Se ha denunciado esta presentación.
Se está descargando tu SlideShare. ×

Leerkrachtassistent Veilig stap voor stap

Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Anuncio
Cargando en…3
×

Eche un vistazo a continuación

1 de 17 Anuncio

Más Contenido Relacionado

A los espectadores también les gustó (20)

Anuncio

Similares a Leerkrachtassistent Veilig stap voor stap (20)

Más de Webredactie_Zwijsen (17)

Anuncio

Más reciente (20)

Leerkrachtassistent Veilig stap voor stap

 1. 1. <ul><li>Volledig scherm modus </li></ul><ul><li>klik op de pijltjes rechts </li></ul><ul><li>Volledig scherm modus sluiten </li></ul><ul><li>klik op Esc </li></ul>
 2. 2. Digimenu Het digimenu bevat voor elke dag een planningsoverzicht. Hierop staan alle onderdelen die u die dag behandelt.
 3. 3. Aanbieden woord Met deze module introduceert u elk nieuw structureerwoord. Wanneer u de module start, verschijnt de structureerstrook met de bijbehorende wandplaat. Met de verschillende knoppen kunt u letters en woorden benoemen en highlighten en kunt u structureerwoorden afbreken en opbouwen. Meer informatie over structureerwoorden vindt u bij Didactiek.
 4. 4. Woorden maken Met de module Woorden maken biedt u de leerling onvolledige structureerwoorden aan met daarbij een aantal letters. Hij maakt de woorden weer volledig door een letter naar een leeg hokje te slepen. De woordrijtjes bevorderen het vlot herkennen van woorddelen die veelvuldig voorkomen.
 5. 5. Letterlijn De Letterlijn is een audiovisueel hulpmiddel waarmee u dagelijks de letters oefent. Het ondersteunt het inprenten van de klank-tekenkoppeling. Met de Leerkrachtassistent Veilig leren lezen kunt u o.a.: - letters snel in een andere volgorde hangen; - letters selecteren die extra geoefend moeten worden.
 6. 6. Letters flitsen De letterlijn wordt regelmatig afgewisseld met de module ‘Letters flitsen’. In deze module worden alle aangeboden letters een voor een kort getoond. De letter die het laatst is geleerd wordt bij het flitsen altijd als eerste getoond en met deze letter wordt de serie flitsletters ook afgesloten.
 7. 7. Zoekplaat Deze module bevat alle zoekplaten uit instructiekalender 1. Op de zoekplaat plaatst u kaartjes van de zojuist geleerde letter maar ook lege kaartjes waarin een woord geschreven kan worden. Naast de zoekplaat opent u een lege pagina om zelf te vullen. Met de zoekplaat geeft u gegarandeerd een extra impuls aan de woordenschatontwikkeling van uw leerlingen.
 8. 8. Klikklak Met Klikklak maakt u samen met uw leerlingen, door het wisselen van de letters, nieuwe woorden. Een nieuw woord plaatst u in de woordkast. Als afronding van de oefening lezen de kinderen alle woorden in de woordkast. De letters van de gemaakte woorden kunnen verklankt worden. Alle letters en letterclusters van het klikklakknieboek zijn opgenomen in Klikklak.
 9. 9. Woordrijtjes/leesmoeilijkheden Bij kern 1 t/m 6 werkt u met de module 'Woordrijtjes'. Alle woordrijtjes van instructiekalender 1 en 2 zijn opgenomen. Met deze module kunnen de rijtjes nog doelmatiger en aantrekkelijker gelezen worden. Bij kern 7 t/m 12 hoort de module 'Leesmoeilijkheden'*. Deze module bevat naast de woordrijtjes ook de teksten uit Instructiekalender 2 waarmee u de leesmoeilijkheden oefent.
 10. 10. Instructiekalender Deze module bevat de pagina's uit Instructiekalender 1 en 2 met instructie voor begrijpend lezen en creatief schrijven. Op de pagina's kunt u aantekeningen maken en onderdelen markeren.
 11. 11. Woorddictee In deze module zijn alle letterdoosoefeningen en auditieve oefendictees opgenomen. Zo kunt u feedback geven op het gemaakte werk en de kinderen kunnen zelf nakijken of ze de woorden goed hebben geschreven.
 12. 12. Visueel woorddictee Het aanleren van woorden die niet klankzuiver zijn, wordt ondersteund door het visueel dictee. Eerst wordt het woordbeeld aangeboden; de kinderen mogen dit beeld in zich opnemen. Na verwijdering van het woordbeeld, schrijven de kinderen het woord uit hun hoofd op. Zij controleren zichzelf wanneer het woordbeeld voor de tweede maal wordt getoond.
 13. 13. Werkboekje Deze module bevat alle werkbladen maan, van kern 1 t/m 12 en het ik-boekje. Hiermee kunt u instructie bij de werkbladen geven, de picto’s uitleggen en eventueel 1 of 2 oefeningen voordoen.
 14. 14. Letters oefenen en flitsen De inhoud van ‘Letters flitsen’ biedt u verschillende mogelijkheden om letters te oefenen met leerlingen met een steraanpak zonder tijdsdruk. Zo kunt u heel eenvoudig het tempo van het wisselen van de letters reguleren.
 15. 15. Woorden oefenen De inhoud van deze module is gebaseerd op Veilig & vlot, maar het aantal woorden dat wordt aangeboden is gereduceerd. De hoeveelheid leesstof is aangepast aan het leestempo van zwakke lezers, waardoor de kinderen meer succes ervaren en een betere leesmotivatie houden.
 16. 16. Ankerplaten Aan het begin van elke kern wordt een ankerverhaal voorgelezen. Bij elk verhaal hoort een anker met bijbehorende verhaalplaten. In deze module zijn alle ankerplaten van alle kernen opgenomen. Op het scherm is steeds 1 plaat afgebeeld.
 17. 17. Filmpje structuurwoorden Bij elk structureerwoord hoort een filmpje dat gemaakt is door Schooltv. In de afronding van de les waarin het structureerwoord is aangeboden, kunt u dit filmpje bekijken.

×