Se ha denunciado esta presentación.
Utilizamos tu perfil de LinkedIn y tus datos de actividad para personalizar los anuncios y mostrarte publicidad más relevante. Puedes cambiar tus preferencias de publicidad en cualquier momento.

DriveTurku-historiikki

Turun kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämisohjelma DriveTurku päättyi vuoden 2015 lopussa. Paljon saatiin parissa vuodessa aikaiseksi, ja kehitystyö jatkuu edelleen painopisteen siirtyessä digitaalisten asiointipalveluiden rakentamiseen.

 • Sé el primero en comentar

 • Sé el primero en recomendar esto

DriveTurku-historiikki

 1. 1. DriveTurku-hanke/ 2014-2015
 2. 2. Turun kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämisohjelma v. 2014-2015 DriveTurku-ohjelman tavoitteena on toteuttaa kaupungin asukkaita entistä paremmin palveleva kokonaisuus verkkoon. Tavoitteina ovat monipuolinen verkkoviestintä sekä helppokäyttöiset toiminnot, joiden avulla asukas voi asioida kaupungin kanssa yhtenäisen sähköisen palvelukanavan ja oman kuntalaistilinsä avulla.
 3. 3. Ensimmäisenä pilottihankkeena rakennettiin uudet nettisivut Turun seudun joukkoliikenteelle. Sivusto sai nimekseen Föli.
 4. 4. Uutuutena Fölissä voi seurata reaaliaikaisesti kartalta bussien ajoaikoja ja reittejä. Reittiopashaku näyttää myös heti, onko bussi aikataulussa.
 5. 5. Fölin sivuilla voi myös maksaa bussikortin latauksen.
 6. 6. DriveTurun toisena pilottihankkeena oli Turun filharmonisen orkesterin verkkosivujen uudistaminen.
 7. 7. TFO:n uudistetuilla sivuilla visuaalisuus ja multimedia ovat pääosassa.
 8. 8. TFO:n verkkosivuilla on myös mahdollisuus seurata konsertteja.
 9. 9. Uutta verkkopalvelua tehtiin suurella joukolla ja ripeällä aikataululla: tekstisisällöt räätälöitiin mobiili ensin -ajattelutavan mukaisiksi, ja kuvaajat ottivat runsaasti uusia kuvia turku.fi -verkkosivustoa varten. Visuaalisuus on suuressa roolissa.
 10. 10. Lopulta Turun kaupungin vanha verkkopalvelu kuopattiin kesällä 2015.
 11. 11. Kaupungin uuden verkkosivuston beta-versio julkaistiin kesäkuussa 2015. Se herätti laajan ja poleemisenkin palauteryöpyn. Verkkosivusto oli vielä keskeneräinen niin ulkoasunsa kuin sisältöjensäkin puolesta. Modernimpaa ilmettä myös kiiteltiin.
 12. 12. Saadut palautteet otettiin huomioon uuden verkkopalvelun kehityksessä. Uudet verkkosivut ovat responsiivisia, eli skaalautuvat kunkin käytettävän laitteen mukaan.
 13. 13. Turun seudun tapahtumakalenteri koki myös uudistuksen.
 14. 14. Käyttäjä voi etsiä tapahtumakalenterista toiveitaan vastaavaa kolmella kielellä hakuluokitusten avulla.
 15. 15. Tapahtumakalenterin hakuluokituksissa tapahtumat ja harrasteet on jaoteltu erikseen.
 16. 16. Kalenteri kattaa myös Turun kaupungin ulkopuoliset lähikuntien ja -kaupunkien tapahtumat.
 17. 17. Kaupungin uusi sisäinen digitaalinen työpöytä MeTku julkaistiin myös kesällä 2015.
 18. 18. Espoon kanssa yhteistyössä kehitetty avoimeen dataan perustuva PAT (palvelut, asiointi, toimijat) -tietomalli julkaistiin marraskuussa 2015. Tietojen digitalisointi yhteismitalliseksi
 19. 19. Jatkossa Painopiste siirtyy vahvemmin palvelujen kehittämiseen asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden.

×