalak rajzolhatók, szabad szélesség és szög tartományban.
 4. A Schiff típusú pitchforkot használjuk A Pitchfork Properties a Behívott eszközön jobb klikkel hívható el! A Gyula által ajánlott beállításokat itt láthatod. Itt lehet a szárainak a hosszát beállítani
 5. jk A másik helyettesítési lehetség sima vonalakkal rajzolt párhuzamosak és ezekkel egy-két jellemz sebesség megtartása, követése. Minden rajzeszköz eseté-ben amikor aktív, akkor jobb klikkel lehet behívni a Properties funkciót.
 6. Ha nem csak egy csak egy rövid hangjelzést szeretnél, akkor itt lehet bármilyen hangfájlt behívni. Trendvonal áttörésekor hangjelzéses riasztás állítható be, a két pipa aktiválásával és a Beep bejelölésével.
 7. A fenti trendrajzoló eszközök helyett lehet automata trendrajzolást is kérni. Ez megfelelen kikísérletezett beállításokkal, akár elég is lehet. Fleg hosszú terendekre! Az aktív ablakra az alábbi helyrl indítható az összes indikátor funkció is.
 8. Az egyes indikátorok jelölésével és a Properties gomb megnyomásával juthatunk a beállítási funkciókhoz. Ha egy indikátort, vagy rajzeszközt nem tudsz aktiválni a charton a kurzorral, akkor itt az objekt fül alatt megtalálod gyjteményesen az összes chartra helyezett funkciót.
 9. A trendvonal rajzolónál, mindenképpen érdemes hosszabb bar paramétereket megadni. A két funkcióból a trendline a hasznosabb, a csatorna szélesség folyamatosan változhat.
 10. Az adatfrssítéshez a következ beállítások szükségesek, a folyamatos adatokhoz a Continuation gombot kell megnyomni és a DTN Refresh gombbal indul a frissítés. Történelmi adat frissítésre a refresh gombon kívül van még egy lehetség. Jobb klikk a charton és középtájon van a Database Manage funkció. Ezzel tick adatok frissíthetk be több forrásból, ebbl a DTN típusú adatok az Ensign honlapjáról érkeznek.
 11. Amennyiben van pl.:Open Tick vagy más historikus elfizetésünk, akkor az alábbi beállítással, napi lekérdezéssel hetekre visszamenleg gyjthetünk adatot.
 12. A programban sok alapbeállítási lehetség van. Nézzük, az egyik beállítási tömböt, amit egy funkció oldalon találunk. A vonalak határolják a beállítási ablakokat. Kattintsunk bármelyik fels sorra.
 13. A Toolbar-ral lehet beállítani a fejléci ikonsorából mennyi legyen bekapcsolva. Kis képerny esetén kapcsoljuk ki a nem használatosakat!
 14. A Security funkció alatt találod az ID kódod és sok más információt. Az alsó fülre kattintva lehet bevinni pl. a free kódot is.
 15. Ebben az ablakban idponttal és szöveggel beállított funkciók kipipálás esetén felugró figyelmeztetésként jelennek meg a megadott idpontban. Pl. A kereskedés vége eltt.
 16. Ebben a funkcióban kell beállítani a haladóbb scriptek aktiválását. Pl. majd a Standard Deviation csatornát v. a MM-t.
 17. Az adatmenedzser tartalmazza azokat az instrumentumokat, amelyek adatait realtime frissíti a szoftver. Az Add Symbol funkciónál, vesszvel elválasztva, kisebb listákat is be lehet vinni. Ha ez ki van jelölve, akkor bárhol viszünk fel új symbolt a szoftverbe, akkor automatikusan bekerül ide a realtime adatfrissítbe.
 18. A következ setup funkció ablak, a középs tömb bármelyik gombjának megnyomásával jön el.
 19. Kivéve a Cursor Big Cross funkcót, ahol a szálkereszt ajánlott beállítása az alábbi legyen. A Chart fül alatti funkciókat csak haladó szinten állítgassuk át.
 20. Studies az indikátorok beállítási ablaka. A jobb ablakba való áthelyezéssel, a nem szükségesek kikapcsolhatóak..
 21. Keyboard funkcióban a le, föl gombok és az egér funkciói állíthatók. Az alábbi a javasolt.
 22. View alatti pipákat lehetség szerint ne állítgassuk, mivel a fels ikonsor funkcióit tömb szeren eltünteti!
 23. Internet Service gomb alatt az Ensign adatletöltéseihez tudunk hozzáférni. A szoftver idnkénti frissítését a megfelel dátum kijelölésével és a Download-dal tudjuk indítani. Ezzel a beállítási funkcióval tudunk letölteni adatokat a play-back funkcióhoz. Egyszerre egy nap tölthet le.
 24. A play beck funkcióhoz készítsünk egy új munkalapot a korábbiak szerint.
 25. Az új Workspaces-en az alábbi funkcióval indíthatjuk a play beck chartot.
 26. Innen tudjuk behívni az Ensign/Ticks fájljából a kiválasztott instrumentumot és a dátumot. Itt adhatjuk meg a lejátszás sebességét, 2-3 szoros sebességnél gyorsabbat nehéz lekereskedni. A chart idtípusát itt adjuk meg. Pl. 8-as range. Végül ezzel a gombbal nyílik meg a chart és egybl indul a lejátszás.
 27. A következ time freme beállításhoz megismételjük az elz slide lépéseit, csak az idt állítjuk át. Ha szünetet akarunk tartani, akkor a pipát kell kikapcsolni és visszatételekor újra indul.
 28. A rövidebb time frem- ablak legyen aktív, amikor behívjuk a szimulációs brókert. A szimulációs bróker felületen elször állítsuk be a mennyiséget és a kötés költségét, és hogy buy, vagy sell irányba indítjuk a tradet.
 29. A Submit gombbal indítjuk a beállított pl. vételt, melyet vízszintes nyíl mutat a charton. A pozíció zárásakor elég csak ismét a Submitet megnyomni, mert az automatikusan átugrik az ellentétes funkcióra. A fels sorban nyilván tartja az éppen nyitott pozíció Profit/Loss értékét.
 30. A pozíció zárásakor ellentétes irányú nyilat tesz és a mellette lév szám jelzi a kontraktus számát. Itt a lezárt pozíciók eredményét, statisztikáját láthatjuk.